Tennis Tracker: Swiateková na kurte len hodinu, Schmiedlová v 2. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Swiateková na kurte len hodinu, Schmiedlová v 2. kole
Aktualizované
Iga Swiateková suverénne vykročila za obhajobou US Open.
Iga Swiateková suverénne vykročila za obhajobou US Open.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 28. augusta?

23:45 - Taylor Fritz sa tento rok nedostal do druhého týždňa na žiadnom grandslame a poslednú šancu má na US Open, kde je jeho maximom tretie kolo. Deviaty nasadený hráč začal aktuálny ročník newyorského Majors drvivým víťazstvom 6:2, 6:1, 6:2 nad krajanom Stevom Johnsonom, ktorého zničil len za 81 minút. Americká jednotka sa v stredu stretne s Miomirom Kecmanovičom alebo Juanom Pablom Varillasom.

22:20 - Casper Ruud mal v prvom kole US Open nečakané problémy. Finalista vlaňajšieho ročníka potreboval proti domácemu outsiderovi a kvalifikantovi Emiliovi Navovi štyri sety, no mladého Američana zdolal po viac ako troch hodinách 7:6, 3:6, 6:4, 7:6. Piaty muž svetového rebríčka sa bude snažiť o prvú tohtoročnú víťaznú sériu na betóne proti Čang Č’-čenovi.

22:10 - Pre Jelenu Rybakinovú je US Open jediným grandslamovým turnajom, na ktorom nikdy nepostúpila do druhého týždňa. Šampiónka vlaňajšieho Wimbledonu a finalistka tohtoročného Australian Open začala svoj útok na premiérové osemfinále v tomto dejisku suverénne. Svetová štvorka deklasovala Martu Kosťukovú 6:2, 6:1 a v ďalšom kole sa stretne buď s Pannou Udvardovou alebo s navrátilkyňou Ajlou Tomljanovičovou.

21:50 - Frances Tiafoe hral v druhom týždni pri svojich posledných troch štartoch na US Open a vlani sa dostal do semifinále vďaka skalpu Rafaela Nadala. Tohtoročnú edíciu domáceho majoru otvoril víťazstvom 6:2, 7:5, 6:1 nad 17-ročným krajanom Learnerom Tienom a v druhom kole sa stretne so Sebastianom Ofnerom.

21:30 - Holger Rune na tohtoročnom US Open nečakane skončil v prvom kole. Dánsky supertalent, ktorý si pred začiatkom sezóny stanovil ako jeden zo svojich cieľov vyhrať grandslamový turnaj, prehral s antukovým špecialistom Robertom Carballésom 3:6, 6:4, 3:6, 2:6. Španiel sa pokúsi nadviazať na svoj premiérový skalp hráča Top 10 proti Jiřímu Lehečkovi alebo Aslanovi Karacevovi a zároveň vyrovnať svoje maximum na podujatiach veľkej štvorky.

20:00 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole zdolala Ukrajinku Katerynu Baindlovú (29) 6:4, 3:6, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Španielka so slovenskými koreňmi Rebeka Masárová (24), ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú (28) 6:4, 6:4. Čítajte viac.

19:40 - Prvým kolom bez väčších problémov prešla aj Švajčiarka Belinda Benčičová. Pätnástka "pavúka" zdolala Rusku Kamillu Rachimovú 6:2, 6:4. Zverenka trénera Mateja Liptáka mala duel pod kontrolou. V prvom sete vzala súperke jej prvé tri podania a set ukončila po tom, čo odvrátila tri brejkbaly. Švajčiarka so slovenskými koreňmi v druhom sete viedla 5:1, v deviatom geme nevyužila prvý mečbal, no v desiatom už ukončila duel.

19:20 - Iga Swiateková urobila suverénny krok k obhajobe svojho minuloročného triumfu na US Open. Svetová jednotka a najväčšia favoritka v úvodnom kole deklasovala 6:0, 6:1 Rebeccu Petersonovú za hodinu hry a 19. raz v sezóne uštedrila súperke kanára. Jej ďalšou prekážkou bude bývalá svetová dvadsiatka Daria Savilleová.

19:05 - Dominic Thiem dosiahol svoje prvé víťazstvo na US Open od roku 2020, keď vo Flushing Meadows získal doteraz jediný grandslamový titul. Bývalý tretí hráč svetového rebríčka, ktorý v posledných rokoch zápasí so zdravím a výsledkami, v prvom kole tohtoročného podujatia zdolal nasadeného Alexandra Bublika 6:3, 6:2, 6:4. Rakúšan tak prerušil sedemzápasovú sériu prehier na Majors a prvýkrát od Australian Open 2021 vyhral na grandslame. V ďalšom zápase vyzve domáceho Bena Sheltona.

18:50 - Maria Sakkariová ukončila všetky štyri svoje tohtoročné grandslamové vystúpenia v prvom týždni. Svetová osmička dokonca vypadla na záverečnom podujatí veľkej štvorky na US Open v prvom kole po prehre 4:6, 4:6 s hráčkou ôsmej desiatky rebríčka Rebeccou Masárovou. V New Yorku, kde si predminulý rok zahrala semifinále, nevyhrala svoj úvodný zápas prvýkrát po siedmich rokoch. Masárová sa o svoju prvú účasť v treťom kole na grandslamoch stretne buď s Annou Karolínou Schmiedlovou, alebo s Katerynou Baindlovou.

18:32 - Viktoria Azarenková vstúpila do tohtoročného US Open suverénne. Trojnásobná finalistka a bývalá svetová jednotka zmietla v prvom kole divokú kartu Fionu Ferrovú 6:1, 6:2. Francúzke dovolila iba raz ubrániť svoje podanie a o prvú víťaznú sériu od Wimbledonu sa bude usilovať proti Lin Ču alebo Majar Šarifovej.

18:15 - Karolína Muchová pri svojich posledných dvoch štartoch na US Open nezískala ani set, no do tohtoročného záverečného grandslamu sezóny vstúpila s očakávaným víťazstvom. Finalistka nedávneho French Open zdolala deblovú špecialistku a divokú kartu Storm Hunterovú 6:4, 6:0. V druhom kole sa svetová desiatka stretne s Magdalénou Frechovou alebo domácou Emmou Navarrovou.

16:25 - Novak Djokovič sa môže stať len tretím tenistom v otvorenej ére, ktorý vyhrá Australian Open, Roland Garros a US Open v jednej sezóne. A nielen podľa dát a analýz je 36-ročný Srb najväčší favorit posledného grandslamu sezóny.

14:15 - Japonský tenista Kei Nišikori sa na poslednú chvíľu odhlásil z US Open. Finalista newyorského grandslamu z roku 2014 nebude môcť nastúpiť na kurt pre problémy s kolenom. Nahradí ho lucky loser z kvalifikácie James Duckworth z Austrálie, ktorý si v utorňajšom zápase 1. kola zahrá s úspešným kvalifikantom Felipe Meligenim z Brazílie. Tridsaťtriročný Nišikovi sa vrátil k tenisu v júni tohto roka po operácii bedrového kĺbu v januári 2022, pričom odohral len štyri turnaje, kým ho ďalšie zdravotné problémy vyradili z hry.

13:00 - Španiel Carlos Alcaraz (20) a Poľka Iga Swiateková (22) sú naďalej na čele tenisových rebríčkov ATP, respektíve WTA na začiatku týždňa, počas ktorého sa začína záverečný grandslam sezóny US Open. Najlepší slovenský singlista Alex Molčan si polepšil o dve miesta a figuruje na 115. pozícii. Najlepšia Slovenka Anna Karolína Schmiedlová si pohoršila o jednu pozíciu a figuruje na 64. mieste. Čítajte viac.

06:15 - V pondelok sa začína záverečný grandslamový turnaj sezóny - US Open. V akcii bude v prvý deň aj jediná slovenská zástupkyňa Anna Karolína Schmiedlová. Rodáčka z Košíc si od 17:00 zmeria sily s Ukrajinkou Katerynou Baindlovou.