Šanca na štvrtý titul v rade? Už sa to asi nikdy nezopakuje, vraví Foden o príležitosti City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šanca na štvrtý titul v rade? Už sa to asi nikdy nezopakuje, vraví Foden o príležitosti City

Foden nastúpil v sezóne na 51 zápasov a podieľal sa na 36 góloch.
Foden nastúpil v sezóne na 51 zápasov a podieľal sa na 36 góloch.AFP
Štyri tituly v Premier League v rade? Znie to takmer neuveriteľne. Manchester City to však môže už v nedeľu dokázať. Veľkosť takéhoto úspechu si uvedomuje aj Phil Foden (23), ktorý už však jedným okom pokukuje aj po blížiacom sa Eure.

Zverenci trénera Guardiolu majú pred nedeľňajším záverečným kolom šancu získať šiesty titul v najvyššej anglickej súťaži za posledných sedem rokov. Citizens majú pred druhým Arsenalom dvojbodový náskok. Ak sa im podarí doma zdolať West Ham alebo ak Gunners nevyhrajú zápas s Evertonom, opäť zdvihnú nad hlavu trofej pre víťaza Premier League.

"Znamenalo by to pre nás veľa. Je to história a myslím, že sa to už nikdy nebude opakovať,“ uviedol pred vrcholom anglickej ligy Foden. Ak sa City podarí získať štyri tituly v rade, bude to absolútne jedinečný úspech v histórii anglickej najvyššej súťaže. Tento míľnik sa nepodarilo dosiahnuť ani skvelému Liverpoolu zo 70. a 80. rokov, dynastickému Manchestru United Alexa Fergusona či úžasnému kádru Arsenalu z prelomu storočí.

TOP 5 tabuľky anglickej Premier League.
TOP 5 tabuľky anglickej Premier League.Flashscore

Anglický reprezentant Foden verí, že pokiaľ City získajú titul, niečo podobné sa už nikdy nemusí opakovať. Hráč roka podľa Asociácie futbalových novinárov, ktorý štvrtkový slávnostný ceremoniál v Londýne vynechal, aby sa mohol sústrediť na prípravu, vyhlásil: "Je to niečo, o čom tím vie, chápeme to a tešíme sa na posledný finálny krok."

Po víťazstve v Premier League, Lige majstrov a FA Cupe v minulej sezóne si idú Citizens v tomto roku pre double. Vo finále FA Cupu sa 25. mája vo Wembley stretnú s mestským rivalom United. Foden sa po skončení týchto dvoch súťaží chce zamerať na ME v Nemecku: "Ak sa nám podarí vyhrať oba dva zápasy, pôjdeme na EURO plní sebavedomia."

"Dáme do toho všetko, aby sme sa pokúsili dosiahnuť úspech a pokúsili sa štyrikrát v rade vyhrať Premier League, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo. Mám radosť z toho, ako sa mi darí, teraz už zostáva len v nedeľu naposledy zabrať, ešte jeden zápas, aby sa nám podarilo vyhrať ligu,“ dodal.