Abubakari zariadil do odvety remízu, Slovan má šancu postúpiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Abubakari zariadil do odvety remízu, Slovan má šancu postúpiť

Aktualizované
Malik Abubakari sa postaral o cennú remízu na pôde Bazileju.
Malik Abubakari sa postaral o cennú remízu na pôde Bazileju. TASR
Zverenci Vladimíra Weissa pricestovali do Švajčiarska povzbudení zvládnutým derby s Trnavou. Kabína hlásila chuť a motiváciu vrátiť sa na Tehelné pole s pozitívnou východiskovou pozíciou do odvety. V úvode ju síce nepotvrdila, ale postupom minút áno a na Tehelné pole sa po dobrom výkone vracia s cennou remízou. Odveta je na programe 16.3. o 18:45.

Bazilej - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (2:1)

Góly: 6. Amdouni, 40. Zeqiri - 17. Medveděv

Slovan začal aktívne a už v prvej minúte sa dostal do zakončenia Kucka. Pred brankárom vybiehal spoza defenzívy Abubakari, ale Hitz strelu vyrazil na rohový kop. Po ňom pálil zvnútra pokutového územia nad Weiss. Odpoveď domácich prišla na začiatku štvrtej minúty. Z hranice šestnástky pálil tesne nad Chovanove brvno Kade.

Ale v šiestej minúte belasí inkasovali. Z diaľky napriahol Ndoye a Chovan jeho strelu neudržal. Vyrazil ju pred seba, kde bol pripravený Amdouni, ktorý otvoril skóre stretnutia 1:0. Slovan sa dostal pod tlak. Domáci vyvíjali útočné akcie, no vo finálnej tretine boli nepresní.

Jurij Medveděv po znížení na 2:1 z pohľadu Bazileju.
Jurij Medveděv po znížení na 2:1 z pohľadu Bazileju.TASR

Fortunaligový majster sa otriasol a v 17. minúte vyrovnali. Weiss po pravej strane vyslal kolmicu na Medveděva. S loptou prenikol k bráne a z uhla prepálil všetko, čo mu stálo v ceste 1:1. Trvalo päť minút, kým systém VAR presný zásah uznal, keďže pravý obranca vybiehal spoza obrancov.

Súboj sa mierne upokojil, aj keď navrch mali stále hráči Bazileju, čo potvrdili v závere prvého dejstva. Zverenci Vladimíra Weissa nedokázali po viacerých centroch odvrátiť loptu do bezpečia, tá sa dostala ku Kademu, ktorý po zemi odcentroval pred bránu, kde bol osamotený Zeqiri a bez problémov prekonal Chovana – 2:1.

V nadstavenom čase rozohral Čakvetadze rohový kop. Najvyššie vyskočil de Marco a Abubakari ešte jeho hlavičku tečoval, no Hitz vytiahol dôležitý zákrok pred čiarou.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po zmene strán tempo hry opadlo. Loptu na svojich kopačkách držali viac hráči Slovanu. Po jednom z rohových kopov sa k strele dostal z hranice pokutového územia Weiss, ale tvrdou ranou trafil koleno jedného z brániach domácich hráčov. 

A to, že sa belasí vrátili po prestávke na trávnik sebavedomejší a presnejší, podčiarkli v 70. minúte. Zľava posadil Weiss milimetrový center na hlavu Abubakarimu a legionár z Ghany si ideálnejší čas na premiérový zásah v Európe nemohol vybrať. Loptu umiestnil k ľavej žrdi, začínalo sa odznova - 2:2.

Štyri minúty pred koncom mohla striedajúca dvojica Green - Barseghjan otočiť skóre v prospech svojho tímu. Zľava centroval rýchlonohý krídelník na Arménca, a ten hlavou len tesne minul ľavú žrď.