Sakkariovej totálne tohtosezónne grandslamové vyhorenie. Na US Open končí v prvom kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sakkariovej totálne tohtosezónne grandslamové vyhorenie. Na US Open končí v prvom kole

Maria Sakkariová skončila na US Open rýchlo.
Maria Sakkariová skončila na US Open rýchlo.Profimedia
Maria Sakkariová (28) ukončila všetky štyri svoje tohtoročné grandslamové vystúpenia v prvom týždni. Svetová osmička dokonca vypadla na záverečnom podujatí veľkej štvorky na US Open v prvom kole po prehre 4:6, 4:6 s hráčkou ôsmej desiatky rebríčka Rebekou Masárovou (24). V New Yorku, kde si predminulý rok zahrala semifinále, nevyhrala svoj úvodný zápas prvýkrát po siedmich rokoch.

Masárová - Sakkariová 6:4, 6:4

Maria Sakkariová bola v tejto sezóne šesťkrát v semifinále, z toho raz vo finále. Skutočnosť, že na svoj druhý triumf na najvyššom okruhu čaká viac ako štyri roky, musí byť pre grécku jednotku veľkým sklamaním. A aby toho nebolo málo, na grandslamových turnajoch sa jej tento rok absolútne nedarí.

Bývalá svetová trojka a momentálne ôsma žena rebríčka si okrem prvého kola s neskoršou finalistkou Karolínou Muchovou na French Open vždy pripísala prekvapujúcu prehru. V treťom kole na Australian Open nestačila na Lin Ču, v úvodnom kole Wimbledonu bola nad jej sily Marta Kosťuková a teraz v prvom kole US Open stroskotala na 71. hráčke rebríčka Rebeke Masárovej. V New Yorku, kde si predminulý rok zahrala semifinále, nevyhrala svoj úvodný duel prvýkrát po siedmich rokoch.

Zápasová štatistika
Zápasová štatistikaFlashscore

Sakkariová sa stala prvou nasadenou obeťou a zároveň prvou vyradenou členkou Top 10. Do zápasu vstúpila suverénnym spôsobom a rýchlo si vybudovala náskok 4:1. Nasledujúcich päť gemov však prehrala a dobre rozohraný úvodný set nezvládla. V druhej sade prišlo len jedno zaváhanie na servise, ktoré favoritka predviedla v siedmej hre a to dokonca čistou hrou.

V klasickom rebríčku síce figuruje v prvej desiatke, ale v aktuálnom sezónnom poradí je až dvanásta a pre skoré vyradenie v New Yorku môže prísť o Turnaj majsteriek. Na podujatí pre osem najlepších hráčok roka sa zúčastnila v posledných dvoch rokoch a zakaždým sa dostala do semifinále.

Masárová, ktorá tento rok v Madride oplatila Sakkariovej prehru, si na piaty pokus pripísala svoj premiérový skalp hráčky Top 10 a bude sa usilovať o prvú účasť v treťom kole grandslamového turnaja. Jej ďalšou súperkou bude Anna Karolína Schmiedlová alebo Kateryna Baindlová.

Ďalšie výsledky US Open