Wozniacka po rokoch v osemfinále, Schmiedlová skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniacka po rokoch v osemfinále, Schmiedlová skončila
Aktualizované
Anna Karolína Schmiedlová si osemfinále na US Open nezahrá.
Anna Karolína Schmiedlová si osemfinále na US Open nezahrá.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 1. septembra?

23:30 - Frances Tiafoe vypadol v treťom kole na predošlých troch tohtoročných grandslamoch, ale na domácom US Open v tejto fáze uspel. Minuloročný semifinalista vyradil Adriana Mannarina po troch hodinách 4:6, 6:2, 6:3, 7:6. Domáci reprezentant bude favoritom aj v osemfinále proti Čangovi alebo Hijikatovi.

23:00 - Caroline Wozniacka nastúpila v treťom kole US Open proti hráčke, ktorá sa taktiež vrátila po veľmi dlhej prestávke. Dvojnásobná finalistka, ktorá sa rozhodla pokračovať v kariére, prekonala Jennifer Bradyovú 4:6, 6:3, 6:1 a po eliminácii setbalu a brejku nadviazala na skalp Petry Kvitovej. Vo svojom prvom grandslamovom osemfinále po viac ako piatich rokoch sa stretne s Elise Mertensovou alebo Cori Gauffovou.

22:15 - Ben Shelton zaznamenal len druhú tohtoročnú víťaznú sériu na vrcholnom okruhu a tentoraz na ceste do osemfinále grandslamového turnaja. Dvadsaťročný Američan, ktorý si v januári zahral štvrťfinále na Australian Open, zdolal na domácom Majors Aslana Karaceva 6:4, 3:6, 6:2, 6:0. O štvrťfinále sa stretne s krajanom Tommym Paulom.

21:55 - Jelena Ostapenková zdolala na US Open po obrate domácu Bernardu Perovú 4:6, 6:3, 6:3 a pri svojom debute v osemfinále vyzve úradujúcu víťazku newyorského Majors a svetovú jednotku Igu Swiatekovú. S Poľkou vyhrala všetky tri predchádzajúce duely.

20:45 - Tommy Paul v druhom kole US Open prehrával s Romanom Safiullinom už 0:2 na sety, ale v ďalšom zápase už podobné komplikácie nepripustil a na domácom grandslame si vylepšil svoje maximum. Semifinalista tohtoročného Australian Open zdolal Alejandra Davidovicha 6:1, 6:0, 3:6, 6:3 a o postup do štvrťfinále si zahrá s krajanom Benom Sheltonom alebo Aslanom Karacevom.

20:20 - Iga Swiateková (22) odohrala na tohtoročnom US Open tri zápasy a za necelú hodinu a s jedným gemom k dobru predviedla už druhú demoláciu. Po Rebecce Petersonovej sfúkla aj svoju veľmi dobrú kamarátku Kaju Juvanovú (22), keď Slovinku zničila za 50 minút 6:0, 6:1. V obhajobe vlaňajšieho triumfu a zároveň v boji o zotrvanie na poste svetovej jednotky bude pokračovať v osemfinálovom súboji s Jelenou Ostapenkovou alebo Bernardou Perovou. Čítajte viac.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

19:20 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Číňanke Wang Sin-jü podľahla 6:4, 3:6, 2:6. Slovensko tak prišlo v New Yorku aj o posledné želiezko v singli. Schmiedlová na záverečnom podujatí veľkej štvorky vyrovnala svoje maximum z roku 2015. Čítajte viac.

19:05 - Karolína Muchová pokračuje na tohtoročnom US Open bez straty setu a po troch rokoch sa v New Yorku opäť prebojovala medzi 16 najlepších. Jedna z najväčších českých nádejí po Storm Hunterovej a Magdaléne Frechovej zdolala aj Taylor Townsendovú 7:6, 6:3. O svoje piate grandslamové štvrťfinále a prvé na tomto mieste sa stretne so Wang Sin-jü alebo Annou Karolínou Schmiedlovou.

16:00 - Andy Murray vie, že čas už nie je na jeho strane. Tridsaťšesťročný tenista po štvrtkovom vypadnutí z US Open pripustil, že ďalší veľký výsledok na grandslamoch už nikdy nemusí prísť. Čítajte viac.

07:10 - Daniil Medvedev mieril na US Open za druhým suverénnym víťazstvom v rade, ale po strate náskoku a nevyužití dvoch mečbalov v treťom sete sa jeho postup cez Christophera O'Connella nečakane skomplikoval. V noci zo štvrtka na piatok zdolal Austrálčana viac ako hodinu po polnoci miestneho času 6:2, 6:2, 6:7, 6:2 a postúpil do tretieho kola. Tam sa šampión z roku 2021 stretne s 12 zápasov neporazeným Argentínčanom Sebastiánom Báezom (h2h 0:0).

06:30 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová bude v piatok od 17:00 bojovať o svoje druhé osemfinále v 2023 na grandslamových turnajoch. Rodáčka z Košíc si zmeria sily s Číňankou Wang Sin-jü, ktorá je favoritkou.

05:50 - Svetová trojka Jessica Pegulová zmietla svoju druhú súperku na US Open a stratila len štyri hry. Rumunku Patriciu Tigovú vyprevadila po výsledku 6:3, 6:1 a štvrtý rok po sebe na domácom grandslame nechýba v treťom kole. Tento rok sa 29-ročná Američanka po mesiaci opäť stretne s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 3:1).

04:40 - Linda Nosková druhýkrát v sezóne nenašla recept na hráčku TOP 10 Ons Džabúrovú. Na US Open 18-ročná Češka prehrala so skúsenou tuniskou obhajkyňou vlaňajšieho finále 6:7, 6:4, 3:6.

03:50 - Carlos Alcaraz po menších problémoch v treťom sete zdolal na US Open Juhoafričana Lloyda Harrisa 6:3, 6:1, 7:6 a urobil druhý zo siedmich krokov na ceste za obhajobou prvého grandslamového triumfu. Dvadsaťročný Španiel sa v treťom kole stretne s Britom Danielom Evansom.

03:20 - Sebastián Báez neprehral už 12 zápasov v rade. Na US Open postúpil prvýkrát v kariére do tretieho kola grandslamového turnaja po tom, ako brazílsky kvalifikant Felipe Meligeni vzdal duel po priebehu 6:7, 6:4, 6:4. Dvadsaťdvaročný Argentínčan bude v osemfinále hrať buď s Daniilom Medvedevom, alebo Christopherom O'Connellom.

03:05 - Zatiaľ čo Elina Svitolinová pokračuje na US Open, jej manžel Gaël Monfils sa s turnajom rozlúčil o necelé dve hodiny neskôr. Francúzsky veterán v druhom kole prehral so svetovou osmičkou Andrejom Rubľovom 4:6, 3:6, 6:3,1:6.

02:25 - Elina Svitolinová zdolala na US Open po takmer trojhodinovej bitke Anastasiu Pavľučenkovovú 5:7, 6:4, 6:4, čím si po materskej dovolenke vylepšila grandslamovú bilanciu na 11:2 a svoju siedmu účasť v New Yorku po sebe premenila minimálne v tretie kolo.

01:50 - John Isner a Jack Sock sa na domácom US Open rozlúčili s kariérou. Vo štvorhre americkí tenisti vypadli v prvom kole po prehre 2:6, 6:3, 6:7 s francúzsko-americkou dvojicou Robert Galloway a Albano Olivetti, hoci podávali na postup.

01:25 - Šampión US Open 2016 Stan Wawrinka rovnako ako pred mesiacom vo Wimbledone zdolal nasadeného Argentínčana Tomása Martína Etcheverryho 7:6, 6:7, 6:3, 6:2 a do tretieho kola postúpil ako šiesty tenista a najstarší v New Yorku od roku 1991 po oslave 38. narodenín. Švajčiarsky veterán sa v osemfinále stretne s Talianom Jannikom Sinnerom (h2h 2:3).