Tennis Tracker: Kyrgios si nezahrá ani US Open. Molčan vypadol, Gombos vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Kyrgios si nezahrá ani US Open. Molčan vypadol, Gombos vo štvrťfinále
Aktualizované
Nick Kyrgios odstúpil aj z US Open.
Nick Kyrgios odstúpil aj z US Open.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 10. augusta?

23:15 - Daniil Medvedev zdolal aj druhého Taliana v dvoch setoch na turnaji Masters 1000 v Toronte a pokračuje v obhajobe svojho minuloročného triumfu. Po Arnaldim prekonal Lorenza Musettiho dvakrát 6:4 a postúpil do štvrťfinále. Tam sa stretne buď s Taylorom Fritzom alebo Alexom De Minaurom.

Zostrih zápasu Musetti - Medvedev
Flashscore

22:30 - Nick Kyrgios sa nezúčastní ani na štvrtom a poslednom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Dvadsaťosemročný Austrálčan už vynechal Australian Open, Roland Garros a trávu vo Wimbledone. Organizátori newyorského grandslamu oznámili jeho odstúpenie bez uvedenia dôvodov na sociálnych sieťach. Predchádzajúce tri grandslamy vynechal zakaždým z iného dôvodu, ale vždy pre zranenie.

22:00 - Alejandro Davidovich zdolal v Toronte svetovú päťku Caspera Ruuda po trojhodinovej bitke 7:6, 4:6, 7:6, hoci v treťom sete prehrával 3:5. Štvrtýkrát postúpil do štvrťfinále turnaja Masters 1000. Španielsky tenista si zahrá o svoje najväčšie semifinále na tvrdom povrchu proti Američanovi Mackenziemu McDonaldovi.

21:25 - V Toronte sa po približne 90-minútovej prestávke spôsobenej dažďom pokračuje v akcii. Ako prvý sa medzi najlepších osem prebojoval Mackenzie McDonald, ktorý zdolal domáceho Miloša Raoniča dvakrát 6:3. Postúpil do svojho zatiaľ najväčšieho štvrťfinále. Dvadsaťosemročného Američana čaká víťaz duelu medzi Casperom Ruudom a Alejandrom Davidovichom.

19:40 - Dážď skomplikoval prvé osemfinálové zápasy na turnaji Masters 1000 v Toronte. Duely Caspera Ruuda a Alejandra Davidovicha (6:7, 3:2) a Miloša Raoniča a Mackenziho McDonalda boli prerušené.

19:30 - Američanka Jessica Pegulová zdolala v Montreale Talianku Jasmin Paoliniovú 6:4, 6:0 a stala sa prvou hráčkou, ktorá postúpila do štvrťfinále. O zopakovanie výsledku z posledných dvoch ročníkov kanadskej "tisícky" si svetová trojka zahrá s Markétou Vondroušovou alebo Coco Gauffovou.

19:00 - Naopak, druhý slovenský zástupca v Banja Luke úspešný nebol a s turnajom v Bosne a Hercegovine sa lúči v osemfinále. Alex Molčan nestačil na nenasadeného Chorváta Dina Prižmiča, ktorému podľahol na antuke 1:6, 4:6 za hodinu a 47 minút.

17:45 - Slovenský tenista Norbert Gombos  si na antuke v Bosne a Hercegovine vybojoval štvrťfinále. S turnajovou štvorkou, s Francúzom Benoitom Pairem vyhral krátko po hodine v dvoch setoch 6:4, 6:2.

11:25 - "Ďakujem všetkým divákom, že zostali tak dlho. Nepamätám si, kedy som naposledy skončila tak neskoro. Som veľmi šťastná, že som postúpila a dnes budem hrať opäť, tak dúfam, že sa ešte uvidíme," povedala Petra Kvitová fanúšikom po postupe do osemfinále v Montreale.

Pozápasový rozhovor s Kvitovou
Flashscore

11:00 - "Každý hráč je na turnajoch Masters veľmi dobrý. V mužskom tenise je tak málo rozdielov. Odohral som niekoľko zápasov s hráčmi z top 10 a vedel som, že môžem vyhrať. Vedel som, že na to mám. Niekoľkokrát som bol blízko k víťazstvu, ale potom prišiel zlý zápas a prehral som. Musíte byť pripravení na každú loptičku," povedal Marcos Giron po svojom senzačnom skalpe svetovej šestky Holgera Runeho na Masters v Toronte.

Pozápasový rozhovor s Gironom
Flashscore

10:48 - "Nebolo to vôbec jednoduché. Myslím, že hral agresívnejší tenis ako ja. Od prvej loptičky som sa snažil byť pevný a dostať sa do rytmu. Ako však viete, mal som s tým problémy. Som rád, že si tu zahrám ďalšie kolo," povedal Carlos Alcaraz po úvodnom zápase na Masters v Toronte.

Pozápasový rozhovor s Alcarazom
Flashscore

10:30 - "Bol to šialene ťažký zápas. Po tak dlhej pauze hrala úžasne, je to úžasná hráčka," uviedla Vondroušová po zápase s Wozniackou.

Pozápasový rozhovor s Vondroušovou
Flashscore

09:25 - Bude challenger Banja Luka synonymom pre slovenský úspech? Vo štvrtok si na antuke v Bosne a Hercegovine budú chcieť vybojovať postup do štvrťfinále Norbert Gombos (od 13:30) a Alex Molčan (od 17:00). Zatiaľ čo prvý menovaný nastúpi proti štvorke turnaja Francúzovi Paireovi, Molčan si ako trojka pavúka zmeria sily s nenasadeným Chorvátom Prižmičom.  

07:05 - Petra Kvitová na úvod podujatia WTA 1000 v Montreale vo svojom prvom vystúpení od svadby triumfovala v súboji bývalých šampióniek proti Camile Giorgiovej. Česká víťazka z roku 2012 porazila taliansku "obhajkyňu montrealského titulu" z roku 2021 6:2, 5:7, 6:0 a odplatila jej vyradenie spred roka. V osemfinále sa po štyroch rokoch stretne so Švajčiarkou Belindou Benčičovou.

Zostrih súboja Kvitová - Giorgiová.
Flashscore

05:36 - Šiesty hráč sveta Holger Rune prehral svoj štvrtý zápas po sebe od štvrťfinále Wimbledonu. Dánsky mladík v Toronte nestačil po výsledku 2:6, 6:4, 3:6 na Američana Marcosa Girona, ktorý vyhral aj ich druhý vzájomný duel.

Zostrih súboja Rune - Giron.
Flashscore

05:33 - Svetová dvojka Aryna Sabalenková vstúpila do US Open Series v Montreale víťazstvom 6:3, 7:6 (5) nad Chorvátkou Petrou Martičovou. Jej ďalšou súperkou bude Ruska Ľudmila Samsonovová.

Zostrih súboja Sabalenková - Martičová.
Flashscore

05:27 - Aleksandar Vukič naďalej využíva svoju druhú šancu v Toronte. Austrálsky lucky loser po skalpe Bornu Čoriča zdolal aj Sebastiana Kordu a po výhre 6:3, 4:6, 7:6 (5) postúpil prvýkrát do osemfinále turnaja Masters 1000. Tam sa stretne s Francúzom Gaëlom Monfilsom.

05:22 - Svetová jednotka Carlos Alcaraz úspešne vstúpil do prípravy na US Open, kde vlani získal svoj prvý grandslamový titul. Pri svojom debute na Masters v Toronte porazil amerického rovesníka Bena Sheltona 6:3, 7:6 (3) a pripísal si prvé víťazstvo na kanadskom Rogers Cupe. V boji o štvrťfinále sa stretne s Poliakom Hubertom Hurkaczom

Zostrih súboja Alcaraz - Shelton.
Flashscore

05:18 - Danielle Collinsová na tretí pokus zdolala Mariu Sakkariovú. Americká tenistka v Montreale si poradila s čerstvou finalistkou z Washingtonu 6:4, 6:2 a po desiatich mesiacoch a sérii piatich prehier si pripísala skalp hráčky TOP 10.

02:08 - Šampión z 2010 na Masters v Toronte Andy Murray zdolal Austrálčana Maxa Purcella 7:6 (2), 3:6, 7:5, hoci v treťom sete prehrával 2:4, aby nakoniec po piatich mesiacoch vyhral dva zápasy na turnaji ATP v rade. O svoje druhé tohtoročné štvrťfinále a najväčšie od Wimbledonu 2017 si 36-ročný Brit zahrá s Talianom Jannikom Sinnerom.

02:01 - Lleylah Fernandezová porazila v Montreale dvanástu hráčku sveta Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie po trojhodinovej bitke 7:5, 5:7, 6:3 a odplatila jej vyradenie na vlaňajšom Rogers Cupe v Toronte. Dvadsaťročnú Kanaďanku čaká v osemfinále Daniella Collinsová.

01:12 - Svetová osmička Jannik Sinner zaznamenal na turnaji Masters 1000 v Toronte víťazstvo až na druhý pokus. Vo svojom prvom zápase od prehry v semifinále Wimbledonu si poradil s krajanom Matteom Berrettim 6:4, 6:3 a postupom do osemfinále vyrovnal svoje maximum na Rogers Cupe. Dvadsaťjedenročný Talian si o štvrťfinále zahrá s Andym Murraym.

Zostrih súboja Sinner - Berettini.
Flashscore

00:24 - Wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová si pripísala deviate víťazstvo v rade. V Montreale v druhom kole ukončila cestu prvým turnajom po materskej prestávke vracajúcej sa Dánky Caroline Wozniackej. Bývalú svetovú jednotku zdolala 6:2, 7:5, hoci v druhom sete prehrala štyri gemy v rade a za stavu 3:4 čelila brejkbalu. Vo štvrťfinále sa stretne s Coco Gauffovou v súboji hráčok TOP 10.

Zostrih zápasu Vondroušová - Wozniacka.
Flashscore