Hrunčáková dostala šancu ako lucky loserka, US Open však opúšťa po náročnej bitke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrunčáková dostala šancu ako lucky loserka, US Open však opúšťa po náročnej bitke

Aktualizované
Hrunčáková dostala nečakane druhú príležitosť, ale na US Open sa do druhého kola nepozrie.
Hrunčáková dostala nečakane druhú príležitosť, ale na US Open sa do druhého kola nepozrie.Profimedia
Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková (25) neuspela v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. V pozícii lucky loserky podľahla Číňanke Si-Jü Wang (22) 6:4, 3:6, 6:7 (6). Duel trval dve hodiny a dvadsať minút.

Hrunčáková - Wang 6:4, 3:6, 6:7 (6)

Slovenka mala pritom zápas výborne rozbehnutý. V prvom sete najprv brejkla súperku, ale následne svoj servis za stavu 2:1 nepotvrdila. Mrzieť ju to nemuselo, pretože si uchmatla rozhodujúci siedmy gem pri podaní Číňanky a už dopodávala na výhru v prvom dejstve.

Druhé bolo, čo sa týka stratených podaní, ešte bláznivejšie. Celkovo bolo prelomených päť servisov. Ako kľúčový sa ukázal ôsmy gem, keď mala výhodu Hrunčáková. Wang mala výbornú úspešnosť brejkov, veď zo šiestich ponúknutých v celom stretnutí pretavila na úspech hneď päť! 

Tretí set mal vyrovnaný priebeh, od stavu 3:3 si hráčky dávali pozor a servis nepúšťali. Rozhodovať musel supertajbrejk, v ktorom Číňanka odskočila Slovenke na rozdiel troch bodov, čo sa už rodáčke z Košíc nepodarilo dobehnúť. Wang v záverečnom dejstve podržali esá (8:4), rovnako 93 % získaných loptičiek po prvom podaní či lepší pomer winnerov a nevynútených chýb (22-9 verzus Hrunčákovej 18-13).

V druhom kole narazí Wang na Američanku Bernardu Perovú, ktorá prekvapivo vyradila šestnástu nasadenú Rusku Veroniku Kudermetovovú 7:5 a 6:4.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore/Profimedia