Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muž zápasu Lobotka by cenu rozdelil všetkým. Calzona: Hráči urobili maximum

Radosť slovenskej lavičky na čele s trénerom Calzonom.
Radosť slovenskej lavičky na čele s trénerom Calzonom.Profimedia
Snový vstup do európskeho šampionátu v Nemecku zaznamenali zverenci Francesca Calzonu (55). Šéf slovenskej lavičky vyzdvihol mentalitu svojho mužstva. Stanislav Lobotka (29) bol všade tam, kde mal byť. Právom sa stal mužom zápasu. Nielen o tom bola pozápasová reakcia pri mikrofóne TV Markíza.

Belgicko - Slovensko 0:1

Azda len málokto by pred výkopom stretnutia s Belgickom tvrdil, že Slovensko získa tri body. Futbalisti spod Tatier zmietli zo stola všetky predpoklady a favorita na trávniku zdolali vďaka tímovosti, sebavedomiu a srdcu. Na zelenej ploche vo Frankfurte nechali absolútne všetko. Odmenení boli nielen tromi bodmi, ale aj skvelou podporou slovenských fanúšikov. 

"Povedal som chalanom, že sme síce malá krajina, ale musia ukázať takú mentalitu, s ktorou sa môžu rovnať takýmto krajinám ako je Belgicko. Dnes sa to podarilo," nešetril chválou Francesco Calzona. 

Zostrih zápasu Belgicko - Slovensko.
TV Markíza

Pri zverencov talianskeho trénera stálo aj šťastie. Dva presné zásahy Romelua Lukakua neuznal systém VAR. Pri prvom stál v ofsajde, pri druhom zakončoval po ruke Opendu. "Hráči urobili maximum. Veľmi sa do toho vložili. Maximálne si verili. Dnes sme porazili veľmi silného súpera a berieme prvé tri body. Musíme však pracovať ďalej. Nebude to stačiť, pozeráme sa na ďalšie zápasy. Chceme bodovať, aby sme splnili náš cieľ a postúpili do osemfinále," doplnil šéf slovenskej lavičky.

Päť vecí, ktoré ukázal zápas s Belgickom: Terminátor Hancko, fantastický Lobotka a čo ďalej?

Absolutórium ide na plecia každého, no vyzdvihnúť treba určite výkon brankára Martina Dúbravku, ktorý zlikvidoval všetkých päť nebezpečných pokusov mieracich medzi tri jeho žrde. Udržal si tak prvé čisté konto. Výborne mu sekundoval zľava Dávid Hancko, ktorý si toho vytrpel až až. Lenže nad všetkými bol dispečer stredu poľa - Stanislav Lobotka. Po záverečnom hvizde si prevzal cenu pre muža zápasu. 

Lobotka a jeho duel s Belgickom v číslach.
Lobotka a jeho duel s Belgickom v číslach.Opta by StatsPerform

"Je to krásne, ale hlavne vďaka partii chalanov. Bez nich by som túto cenu nezískal. Ak by sa mala rozdeliť, rozdelí sa medzi všetkých, aj realizačný tím. Za prípravu na tento zápas, ale celkovo na šampionát. Trofej si zaslúži každý jeden," hovoril v emóciách Lobotka s veľkou pokorou.

"Je to niečo neopísateľné. Pre toto makáme. Možno ideme proti väčšine ľudí, ktorí neveria trénerovi a jeho štýlu, ktorým sa chceme prezentovať. Dnes sa ukázalo, že ideme dobrou cestou. Keď ukáže každý kvalitu a sebavedomie, môže vzniknúť niečo takéto krásne," doplnil futbalista Neapolu.

Slovensko má po prvom kole tri body.
Slovensko má po prvom kole tri body.Flashscore

Slovensko čaká v piatok 21. júna od 15:00 druhý duel v skupine proti Ukrajine

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!