S Kvitovou to bude vzrušujúci zápas, verí Wozniacka po úspešnom granslamovom návrate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
S Kvitovou to bude vzrušujúci zápas, verí Wozniacka po úspešnom granslamovom návrate
Wozniacka je na turnaji vďaka divokej karte.
Wozniacka je na turnaji vďaka divokej karte.Profimedia
Dánska tenistka Caroline Wozniacka (33) zažila po štyroch rokoch víťazný návrat na US Open. Bývalá svetová jednotka, ktorá sa začiatkom augusta vrátila na kurty po tri a pol roku a po dvoch pôrodoch, zdolala v New Yorku ruskú kvalifikantku Tatianu Prozorovovú (19) 6:3, 6:2 a v druhom kole sa stretne s Češkou Petrou Kvitovou (33).

Prozorovová - Wozniacka 3:6, 2:6

"Je skvelé byť späť. Samozrejme, bola som veľmi nervózna, nebola som tu od roku 2019. Veľa sa od tej doby zmenilo," povedala Wozniacka, ktorá sa na grandslamovom turnaji a vôbec na Tour predstavila pred materskou prestávkou naposledy na Australian Open 2020: 

"Je úžasné mať šancu hrať na tomto veľkom kurte, hrať nočný zápas a zvíťaziť. Je to výnimočné," dodala dvojnásobná finalistka newyorského grandslamu po triumfe nad mladou súperkou na kurte Louisa Armstronga.

Wozniacka sa vrátila na okruh WTA v Montreale, pričom v druhom kole prehrala s wimbledonskou šampiónkou Markétou Vondroušovou. Na ďalšom turnaji v Cincinnati vypadla v prvom kole.

"No a teraz to bude už ťažšie. Najbližšie ma čaká Petra, ktorú veľmi dobre poznám, pretože som s ňou už veľakrát hrala. Viem, čo od nej môžem očakávať," povedala rodáčka z Odense. S o štyri mesiace staršou Kvitovou sa stretla 14-krát a osemkrát prehrala.

"Musím hrať lepšie, aby som ju porazila, ale to ona tiež. Myslím si, že to bude vzrušujúci a dobrý zápas," povedala víťazka Australian Open 2018. "Mohla som mať trochu lepší žreb? Možno. Som tu však na divokú kartu, takže sme sa mohli stretnúť už v prvom kole," pripomenula Wozniacka, ktorá hrá na turnaji vďaka pozvánke od organizátorov.

Snáď dláždime cestu ďalším dievčatám, teší sa Wozniacka

"Na druhej strane som tu preto, aby som hrala. Poznám samu seba, poznám svoju súťaživosť. Chcem hrať proti najlepším a viem, že ak budem hrať svoj najlepší tenis, môžem poraziť kohokoľvek," povedala víťazka 30 turnajov WTA.

Jej návrat ocenila aj jej rovesníčka a najbližšia súperka Petra Kvitová. "Stále bola vo forme, behala maratón. Je na nej vidieť, že sa udržiava. Ale že sa jej chce hrať aj po dvoch deťoch... Klobúk dole. Myslela som si, že sa lúči aj zo zdravotných dôvodov, že zle regenerovala. Možno sa to po deťoch všetko zmení," uviedla česká tenistka pre iSport.cz.

Program žien na US Open