Džabúrová vykročila za obhajobou finále. Nezastavila ju ani nevoľnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Džabúrová vykročila za obhajobou finále. Nezastavila ju ani nevoľnosť

Ďalšou súperkou Džabúrovej bude Češka Linda Nosková.
Ďalšou súperkou Džabúrovej bude Češka Linda Nosková.Reuters
Ons Džabúrová (29) nebojovala v prvom kole US Open iba so súperkou, ale aj s nevoľnosťou, za ktorou boli problémy s dýchaním. Piata nasadená Tunisanka dúfa, že sa jej podarí ukončiť sériu neúspechov na grandslamových turnajoch. Na úvod zvíťazila nad Camilou Osoriovou (21) 7:5, 7:6(4).

Džabúrová - Osoriová 7:5, 7:6(4)

Džabúrová vo svojom prvom grandslamovom zápase od "najbolestivejšej prehry" v kariére vo finále Wimbledonu a deň po dovŕšení 29 rokov ukázala v dvojhodinovej bitke na Louis Armstrong Stadium hranej vo vlhkom prostredí mentalitu bojovníčky.

"Nebol to ľahký zápas, hrá neuveriteľne a dnes sa necítim najlepšie," povedala tuniská tenistka v rozhovore na kurte predtým, ako jej diváci zaspievali "Happy Birthday".

"Viem, že v niektorých momentoch som nemala na kurte najlepší prístup, ale snažila som sa. Nie je ľahké hrať proti nej. Snažila sa ma ešte viac rozbehať, takže to mi vôbec nepomáhalo. Som však rada, že som vyhrala. Najmä som si dokázala, že sa viem presadiť a na kurte sa mi darí čoraz lepšie."

Tunisanka, ktorá prehrala posledné dve wimbledonské finále a rovnaký osud ju postihol aj na US Open 2022, mala duel na začiatku úplne pod kontrolou, keď išla s dvojitým brejkom do pohodlného vedenia 4:1. V tej chvíli jej úroveň hry začala klesať, rovnako ako energia a úspešnosť podania. 

Pri podaní za stavu 4:3 Džabúrová oznámila rozhodcovi, že má problémy s dýchaním. Následne prehrala gem, keď ju Osoriová brejkla a vrátila sa do zápasu.

Džabúrová v lekárskej opatere.
Džabúrová v lekárskej opatere.Reuters

Keď Osoriová vyhrala štvrtý gem za sebou a viedla 5:4, Tunisanka vyzerala, že nie je v poriadku, pričom strávila niekoľko minút na stoličke, kým jej lekár zmeral krvný tlak a vykonal celkovú zdravotnú kontrolu. Odhodlaná Džabúrová sa zomkla a vyhrala tri hry za sebou. Ukončila tak prvú sadu a opustila kurt.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

V druhom sete sa obe hráčky snažili ubrániť svoje podanie, Džabúrová sa dostala do vedenia 4:3 a s blížiacim sa koncom zápasu odvrátila dva brejkbaly a udržala si náskok 5:3. Osoriová sa však odmietla vzdať a pri svojom ďalšom servise zachránila dva mečbaly, aby súperku brejkla a vyrovnala na 5:5. Po jednom stratenom podaní na oboch stranách znamenal tajbrejk. V ňom sa vlaňajšia finalistka presadila pri treťom mečbale, keď Kolumbijčanka poslala forhend do siete.

Ďalšou súperkou Džabúrovej bude bude nenasadená Češka Linda Nosková, ktorá vyradila Američanku Brenglovú 6:2, 6:1.