Tennis Tracker: Sakkariová prelomila semifinálovú smolu, problémy v Prahe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Sakkariová prelomila semifinálovú smolu, problémy v Prahe
Aktualizované
Sakkariovú čaká vo Washingtone finále.
Sakkariovú čaká vo Washingtone finále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 5. augusta?

22:30 - Maria Sakkariová vyhrala semifinálový zápas až na šiesty pokus v tomto roku. Vo Washingtone zdolala domácu nasadenú jednotku a bývalú šampiónku Jessicu Pegulovú 6:3, 4:6, 6:2 a ôsmykrát v kariére postúpila do finále. Dvadsaťosemročná Grékyňa si o svoj len druhý a najcennejší titul zahrá s Coco Gauffovou alebo Ľudmilou Samsonovovou.

Zostrih zápasu Sakkariová - Pegulová
Flashscore

18:30 - Semifinálové zápasy ženského tenisového turnaja WTA Livesport Prague Open museli pre nepriaznivé počasie presunúť na nedeľu. Oba duely sa začnú o 10:00, finále by malo nasledovať približne hodinu a pol po ich skončení. V semifinále sa stretne Češka Linda Nosková s Tamarou Korpatschovou z Nemecka a Rumunka Jaqueline Cristianová s Japonkou Nao Hibinovou, pripomenuli české médiá.

16:00 - Sebastián Báez premenil svoje piate finále a opäť na antukovom podniku ATP 250 v tretí titul. Dvadsaťdvaročný Argentínčan v rakúskom Kitzbühli v daždivom dueli zdolal domáceho Dominica Thiema 6:3, 6:1. Ten neuspel vo svojom prvom finále od Turnaja majstrov 2020.

Zostrih súboja Báez - Thiem.
Flashscore

15:00 - Organizátori turnaja Livesport Prague Open naďalej postupne odkladajú začiatok sobotňajšieho programu. Napriek nepriaznivej predpovedi v tom musia pokračovať, hráčky by mali po celý čas zostať v prevádzkovej teplote.

"O odložení zápasov rozhoduje WTA a hlavný rozhodca. Podmienkou začiatku hry je, aby bol kurt spôsobilý a nehrozilo žiadne riziko pre zdravie hráčov. Nie je možné zrušiť celý hrací deň vopred. Neustále sledujeme predpoveď počasia, na základe ktorej sa zverejňujú aktuálne informácie. Ak sa predpoveď zlepší a bude stabilná, sme pripravení okamžite začať semifinále. Ak by sa dnes zápasy nedohrali, zvyšný program by sa presunul na nedeľu. Ak by sa zápasy nemohli odohrať v nedeľu, v súlade s pravidlami WTA by sa hrali v pondelok," vysvetlil hovorca turnaja Karel Tejkal.

10:46 - V Toronte bol vyžrebovaný prvý z dvoch turnajov ATP Masters 1000 v rámci prípravy na US Open. Najvyššie nasadenými sú čerstvý wimbledonský víťaz Carlos Alcaraz a minuloročný šampión Daniil Medvedev. Svetová dvojka Novak Djokovič odpočíva a na kanadský Rogers Cup nenastúpi.

Rozpis zápasov turnaja v Toronte

10:29 - V Montreale vyžrebovali turnaj WTA 1000, na ktorom sa prvýkrát od obnovenia kariéry predstaví bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacka. Dánka nastúpi proti jednej z kvalifikantiek. Jednotkou podujatia je Poľka Iga Swiateková.

Rozpis zápasov turnaja v Montreale

08:37 - Najvyššie nasadený Stefanos Tsitsipas v mexickom Los Cabos hladko zdolal Chorváta Bornu Čoriča 6:3, 6:2 a postúpil do finále. Dvadsaťštyriročný Grék vyhral 11 setov v rade a o svoj prvý triumf od vlaňajšieho júna si zahrá proti Austrálčanovi Alexovi de Minaurovi (h2h 10:1).

Zostrih súboja Tsitispas - Čorič.
Flashscore

08:18 - "Ak mám byť úprimná, ani som si nepamätala náš posledný zápas, takže som na to (prehru v prvom zápase) nemyslela. Po Wimbledone som tvrdo pracovala a túžila som sa odraziť od dna. Viem, že ak budem naďalej tvrdo pracovať, dokážem to," povedala Coco Gauffová po postupe do semifinále vo Washingtone, pričom vo Wimbledone nečakane vypadla už v prvom kole.

08:01 - Sobotňajšie zápasy na turnaji Livesport Prague Open výrazne ovplyvní dážď. Ak to počasie dovolí, o postup do finále si to rozdajú Japonka Nao Hibinová a Rumunka Jaqueline Cristianová a druhá dvojica, ktorú tvorí domáca tínedžerka Linda Nosková a Nemka Tamara Korpatschová. Program sa však pravdepodobne nezačne o 11:00, ako je naplánované.

07:14 - Alex de Minaur zdolal v Los Cabos Nemca Dominika Köpfera 6:1, 6:7 (5), 6:2 a vylepšil svoju tohtoročnú bilanciu v Mexiku na 9:0. 

07:02 - Taylor Fritz nepotreboval ani polovicu času na to, aby vo Washingtone postúpil cez Jordana Thompsona krátko po trojhodinovej bitke s Andym Murraym. Austrálčana porazil dvakrát 6:3 a pripísal si siedme víťazstvo v rade. O finále si najvyššie nasadený Američan zahrá s Holanďanom Tallonom Griekspoorom (h2h 1:0).

07:00 - Coco Gauffová vyhrala aj svoj druhý zápas vo Washingtone. Devätnásťročná Američanka zmietla Švajčiarku Belindu Benčičovú 6:1, 6:2 a postúpila do semifinále. V ňom sa stretne s obhajkyňou titulu Samsonovou (h2h 2:0).

Zostrih súboja Gauffová - Benčičová.
Flashscore

06:10 - V Montreale a Toronte sa v sobotu začínajú kvalifikačné boje do hlavnej súťaže. V nich sa okrem iných predstaví aj domáca Kanaďanka Eugenie Bouchardová. Medzi mužmi sa musí kvalifikovať i Marcos Giron.

05:30 - A Daniel Evans unavenejšieho súpera zmietol z kurtu v dvoch vyrovnaných setoch pomerom 6:4 a 7:5. Britský tenista stratil podanie iba raz, Tiafoe hneď trikrát, preto sa z podujatia porúča. Evans v semifinále vyzve Bulhara Grigora Dimitrova.

01:30 - Druhý nasadený Američan Frances Tiafoe zdolal na domácej pôde vo Washingtone čínskeho tínedžera Junčenga Šanga 6:2, 6:3. Rovnako ako v januári v Melbourne s ním nestratil ani set, a skompletizoval tak osmičku štvrťfinalistov. Svetová desiatka sa v piatok neskoro večer v boji o semifinále stretne s Britom Danielom Evansom.

00:25 - Maria Sakkariová čakala pre dážď vo Washingtone na vstup do turnaja až do piatka, aby potom v priebehu niekoľkých hodín vyhrala dva zápasy. Po Kanaďanke Leylah Fernandezovej si v dvoch setoch poradila aj s domácou Madison Keysovou, ktorú zdolala dvakrát 6:3 a zvýšila svoje vedenie vo vzájomných dueloch na 4:0. V sobotňajšom semifinále vyzve grécka tenistka domácu jednotku Jessicu Pegulovú.