Tennis Tracker: Molčan padol s Dimitrovom po štvorhodinovom boji. Isner pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Molčan padol s Dimitrovom po štvorhodinovom boji. Isner pokračuje
Aktualizované
Alex Molčan môže na US Open len prekvapiť.
Alex Molčan môže na US Open len prekvapiť.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 29. augusta?

23:55 - Slovenský tenista Alex Molčan nepostúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole prehral s devätnástym nasadeným Bulharom Grigorom Dimitrovom po vyše štvorhodinovom päťsetovom boji 7:6 (9), 7:6 (5), 1:6, 5:7, 6:7 (9:11). V rozhodujúcom dejstve nevyužil tri mečbaly. Ďalším súperom Dimitrova bude newyorsky šampión z roku 2012 Brit Andy Murray.

23:50 - John Isner hrá na US Open svoj posledný turnaj v kariére a v úvodnom kole sa mu podarilo potvrdiť úlohu favorita. Domáci veterán zdolal Facunda Díaza Acostu 6:4, 6:3, 7:6 a v druhom sa stretne s krajanom Michaelom Mmohom.

23:45 - Andrej Rubľov mal pôvodne v prvom kole US Open hrať so svojím posledným premožiteľom Emilom Ruusuvuorim, ale Fín na poslednú chvíľu odstúpil. Ôsmy nasadený hráč nastúpil proti lucky loserovi Arthurovi Cazauxovi a Francúza zdolal 6:4, 7:6, 6:1. V ďalšom kole sa trojnásobný štvrťfinalista stretne s Tarom Danielom alebo Gaëlom Monfilsom.

23:35 - Andy Murray odohral svoj prvý súťažný zápas od odstúpenia z nedávneho Masters v Toronte a do US Open vstúpil víťazstvom 6:2, 7:5, 6:3 nad Corentinom Moutetom, čo bolo jeho 200. grandslamové víťazstvo. Šampión z roku 2012 bude hrať s Alexom Molčanom alebo Grigorom Dimitrovom o vyrovnanie minuloročného výsledku.

22:10 - Elina Svitolinová sa po materskej prestávke dostala do štvrťfinále French Open a semifinále Wimbledonu. Zvládla aj úvodný zápas na US Open, kde hrá prvýkrát po dvoch rokoch a vo všetkých svojich posledných štyroch štartoch hrala v druhom týždni. Bývalá svetová trojka v prvom kole zdolala Annu-Lenu Friedsamovú 6:3, 6:1 a ďalej sa stretne s Anastasiou Pavľučenkovovou alebo Fionou Crawleyovou.

21:45 - Jessica Pegulová začala bez problémov ďalší zo svojich útokov na svoje premiérové grandslamové semifinále. Domáca jednotka si na US Open poradila s Camilou Giorgiovou dvakrát 6:2 a upravila vzájomnú bilanciu s Taliankou na 9-2. Montrealská grandslamová šampiónka sa v druhom kole stretne buď s Patriciou Mariou Tigovou alebo Rebeccou Marinovou.

21:30 - Svetová jedenástka a minuloročný semifinalista Karen Chačanov odohral na US Open svoj prvý súťažný zápas od štvrťfinále na French Open a po zranení sa vrátil s jednoznačnou prehrou 2:6, 4:6, 2:6 s domácou divokou kartou Michaelom Mmohom. Je to jeho prvý neúspech v úvodnom kole grandslamového turnaja za posledné dva roky a celkovo len štvrtý. Američan bude bojovať o vyrovnanie svojich najlepších výsledkov na podujatiach veľkej štvorky proti lúčiacemu sa krajanovi Johnovi Isnerovi alebo Facundovi Díazovi Acostovi.

21:00 - Caroline Garciová dominovala na turnaji WTA 1000 v Cincinnati počas minuloročnej sezóny a na US Open sa dostala do svojho prvého grandslamového semifinále. Tento rok však vypadla na štyroch z piatich turnajov po prvom zápase. V úvodnom kole posledného tohtoročného grandslamu schytala výprask 4:6, 1:6 od Yafan Wangovej, ktorá sa vracia po ďalšej zdravotnej pauze. Pripísala si 57. víťazstvo v tomto roku. Čínska kvalifikantka sa ďalej stretne s Katie Boulterovou.

20:43 - Markéta Vondroušová zvládla svoj prvý zápas na majoroch ako grandslamová šampiónka. Víťazka nedávneho Wimbledonu deklasovala v úvodnom kole US Open, kde hrá po dvoch rokoch, 6:3, 6:0 kórejskú kvalifikantku Na-Lae Han. Česká jednotka, ktorá si v úvodných tohtoročných zápasoch vylepšila bilanciu na 13-1, sa v ďalšom kole stretne buď s Martinou Trevisanovou alebo Juliou Putincevovou.

19:40 - Daniil Medvedev podľa očakávania vstúpil jasne do tohtoročného US Open. Minuloročný šampión v úvodnom kole len za 77 minút deklasoval 6:1, 6:1, 6:0 Attilu Balázsa, ktorý na ďalšom veľkom turnaji využil chránený renking a v poslednom čase vôbec nehrá. Jeden z najväčších favoritov sa v druhom kole stretne s víťazom austrálskeho derby medzi Maxom Purcelom a Christopherom O'Connellom.

19:30 - Alexander Zverev pokračuje vo svojej zlepšenej forme z posledných týždňov aj na záverečnom grandslame sezóny. Najvyššie nasadený Nemec, ktorý na US Open štartuje prvýkrát od finále 2020 a semifinále 2021, začal hladkým víťazstvom 6:4, 6:4, 6:4 nad finalistom jednej z generálok Aleksandrom Vukičom. Jeho ďalším súperom bude krajan Daniel Altmaier alebo Constant Lestienne.

19:25 - Ons Džabúrová nedávno utrpela ďalšie veľké sklamanie na Wimbledone, keď prehrala s Markétou Vondroušovou a nepostúpila do svojho tretieho grandslamového finále. Ďalšiu šancu získať svoj najväčší titul má na US Open. Minuloročná finalistka sa v prvom kole napriek nevoľnosti po dvoch hodinách boja pretlačila cez Camilu Osoriovú 7:5, 7:6. Nasadená päťka bude ďalšou súperkou Lindy Noskovej.

19:05 - Marie Bouzková zdolala na US Open druhú nasadenú a domácu divokú kartu Ashlyn Kruegerovú 7:5, 6:4 a pri svojom siedmom štarte vo Flushing Meadows, kde v roku 2014 ovládla juniorskú kategóriu, sa len druhýkrát dostala cez prvé kolo. Najvyššie nasadená Češka bude o svoj debut medzi najlepšími 32 bojovať s Tatjanou Mariovou alebo Petrou Martičovou.

18:04 - Linda Nosková zdolala na US Open domácu nádej Madison Brenglovú 6:2, 6:1 a pripísala si druhé víťazstvo v kariére na hlavných grandslamových podujatiach, prvé bez skreču súperky. Finalistka nedávneho Livesport Prague Open sa v boji o zlepšenie svojho najlepšieho výsledku na podujatiach veľkej štvorky stretne buď s vlaňajšou finalistkou Ons Džabúrovou alebo Camilou Osoriovou.

15:30 - Dvadsaťdvaročná Poľka Iga Swiateková vstúpila do posledných 16 grandslamových turnajov vždy s dvojsetovou výhrou, pričom v priemere stratila len 4,2 gemu na zápas.

11:25 - Turnaj majsteriek by sa tento rok mohol konať v Ostrave a budúci rok v Prahe. Podľa iDNES.cz a iSport.cz sa podnikateľ Tomáš Petera snaží priviesť prestížne podujatie do Česka. Ďalším uchádzačom o záverečné podujatie ženskej tenisovej sezóny, ktoré je naplánované na prelome októbra a novembra, je Rijád. Rozhodnutie by malo padnúť v najbližších dňoch.

"WTA má odo mňa oficiálnu ponuku a veľmi vážne ju zvažuje. Projekt máme pripravený a čakáme na konečnú reakciu asociácie," povedal Petera, ktorý v Česku organizuje tenisové turnaje a v Prahe organizoval aj zápasy NHL a Final Four Európskej basketbalovej ligy.

10:30 - Dánska tenistka Caroline Wozniacka zažila po štyroch rokoch víťazný návrat na US Open. Bývalá svetová jednotka, ktorá sa začiatkom augusta vrátila na kurty po tri a pol roku a po dvoch pôrodoch, zdolala v New Yorku ruskú kvalifikantku Tatianu Prozorovovú 6:3, 6:2 a v druhom kole sa stretne s Češkou Petrou Kvitovou. Čítajte viac.

08:15 - Novak Djokovič začal už po osemnásty raz v kariére zápas na grandslame vyhraným setom bez straty hry. Druhý v tejto štatistike, Rafael Nadal, vyhral úvodný set na turnajoch "veľkej štvorky" trinásťkrát.

07:05 - Skvelá výmena zo zápasu Novaka Djokoviča s Alexandrom Müllerom:

06:50 - Novak Djokovič vstúpil do US Open jednoznačným nočným víťazstvom 6:0, 6:2, 6:3 nad Francúzom Alexandrom Müllerom a vyhral svoj 67. grandslamový zápas prvého kola v rade. Tridsaťšesťročný Srb sa vďaka tomu po štvrtý raz v sezóne a po desiatykrát v kariére posunie na post svetovej jednotky, kde bude tróniť (minimálne) rekordný 390. týždeň. O postup do tretieho kola, v ktorom ešte v New Yorku nechýbal, si trojnásobný šampión zmeria sily so Španielom Bernabém Zapatom (h2h 0:0). Čítajte viac. 

06:30 - Alex Molčan je jediným Slovákom v hlavnej súťaži US Open. Jeho čas príde v utorok najskôr o 18:30, keď sa postaví nasadenej devätnástke Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi. Rodák z Prešova nie je favorit, s Dimitrovom sa navyše stretnú úplne po prvý raz.

05:00 - Nečakaným problémom čelila v prvom kole Američanka a šesta nasadená Coco Gauffová. Domáca hráčka po takmer troch hodinách postúpila ďalej, v ňom ju čaká vychádzajúca hviezda z Ruska. Čítajte viac.

03:15 - Petra Kvitová vyhrala svoj úvodný zápas na US Open dvanástykrát za sebou a celkovo štrnásty raz v kariére. Štvrťfinalistka z rokov 2015 a 2017 vstúpila do tohtoročného ročníka víťazstvom 6:1, 7:6 (5) nad naturalizovanou Španielkou Cristinou Bucsaovou. V druhom nastúpi proti dvojnásobnej finalistke Caroline Wozniackej.

00:30 - Slovenka Viktória Hrunčáková neuspela v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. V pozícii lucky loserky podľahla Číňanke Si-Jü Wang 6:4, 3:6, 6:7 (6). Duel trval dve hodiny a dvadsať minút. Čítajte viac.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore/Profimedia