Tennis Tracker: Schmiedlová potvrdila predpoklady, na Livesport Prague Open ide ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Schmiedlová potvrdila predpoklady, na Livesport Prague Open ide ďalej

Aktualizované
Schmiedlová splnila prognózy a v českej metropole postúpila do druhého kola.
Schmiedlová splnila prognózy a v českej metropole postúpila do druhého kola.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 1. augusta?

22:05 -  Juncheng Shang (18) je prvým čínskym hráčom v histórii, ktorý vyhral zápas v hlavnej súťaži turnaja vo Washingtone. Svetová 149. si rovnako ako pred týždňom v Atlante poradila v súboji ľavákov s domácim Benom Sheltonom a v americkej metropole zvíťazila 6:2, 3:6, 6:3. Vrátane kvalifikácie neprehral po štvrtý raz v rade a prvýkrát na okruhu ATP vyhral dva zápasy za sebou.

21:45 - Svetová dvadsiatka Grigor Dimitrov (32) zvládol na desiatom turnaji v rade vyhrať úvodný súboj. Na podujatí ATP 500 vo Washingtone začal skúsený Bulhar víťazstvom 7:6, 6:2 nad domácim Mackenziem McDonaldom a odplatil mu minuloročnú prehru z Miami. Na treťom z posledných štyroch turnajov sa stretne buď s Emilom Ruusuvuorim alebo Jošihitom Nišiokom.

Zostrih zápasu McDonald - Dimitrov
Flashscore

20:55 - Šó Šimabukuro (26) úspešne nahradil svojho zraneného krajana Keia Nišikoriho na "päťstovke" vo Washingtone. Japonský lucky loser zdolal 6:4, 6:3 Juhoafričana Lloyda Harrisa, ktorý vlani v americkej metropole prekvapil víťazstvom nad vtedy sa po zranení vracajúcim Rafaelom Nadalom. K 26. narodeninám si v nedeľu dal darček v podobe prvého víťazstva na okruhu ATP.

19:40 - Prečítajte si exkluzívny rozhovor s Annou Karolínou Schmiedlovou.

19:30 - Linda Nosková (18) vykročila za obhajobou semifinále turnaja Livesport Prague Open víťazne. Americkú kvalifikantku Elvinu Kalievovú zdolala 6:1, 6:2. O štvrťfinále si zahrá proti svojej krajanke Barbore Strýcovej alebo Indke Elvine Rainovej.

18:15 - Tereza Martincová (28) porazila na turnaji Livesport Prague Open v Stromovke krajanku a debutantku na okruhu WTA Gabrielu Knutsonovú (26). Predminuloročná finalistka zvíťazila po dva a polhodinovej bitke 2:6, 6:4, 6:4, hoci v druhom a treťom sete musela trikrát doháňať stratu brejku. O štvrťfinále si zahrá proti Číňanke Jüe Jüan.

18:00 - Bývalý štvrtý hráč sveta Kei Nišikori (33), ktorý sa v júni vrátil na kurty po viac ako rok a pol trvajúcej pauze spôsobenej operáciou bedrového kĺbu a minulý týždeň sa dostal do štvrťfinále turnaja ATP v Atlante, nebude hrať na "päťstovke" vo Washingtone. Japonský šampión z roku 2015 sa odhlásil pre problémy s ľavým kolenom. Nahradil ho krajan Šó Šimabukuro, ktorý v prvom kole vyzve Juhoafričana Lloyda Harrisa.

17:35 - "Som veľmi rád, že som takto začal turnaj. Toto miesto sa mi naozaj páči. Cítim sa tu ako doma. Tešil som sa na návrat. Bol to ťažký boj," nechal sa počuť postupujúci Altmaier.

Pozápasový rozhovor s Altmaierom
Flashscore

17:20 - Daniel Altmaier zdolal v zápase prerušovanom dažďom na antukovom turnaji ATP 250 v rakúskom Kitzbüheli Marca-Andreua Hüsslera 6:7, 6:2, 6:4. Vyhral tretí zápas vzájomný súboj a uštedril Švajčiarovi piatu prehru v rade. V druhom kole sa ôsmy nasadený Nemec stretne s Kolumbijčanom Danielom Galánom.

Huesler - Altmaier
Flashscore

16:45 - Čang Šuaj neukončí svoje trápenie ani na turnaji Livesport Prague Open. Čínska tenistka prehrala v pražskej Stromovke v derby s Jüan Jüe dvakrát 2:6. Pripísala si 15. prehru v rade a stále čaká na prvé víťazstvo od konca januára.

16:30 - "Dnes bolo veľmi veterno. Obe sme s tým mali problém. V takýchto podmienkach nehráte svoj najlepší tenis, ale obe sme sa snažili zo všetkých síl. Ako som povedala, som rada, že som tu," uviedla po stretnutí na kurte Cornetová.

Pozápasový rozhovor s Cornetovou
Flashscore

16:15 - Lucie Havlíčková nezopakuje minuloročné druhé kolo na turnaji Livesport Prague Open. Osemnásťročná Češka predviedla v zápase 1. kola rozloženom do dvoch dní skvelý obrat z 0:4 v druhom sete, ale v utorok podľahla skúsenej Alize Cornetovej 2:6, 6:4, 2:6. O štvrťfinále sa najvyššie nasadená Francúzka stretne s Kaiou Kanepiovou.

Zostrih zápasu Cornetová - Havlíčková
Flashscore

16:00 - "Bolo to veľmi náročné, aj som to očakávala, najmä čo sa podmienok týka. Veľmi fúkalo, nevedelo sa, kedy pre dážď pôjdem hrať. Skóre bolo jednoznačné, ale nebolo to také ľahké. V oboch setoch som viedla, mala som náskok, potom som sa to snažila iba dohrať. Boli to však dlhé gemy a výmeny," vravela po stretnutí Schmiedlová.

Anna Karolína Schmiedlová po postupe do 2. kola Livesport Prague Open 2023.
Flashscore

14:45 - Favoritka splnila očakávania. Anna Karolína Schmiedlová porazila Rumunku Patriciu Mariu Tigovú po 112 minútach 6:2, 6:2 a postúpila do druhého kola Livesport Prague Open. Obe hráčky stratili svoje podania dokopy v 12 prípadoch.

Zostrih súboja Schmiedlová - Tigová.
Flashscore

09:00 - "Áno, určite ma to dnes motivovalo, aby som bojovala. Vždy, keď v zápase čelím ťažkostiam, pozriem sa na vlajku. To ma motivuje ešte viac zatlačiť a bojovať," povedala Ukrajinka Elina Svitolinová o ukrajinských vlajkách na tribúnach počas víťazného zápasu proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej vo Washingtone.

Vyjadrenie Svitolinovej po stretnutí.
Flashscore

08:51 - Pár hodín po Svitolinovej "päťstovke" vo Washingtone uspel aj jej manžel Gaël Monfils. Francúzsky veterán, ktorý bojuje s častými zraneniami, si pripísal len tretie tohtoročné víťazstvo a prvé na tvrdom povrchu od augusta minulého roka, keď bez straty podania zdolal domáceho Bjorna Fratangela 6:3, 6:4. Šampión z roku 2016 sa teraz môže pripravovať na súboj so šiestym nasadeným Kazachom Alexandrom Bublikom (h2h 1:1), ktorého vlani deklasoval na Australian Open.

08:44 - Elina Svitolinová po necelom mesiaci opäť zdolala Viktoriu Azarenkovú. V repríze wimbledonského osemfinále 7:6 (2), 6:4 v prvom kole turnaja WTA 500 vo Washingtone si obe hráčky neudržali svoje podanie dovedna 17-krát. Ukrajinka sa v boji o štvrťfinále stretne so svetovou jedenástkou Dariou Kasatkinovou (h2h 7:0).

Zostrih súboja Svitolinová - Azarenková.
Flashscore

08:33 - Domáca šampiónka z roku 2015 Sloane Stephensová skončila na turnaji vo Washingtone ôsmykrát v kariére v 1. kole. Tento rok bývalá šampiónka US Open prehrala s krajankou Lauren Davisovou 6:7 (8), 6:3, 1:6, keď v prvom sete nevyužila deväť setbalov.

08:28 - John Isner vyhral svoj prvý zápas na turnaji ATP na outdoorovom harde v tomto roku až na ôsmy pokus. V mexickom Los Cabos americký veterán zdolal Austrálčana Rinkyho Hijikata 6:2, 7:6 (4) a zabezpečil si súboj s najvyššie nasadeným Stefanosom Tsitsipasom z Grécka (h2h 2:5), s ktorým prehral päťkrát v rade.

06:15 - Anna Karolína Schmiedlová bude jasnou favoritkou v súboji prvého kola Livesport Prague Open. Na turnaji okruhu WTA si zmeria sily s Belgičankou Patriciou Mariou Tagovou, ktorá sa aktuálne nachádza na 698. mieste rankingu, zatiaľ čo Slovenka je na 82. pozícii.