Alcaraz dovolil Musettimu iba štyri gemy, Zverev sa posťažoval na neskorý štart

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz dovolil Musettimu iba štyri gemy, Zverev sa posťažoval na neskorý štart
Aktualizované
Zverev sa dostal do postele až nad ránom.
Zverev sa dostal do postele až nad ránom.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 1. októbra?

16:37 - Dominic Thiem nevyhral ani svoj štvrtý duel s krajanom Sebastianom Ofnerom. V kazašskej Astane prehral rakúsky favorit 7:5, 4:6, 2:6 a 27-ročný Ofner postúpil do semifinále, čím vyrovnal svoje maximum na okruhu ATP. O svoje premiérové finále si zahrá s Francúzom Adrianom Mannarinom.

15:11 - Grigor Dimitrov zdolal na podujatí ATP 500 v Pekingu trápiacu sa svetovú štvorku Holgera Runeho z Dánska 6:3, 7:5 a odplatil mu vyradenie z Wimbledonu. Vo štvrťfinále sa tridsaťdvaročný Bulhar stretne s Talianom Jannikom Sinnerom.

Zostrih zápasu Rune - Dimitrov
Flashscore

14:50 - Linda Nosková vstúpila do turnaja WTA 1000 v Pekingu očakávaným víťazstvom nad domácou hráčkou Fangran Tian, zo šiestej svetovej stovky, 6:4, 6:2. V druhom kole sa 18-ročná Češka stretne s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

14:30 - Peter Benjamin Privara neuspel vo finále na podujatí M15 v tuniskom Monastire a nezískal svoj prvý titul medzi mužmi. Stále iba 19-ročný Slovák podľahol na tvrdom povrchu Robertovi Cidovi Subervimu z Dominikánskej republiky 1:6, 3:6.

12:56 - Jannik Sinner postúpil do štvrťfinále turnaja v Pekingu po jasnom víťazstve nad Jošihitom Nišiokom, keď svojmu japonskému súperovi povolil len dva gemy. Talian, ktorý je v Pekingu nasadený ako číslo 6, dominoval na returne a súperovi dovolil získať vlastné podanie iba raz. O finále si Sinner zahrá proti lepšiemu z duelu Rune-Dimitrov.

11:47 - Carlos Alcaraz stratil v osemfinálovom zápase s Lorenzom Musettim v Pekingu len štyri gemy a čaká ho Casper Ruud. Musetti, ktorý vlani zdolal španielsku vychádzajúcu hviezdu vo finále antukového turnaja v Hamburgu, mal tri brejkbaly, ale nepremenil ani jeden. Alcaraz bol v kľúčových momentoch úspešný v štyroch z piatich pokusov.

Zostrih zápasu Alcaraz - Musetti
Flashscore

11:27 - Sebastian Korda si po výhre 2:1 na sety nad Holanďanom Tallonom Griekspoorom zahrá v semifinále turnaja v Astane. Vyrovnaný zápas, v ktorom obaja hráči mimoriadne dobre podávali a zaznamenali 23 es (11:12), sa rozhodol v treťom dejstve, keď Američan za stavu 3:2 využil druhý brejkbal a potom víťazstvo dopodával.

Zostrih zápasu Griekspoor - Korda
Flashscore

10:20 - Aryna Sabalenková je 25. z celkovo 26 svetových jednotiek, ktorá vyhrala svoj prvý zápas ako líderka rebríčka. Jedinou neúspešnou novou kráľovnou zostáva Japonka Naomi Osaková, ktorá v Dubaji 2019 nestačila na Francúzku Kristinu Mladenovičovú.

09:50 - Aryna Sabalenková úspešne zvládla svoj premiérový zápas v pozícii svetovej jednotky v Pekingu. V prvom vystúpení od prehry vo finále US Open zdolala v súboji bývalých víťaziek Australian Open Američanku Sofiu Keninovú 6:1, 6:2 a odplatila jej májovú prehru z antuky v Ríme.

09:24 - Jiří Lehečka nepostúpil po štvrtýkrát v kariére do semifinále turnaja ATP. V kazašskej Astane štvrtý nasadený Čech nestačil na o dva roky mladšieho Hamada Medjedoviča. Srbský mladík zvíťazil 6:3, 6:4 a vyrovnal svoje maximum z tohtoročného Gstaadu. O svoje prvé finále sa stretne so Sebastianom Kordom alebo Tallonom Griekspoorom.

Zostrih súboja Lehečka - Medjedovič.
Flashscore

09:00 - Peter Benjamin Privara zabojuje o premiérový titul medzi seniormi na turnaji M15 v tuniskom Monastire. Devätnásťročný Slovák, ktorý je v rebríčku ATP na 765. mieste, vyzve Roberta Cida Suberviho (609. priečka) z Dominikánskej republiky. Zápas sa začne o 10:30.

08:43 - Dvadsaťšesťročná Ukrajinka Anhelina Kalininová si v Pekingu proti Markéte Vondroušovej pripísala len tretí skalp hráčky z TOP 10 a prvý v 2023. Zaznamenala 22. tohtoročné víťazstvo na okruhu WTA, čím prekonala svoje maximum počas jednej sezóny.

08:25 - Markéta Vondroušová prehrala svoj prvý zápas od štvrťfinálového konca na US Open, ktorý odohrala pod liekmi proti bolesti ľavého lakťa. V úvodnom kole turnaja WTA 1000 v Pekingu nedotiahla do konca solídne rozohraný zápas proti Ukrajinke Anheline Kalininovej a prehrala 6:1, 4:6, 1:6.

08:10 - Tereza Mihalíková sa spolu s Číňankou Yifan Xu prebojovala do druhého kola štvorhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V úvodnom kole zvíťazili nad piatym nasadeným americko-holandským párom Desirae Krawczyková, Demi Schuursová a zdolali ho 6:4, 1:6, 10-6 za 88 minút.

06:30 - Veronika Kudermetovová premenila svoje siedme finále na druhý titul. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Kazane ovládla turnaj WTA 500 v Tokiu po víťazstve 7:5, 6:1 nad svetovou trojkou Jessicou Pegulovou z USA a získala svoju prvú trofej na tvrdom povrchu. 

Zostrih súboja Kudermetovová - Pegulová.
Flashscore

05:00 - Alexander Zverev mal napriek víťazstvu nad Davidovičom Fokinom ďaleko od spokojnosti. Španielskeho tenistu zdolal v trojsetovej bitke, no zápas sa skončil o 2:40 miestneho času. A to sa Nemcovi veľmi nepáčilo, podľa neho sa mal zápas začať na jednom z voľných kurtov a nie čakať na polnočný začiatok.

"Samozrejme, že je ťažké hrať do tretej hodiny ráno. Nie som si istý, či to bolo správne rozhodnutie nechať nás na tomto kurte. Myslím si, že sme mali zmeniť kurt. Na štadióne je toľko skvelých kurtov. Toľko príležitostí, kde sme mohli hrať. Úprimne povedané, nie som si istý, či sme mali čakať do polnoci a až tak začať zápas," povedal po zápase Zverev.