NHL zistila, kam zamieri jednotka draftu 2024. Lotéria zvýhodnila aj Chicago a Anaheim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NHL zistila, kam zamieri jednotka draftu 2024. Lotéria zvýhodnila aj Chicago a Anaheim

Jednotkou draftu bude takmer s určitosťou Celebrini.
Jednotkou draftu bude takmer s určitosťou Celebrini.Profimedia
V noci na stredu bola v pozore celá NHL. Pred zápasom medzi New Yorkom Rangers a Carolinou totiž prebehla lotéria, ktorá rozhodla o klube pre jednotku draftu 2024. Zo všetkých 16 organizácií, ktoré sa tento rok nedostali do bojov o Stanley Cup, sa nakoniec usmialo šťastie na San Jose. Sharks sa tak môžu s najväčšou pravdepodobnosťou tešiť na centra Bostonskej univerzity Kanaďana Macklina Celebriniho (17).

Druhý výber v draftovej lotérii pripadol Chicagu, ktoré sa tešilo v minulom roku (Connor Bedard). Tretiu voľbu získa Anaheim, za ním sa dočkajú Columbus a Montreal.

Kam uprie San Jose svoj zrak? O tom v zámorí niet pochýb. "Je vzrušujúce, že si môžeme vybrať niekoho, ako je Macklin," povedal po lotérii generálny manažér Sharks Mike Grier.

"Celebrini je vychádzajúca hviezda NHL. Bol vzorom elitnej konzistencie a nazbieral ocenenie pre hráča a nováčika roka v Hockey East. Macklin hrá na závideniahodnej úrovni. Je naozaj pôsobivé, ako sa mu darí, má tú vzácnu schopnosť čeliť každej výzve a generovať výsledky a zároveň sa stávať lepším hráčom,“ uviedol v minulosti na adresu Celebriniho riaditeľ Central Scouting NHL Dan Marr.

Draft 2024 sa bude konať v hoteli Sphere v Las Vegas. Prvé kolo prebehne 28. júna, kolá s poradovými číslami dva až sedem potom o deň neskôr.