Divoké karty pre bývalé svetové jednotky. Williamsová a Wozniacka si zahrajú na US Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Divoké karty pre bývalé svetové jednotky. Williamsová a Wozniacka si zahrajú na US Open
Venus Williamsová a Caroline Wozniacka si zahrajú na ďalšom prestížnom turnaji.
Venus Williamsová a Caroline Wozniacka si zahrajú na ďalšom prestížnom turnaji.Profimedia
Bývalé svetové jednotky Venus Williamsová (43) a Caroline Wozniacka (33) budú hrať na poslednom tenisovom grandslame sezóny US Open. V stredu to oznámili organizátori newyorského turnaja, ktorý sa začína 28. augusta.

Williamsová vyhrala US Open dvakrát, naposledy v roku 2001. O desať rokov mladšia Dánka bola vo Flushing Meadows dvakrát vo finále. Obe sa nedávno vrátili na kurty po dlhej prestávke.

Williamsová pre zranenie nehrala od januára takmer pol roka. V pondelok však na turnaji v Cincinnati vyradila svetovú šestnástku Veroniku Kudermetovovú z Ruska a prvýkrát od roku 2019 zdolala súperku z elitnej dvadsiatky rebríčka.

Wozniacka sa vrátila po materskej prestávke a viac ako troch rokoch. Pred týždňom v Montreale prehrala v druhom kole s wimbledonskou šampiónkou Markétou Vondroušovou a tento týždeň v Cincinnati odstúpila po svojom úvodnom zápase.

Williamsovej patrí vo svetovom rebríčku 533. miesto, Wozniacka je 99 miest za ňou. V mužskej dvojhre dostal divokú kartu napríklad domáci tenista John Isner.