Isnerova kariéra je na konci, prekliatie Hurkacza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Isnerova kariéra je na konci, prekliatie Hurkacza
Aktualizované
Čechovi Jakubovi Menšíkovi sa pri premiére darí.
Čechovi Jakubovi Menšíkovi sa pri premiére darí.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 31. augusta?

22:55 - Markéta Vondroušová pokračuje vo svojej víťaznej sérii na grandslamoch. Nedávna wimbledonská šampiónka zdolala v druhom kole US Open antukovú špecialistku Martinu Trevisanovú 6:2, 6:2 a vyhrala deviaty zápas na podujatí veľkej štvorky v rade. O druhé osemfinále vo Flushing Meadows si zahrá s Jekaterinou Alexandrovovou.

21:42 - Matteo Berrettini bude musieť riešiť ďalší zdravotný problém, na čo je zvyknutý od začiatku minulej sezóny. Bývalá svetová šestka vzdala na US Open zápas druhého kola proti Arthurovi Rinderknechtovi za stavu 4:6, 3:5 a piatykrát v rade nepostúpila do druhého týždňa záverečného major turnaja. Francúza čaká v sobotu premiérové tretie kolo na grandslamoch, v ktorom vyzve krajana Gaëla Monfilsa alebo Andreja Rubľova.

21:20 - John Isner sa rozhodol ukončiť kariéru na tohtoročnom US Open a jeho rozlúčka s domácimi fanúšikmi má trpkú príchuť. Víťaz 16 turnajov ATP a bývalý ôsmy hráč sveta nedotiahol druhé kolo za stavu 2:0 na sety. V rozhodujúcom nepremenil mečbal na returne a s krajanom Michaelom Mmohom prehral 6:3, 6:4, 6:7, 4:6, 6:7. O svoje prvé grandslamové semifinále si mladší Američan zahrá s Jackom Draperom.

21:10 - Andy Murray tento rok vždy odohral grandslamovú bitku, keď na podujatiach veľkej štvorky čelil kvalitnému súperovi. V druhom kole US Open však bývalý šampión podľahol Grigorovi Dimitrovovi 3:6, 4:6, 1:6 v súboji bývalých členov TOP 10 rebríčka. Bulhar sa bude snažiť o svoju prvú osemfinálovú účasť na tomto mieste od roku 2019 proti Alexandrovi Zverevovi.

21:03 - Alexander Zverev zdolal v druhom kole US Open svojho krajana Daniela Altmaiera 7:6, 3:6, 6:4, 6:3 a pripísal si 41. víťazstvo v aktuálnej sezóne. Finalista z roku 2020 a predminuloročný semifinalista, ktorý v New Yorku štartuje prvýkrát po dvoch rokoch po zdravotnej pauze, sa v treťom kole stretne s Grigorom Dimitrovom.

21:00 - Aryna Sabalenková vyhrala 6:3, 6:2 svoj druhý zápas na tohtoročnom US Open. Semifinalistka posledných dvoch ročníkov si poradila s Jodie Burragovou. V treťom kole, v ktorom bude víťazka tohtoročného Australian Open pokračovať v útoku na post svetovej jednotky, sa stretne s Klárou Burelovou.

20:50 - Karolína Plíšková neukončí svoju dlhodobú krízu ani na US Open, kde si v roku 2016 zahrala finále a z posledných siedmich štartov premenila šesťkrát postup do druhého týždňa. Bývalá svetová jednotka skončila v druhom kole po prehre 4:6, 2:6 s Klárou Burelovou a stále čaká na prvú víťaznú sériu od konca apríla. O svoje prvé grandslamové osemfinále bude mladá Francúzka bojovať proti Jodie Burragovej alebo Aryne Sabalenkovej.

19:30 - Hubert Hurkacz už môže považovať druhé kolo na US Open za prekliatie. Najlepší poľský tenista v ňom neuspel piatykrát zo šiestich štartov, jedinou výnimkou bol neúspech v prvom kole v roku 2019. Tentoraz podľahol 2:6, 4:6, 5:7 Jackovi Draperovi, proti ktorému vyhral oba predchádzajúce zápasy. Britský mladík zopakoval minuloročný výsledok a o svoje prvé grandslamové semifinále sa stretne buď s Michaelom Mmohom alebo Johnom Isnerom.

19:15 - Jannik Sinner pokračuje v dobrých výkonoch na tohtoročnom US Open. Jeden z najväčších favoritov, ktorý vlani vo štvrťfinále nevyužil mečbal proti neskoršiemu šampiónovi Carlosovi Alcarazovi a pred niekoľkými týždňami v Toronte slávil svoj prvý triumf na Masters, zdolal krajana Lorenza Sonega 6:4, 6:2, 6:4 a postúpil do tretieho kola. V ňom sa stretne s Tomásom Martínom Etcheverrym alebo Stanom Wawrinkom.

13:30 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa po druhý raz v kariére predstaví v treťom kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Dvadsaťosemročná hráčka zdolala v stredajšom zápase Španielku Rebeku Masárovú 7:6 (0), 6:2 a v ďalšom stretnutí ju čaká Číňanka Wang Sin-jü. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza zabojuje o vylepšenie svojho maxima vo Flushing Meadows. Čítajte viac.

12:36 - Adrian Mannarino vie, ako zabaviť fanúšikov. V stredu rozohnil publikum vo Flushing Meadows na kurte č. 11, keď proti Fábiánovi Marozsánovi zahral ďaleko za základnou čiarou úder z núdze medzi nohami a potom si dobehol k sieti pre víťazný úder. Od tohto momentu už francúzsky veterán nestratil s maďarským súperom ani gem a postupom do tretieho kola vyrovnal svoje doterajšie maximum na US Open. Túto métu sa bude snažiť prekonať v repríze päť rokov starej prehry s domácim Francesom Tiafoem.

11:00 - Zhizhen Zhang dosiahol v stredu večer na US Open dva míľniky v jednom momente. Po päťsetovej výhre nad Casperom Ruudom sa stal prvým Číňanom, ktorý zdolal hráča Top 5 a prvým čínskym tenistom, ktorý postúpil do tretieho kola aspoň na dvoch rôznych grandslamoch (Roland Garros 2023, US Open 2023).

10:24 - Svetová päťka Casper Ruud nevyhral viac ako jeden zápas na žiadnom zo svojich desiatich tohtoročných turnajov mimo antuky a deväťkrát v tejto sezóne prehral s hráčom mimo prvej päťdesiatky. Len dvaja tenisti prehrali toľko zápasov v jednom kalendárnom roku so súpermi mimo prvej päťdesiatky: Jevgenij Kafeľnikov 11-krát v roku 2000 a Nikolaj Davydenko 10-krát v roku 2007.

07:18 - Sedemnásťročný Jakub Menšík sa postupom do tretieho kola US Open zaradil medzi české legendy. Ešte pred oslavou 20. narodenín sa takto ďaleko na Grand Slame dostali z mužov len Ivan Lendl, Karel Nováček a Tomáš Berdych. Iba Menšíkovi to stihol pred 18. rokom života.

05:25 - Petra Kvitová bude po štyroch rokoch chýbať v 3. kole US Open. Vo svojom druhom tohtoročnom vystúpení pre 39 nevynútených chýb nestačila na dvojnásobnú finalistku Caroline Wozniackú a prehrala 5:7, 6:7. Dánka si pripísala svoj prvý skalp proti svetovej jedenástke necelý mesiac po návrate z viac ako trojročnej materskej prestávky.

05:19 - Sedemnásťročný Jakub Menšík si v treťom kole US Open zahrá prvýkrát proti hráčovi z TOP 50. V osemfinále vyzve svetovú deviatku Taylora Fritza. Americký favorit v druhom kole zdolal peruánskeho antukára Juana Pabla Varillasa 6:1, 6:2 a 6:2.

04:22 - V dolnej polovici pavúka mužskej dvojhry na US Open skončil už tretí z piatich zástupcov TOP 10. Po Holgerovi Runem a Stefanosovi Tsitsipasovi je mimo hry aj svetová päťka Casper Ruud. Nórsky favorit prehral v druhom kole s Číňanom Zhizhen Zhangom 4:6, 7:5, 2:6, 6:0, 2:6. Ani na svojom 10. tohtoročnom turnaji mimo antuky tak nevyhral viac ako jeden zápas a neobháji vlaňajšie finále v New Yorku.

04:16 - Jakub Menšík pokračuje vo svojom úspešnom debute na US Open. Sedemnásťročný český talent v súboji dvoch úspešných kvalifikantov a debutantov na hlavnom okruhu zdolal v druhom kole o päť rokov staršieho Francúza Titouana Drogueta 3:6, 6:2, 7:6 a 6:3 a zabezpečil si prienik do TOP 150, kde bude jediným zástupcom do 19 rokov. 

04:11 - Karolína Plíšková si pripísala prvé grandslamové víťazstvo vo štvorhre od Roland Garros 2021. Spolu s Chorvátkou Donnou Vekičovou zdolali na US Open taliansko-japonské duo Lucia Brozettiová a Eri Hozumiová 6:4, 6:7 a 6:3.

04:05 - Ajla Tomljanovičová oslávila víťazstvom na US Open svoj prvý tohtoročný zápas po dlhej pauze zavinenej zranením kolena, ale k duelu druhého kola proti svetovej štvorke Jelene Rybakinovej nenastúpila. "Mrzí ma, že musím odstúpiť, ale moje telo si ešte musí zvyknúť na vysokú intenzitu. Som hrdá na prácu, ktorú sme tu odviedli, ale bolo to príliš skoro," vyhlásila 30-ročná Austrálčanka. Čítajte viac.

03:54 - Barbora Krejčíková a Katarína Siniaková vykročili za obhajobou titulu na US Open výhrou 6:7, 6:1, 6:4 nad japonsko-americkou dvojicou Makoto Ninomijaová a Sabrina Santamariaová a pripísali si ešte len druhú výhru od marcového triumfu. V druhom kole sa najvyššie nasadené Češky stretnú s krajankami Barborou Strýcovou a Markétou Vondroušovou.

03:47 - Tommy Paul na domácom US Open prvýkrát v kariére vyhral zápas, v ktorom prehrával 0:2 na sety. Dvadsaťšesťročný Američan porazil Romana Safjullina 3:6, 2:6, 6:2, 6:4, 6:3 a postupom do 3. kola vyrovnal svoj najlepší výsledok na newyorskom Grand Slame z minulého roka. O jeho prekonanie si zahrá so Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom.

03:38 - Vďaka chránenému rebríčku štartujúci Jiří Veselý na US Open zdolal v piatich setoch aj svojho druhého súpera. Svetovú dvadsiatku Francisca Cerúndola z Argentíny porazil po viac ako štyroch hodinách 7:6, 6:2, 3:6, 2:6 a 7:6, získal prvý skalp hráča TOP 20 od vlaňajšieho februára. Nadviazal tak na svoju prvú newyorskú výhru od roku 2016 a postupom do 3. kola vyrovnal najlepší výsledok z ročníka 2015. O osemfinále, ktorým by vyrovnal svoje grandslamové maximum z Wimbledonu 2016 a 2018, si tridsaťročný Čech zahrá s Chorvátom Bornou Gojom.