Alcaraz je v osemfinále, rovnako aj Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz je v osemfinále, rovnako aj Sabalenková
Aktualizované
Aryna Sabalenková bez väčších problémov postupuje do osemfinále.
Aryna Sabalenková bez väčších problémov postupuje do osemfinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 2. septembra?

23:50 - Jessica Pegulová musela na tohtoročnom US Open prvýkrát do tajbrejku. Eline Svitolinovej, vracajúcej sa z materskej prestávky, však neponúkla ani jednu brejkovú šancu a Ukrajinku porazila 6:4, 4:6, 6:2. O siedme grandslamové štvrťfinále a vyrovnanie svojho najlepšieho výsledku na podujatiach veľkej štvorky bude americká jednotka hrať s krajankou Madison Keysovou.

23:20 - Andrej Rubľov zdolal Arthura Rinderknechta 3:6, 6:3, 6:1, 7:5 a po roku opäť postúpil medzi 16 najlepších hráčov v New Yorku. Tentoraz po skalpoch troch Francúzov. S Jackom Draperom (H2H 2:0) bude bojovať o svoje deviate grandslamové štvrťfinále v kariére, štvrté na tomto mieste a o vyrovnanie svojho kariérneho maxima na podujatiach veľkej štvorky.

21:30 - Carlos Alcaraz v príprave na obhajobu titulu na US Open strácal sety ako na bežiacom páse, ale na záverečnom grandslame sezóny je takmer stopercentný. Jeden z najväčších favoritov musel v treťom kole proti Danielovi Evansovi, ktorého zdolal 6:2, 6:3, 4:6, 6:3. Prvýkrát musel odohrať viac ako tri sety. Pri svojom treťom štarte vo Flushing Meadows bude líder renkingu bojovať o štvrťfinálovú miestenku proti Matteovi Arnaldimu.

21:10 - Matteo Arnaldi zviedol v druhom kole US Open päťsetovú bitku s tínedžerom Arthurom Filsom, ale v treťom nestratil so skúseným Cameronom Norriem ani set a najvyššie nasadeného Brita zmietol 6:3, 6:4, 6:3. Vo svojom prvom grandslamovom osemifinále sa 22-ročný Talian stretne s Carlosom Alcarazom alebo Danielom Evansom.

20:40 - Madison Keysová otočila zápas s Ľudmilou Samsonovovou z 5:7 na 6:2, 6:2 a prvýkrát po štyroch rokoch postúpila do osemfinále domáceho podujatia veľkej štvorky. Finalistka z roku 2017 vyzve na úvod druhého týždňa buď Elinu Svitolinovú alebo krajanku a americkú jednotku Jessicu Pegulovú.

20:20 - Zdravotný stav Jacka Drapera sa na tohtoročnom US Open zatiaľ drží a prejavuje sa to na jeho výkonoch. Talentovaný britský mladík síce prvýkrát na turnaji stratil set, ale po víťazstve nad domácim Michaelom Mmohom 6:4, 6:2, 3:6, 6:3 postúpil prvýkrát v kariére do grandslamového osemifinále. Tam bývalý 38. a aktuálne 123. hráč sveta vyzve Andreja Rubľova alebo Arthura Rinderknechta.

18:40 - Daria Kasatkinová musela otáčať oba svoje predchádzajúce zápasy, ale kvalifikantku Grétu Minnenovú zdolala v dvoch setoch 6:3, 6:4 a po šiestich rokoch postúpila vo Flushing Meadows do osemfinále. O svoje prvé štvrťfinále na tomto mieste a celkovo štvrté na grandslamových podujatiach bude hrať so svetovou dvojkou Arynou Sabalenkovou.

18:15 - Aryna Sabalenková na tohtoročnom US Open ešte nestratila ani set. Bieloruska v treťom kole rovnako ako vlani zdolala Kláru Burelovú, tentoraz dvakrát 6:1. V živom rebríčku sa posunula späť na post svetovej jednotky pred obhajkyňu titulu Igu Swiatekovú. V druhom týždni záverečného grandslamu sa tretí rok po sebe v osemifinále stretne semifinalistka posledných dvoch ročníkov buď s Dariou Kasatkinovou alebo Grétou Minnenovou.

11:49 - V osemfinále US Open sú po 13 rokoch štyria domáci hráči (Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Tommy Paul, Ben Shelton). Ak Michael Mmoh v sobotu uspeje proti Jackovi Draperovi, prvýkrát od roku 1995 bude medzi najlepšou 16 hneď päť Američanov.

10:05 - Češke Karolíne Muchovej sa na US Open darí, prekypuje sebavedomím a výsledkom sú jej parádne údery z ťažkých pozícií. V piatok v 3. kole potešila fanúšikov tweenerom, ktorým zaskočila domácu Taylor Townsendovú.

07:35 - Novak Djokovič vyhral siedmy zápas v kariére a len druhýkrát na tvrdom povrchu, keď prehrával 0:2 na sety. V treťom kole US Open musel trojnásobný srbský šampión poriadne zabrať proti krajanovi Laslovi Djeremu, ktorého napokon zdolal 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3. Mečbal premenil v čase, keď hodiny ukazovali 1:30 v noci. V osemfinále sa favorit stretne s chorvátskym kvalifikantom Bornom Gojom (h2h 0:0).

05:55 - Svetová štvorka Jelena Rybakinová na US Open nedoplní svoju grandslamovú štvrťfinálovú zbierku. Kazašská víťazka vlaňajšieho Wimbledonu a finalistka tohtoročného Australian Open prehrala v boji o prvé newyorské osemfinále so Soranou Cirsteaovou po takmer trojhodinovom boji 3:6, 7:6, 4:6. Naopak, Rumunka pri svojom 15. štarte na US Open prvýkrát postúpila do 4. kola, kde ju čaká odveta za minuloročné vyradenie proti Švajčiarke Belinde Benčičovej (2:1 h2h).

04:50 - Belinda Benčičová zdolala Číňanku Lin Ču 7:6, 2:6, 6:3 a postúpila medzi 16 najlepších na US Open. Semifinalistka z roku 2014 si o svoje štvrté newyorské štvrťfinále zahrá so Soranou Cirsteaovou.

03:45 - Jiří Veselý na US Open neprekonal svoje maximum z roku 2015. Po dvoch päťsetových víťazstvách v New Yorku nestačil v 3. kole na Bornu Goja, ktorému v boji o vyrovnanie svojho najlepšieho grandslamového výsledku podľahol hladko 4:6, 3:6, 2:6. Chorvátsky kvalifikant, ktorý mal pred turnajom na konte jedno grandslamové víťazstvo, vyzve v osemfinále Novaka Djokoviča alebo Lasla Djereho.

03:30 - Svetová šestka Coco Gauffová musela na US Open druhýkrát otáčať nepriaznivý stav 0:1 na sety. Belgičanku Elise Mertensovú zdolala 3:6, 6:3, 6:0 a po životnom triumfe na "tisícke" v Cincinnati vyhrala 14. z posledných 15 zápasov, čím natiahla svoju neporaziteľnosť na osem stretnutí. O obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále bude 19-ročná Američanka hrať s Dánkou Caroline Wozniackou (h2h 0-0).

02:45 - Premiérová grandslamová cesta Jakuba Menšíka sa skončila na rakete šiesteho súpera. Talentovaný český mladík neuspel v treťom kole US Open vo svojom prvom zápase proti hráčovi TOP 50. V deň svojich 18. narodenín utrpel debakel 1:6, 2:6, 0:6 s domácou svetovou deviatkou Taylorom Fritzom, z turnaja sa porúčal za 87 minút.

02:00 - Dominic Stricker vyhral aj tretí päťsetový zápas v kariére. Dva dni po životnom skalpe Stefanosa Tsitsipasa porazil dvadsaťjedenročný Švajčiar pri svojej premiérovej účasti v treťom kole grandslamu Francúza Benjamina Bonziho 2:6, 7:5, 7:6, 3:6, 6:2 a pri svojom iba treťom štarte na takom veľkom podujatí sa už posunul medzi 16 najlepších, čím si zabezpečil premiérový posun do TOP 100.

01:20 - Dvadsaťdvaročný Austrálčan Rinky Hijikata pri svojom debute v 3. kole grandslamu zdolal na US Open Číňana Zhizhena Zhanga 6:3, 6:3, 4:6, 6:3 a pri svojom iba treťom štarte na Majors postúpil do osemfinále. Víťaz štvorhry na tohtoročnom Australian Open sa o štvrťfinále stretne s domácim Tiafoem (h2h 0:0).