Schmiedlová vyradila Baindlovú a na US Open si zahrá 2. kolo. Čaká ju Masárová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová vyradila Baindlovú a na US Open si zahrá 2. kolo. Čaká ju Masárová

Schmiedlová postúpila do druhého kola US Open.
Schmiedlová postúpila do druhého kola US Open.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole zdolala Ukrajinku Katerynu Baindlovú (29) 6:4, 3:6, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Španielka so slovenskými koreňmi Rebeka Masárová (24), ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú (28) 6:4, 6:4.

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ - Kateryna Baindlová 6:4, 3:6, 6:3

Schmiedlová v úvodnom geme duelu s Baindlovou stratila podanie, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 5:4 zobrala Ukrajinke servis čistou hrou. Schmiedlová bola vo výmenách trpezlivejšia a robila menej nevynútených chýb. V druhom dejstve Baindlová pridala na agresivite, začala chodiť častejšie na sieť. V siedmom geme aj vďaka Schmiedlovej dvojchybám Slovenku brejkla a vynútila si tretí set.

Slovenská tenistka sa rýchlo otriasla a v úvode rozhodujúceho dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:1. V ďalšom geme aj vďaka trom esám odvrátila štyri brejkbaly, čo Baindlovú zlomilo.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

V piatom geme si opäť neudržala servis a Slovenka už dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Ukrajinkou na 2:3. S Masárovou sa stretla na okruhu WTA raz, vlani jej podľahla v troch setoch na antuke vo švédskom Bastade. V prípade postupu do 3. kola by Schmiedlová na US Open vyrovnala svoje maximum z roku 2015.