Tennis Tracker: Schmiedlová nestačila na Liuovú, Alcaraz na víťaznej vlne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Schmiedlová nestačila na Liuovú, Alcaraz na víťaznej vlne
Aktualizované
Schmiedlová si semifinále v Budapešti nezahrá.
Schmiedlová si semifinále v Budapešti nezahrá.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 21. júla?

23:40 - Takmer trojhodinú štvrťfinálovú bitku zvládol, prekvapivo, 126. hráč sveta John Isner. V Newporte vyradil po setoch 4:6, 6:3, 7:6(4) turnajovú jednotku, krajana Tommyho Paula. V semifinále vyzve 18-ročného Michelsena.

Zostrih zápasu Paul - Isner
Flashscore

23:20 - Daria Kasatkinová končí na turnaji WTA 250 v Palerme rovnako ako pri svojej jedinej predchádzajúcej účasti v roku 2020 po trojsetovej prehre s domácou hráčkou Jasminou Paoliniovou. Talianska tenistka zdolala svetovú jedenástku a nasadenú jednotku vo štvrťfinálovom dueli 6:4, 4:6, 6:3. Zápas ukončila ziskom piatich gemov v rade a ujala sa vedenia 3-2 vo vzájomnej bilancii. O svoje tretie finále a prvé na antuke si zahrá proti Španielke Sorribesovej.

Zostrih zápasu Kasatkinová - Paoliniová
Flashscore

21:40 - Egyptská tenistka Mayar Sherifová si zahrá semifinále turnaja v Palerme. V piatok zdolala Camilu Osoriovú 6:4, 6:1.

Zostrih zápasu Osoriová - Sherifová
Flashscore

21:25 - Švajčiarskí šampióni z rokov 2018 a 2019, keď sa súťaž konala naposledy, postúpili do finále Hopmanovho pohára opäť a to aj bez Belindy Benčičovej. Tento rok na antuke v Nice vyhrali svoju skupinu pred Dánmi a Francúzmi, ktorých v priamom súboji o 1. miesto zdolali 2:1. Leandro Riedi a Céline Naefová v rozhodujúcom mixe zdolali Richarda Gasqueta a Alizé Cornetovú 6:4, 7:5.

21:05 - Alex Michelsen vyhral svoj tretí zápas len pri druhej účasti na turnaji ATP. Na domácej pôde v Newporte 18-ročný Američan zdolal štvrtého nasadeného Mackenzieho McDonalda dvakrát 6:3 a postúpil do semifinále. V ňom ho čaká víťaz druhého amerického duelu Isner-Paul.

20:45 - Hamad Medjedovič, 183. hráč sveta, pokračuje v získavaní prvých víťazstiev na okruhu ATP na antuke v Gstaade. Srbský mladík, ktorý pred tromi dňami oslávil 20. narodeniny, dnes zdolal Nemca Yannicka Hanfmanna dvakrát 6:3. Okrem kvalifikácie vyhral piaty zápas v rade a postúpil do semifinále. V ňom sa stretne s Argentínčanom Pedrom Cachínom.

20:10 - Carlos Alcaraz (20) len päť dní po triumfe na tráve vo Wimbledone zvládol antukový dvorec. Na úvod Hopmanovho pohára v Nice zdolal svetovú jednotku Davida Goffina (32) 4:6, 6:4, 10:8, hoci v druhom sete musel dvakrát doháňať stratu brejku. Duel medzi Španielskom a Belgickom vyrovnal na 1:1. V miešanej štvorhre dnes večer nastúpi so svojou krajankou Rebeccou Masárovou.

19:10 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová skončila pred bránami semifinále dvojhry na turnaji WTA v Budapešti. Ôsma nasadená hráčka nestačila v piatkovom štvrťfinále na Claire Liuovú z USA, ktorej podľahla v dvoch setoch 5:7, 4:6.

Zostrih zápasu Schmiedlová - Liuová
Flashscore

18:35 - Francisco Cerúndolo úspešne pokračuje vo svojej prvej akcii v roli obhajcu titulu. V Bastade, kde pred rokom oslávil premiérový triumf na okruhu ATP, v podvečernom štvrťfinále vyhral v dvoch setoch dvakrát 6:3 s krajanom Federicom Coriuom a vzájomnú bilanciu upravil na 3-6. O finále si zahrá s Rubľovom.

17:45 -  Anna Karolína Schmiedlová bojuje o postup do semifinále turnaja WTA v Budapešti. Ako ôsma nasadená hráčka podujatia sa postavila proti nenasadenej Američanke Claire Liuovej. Slovenská tenistka prehrala prvý set 5:7. 

17:35 - Dalibor Svrčina na antukovom challengeri vo fínskom Tampere zdolal tretieho nasadeného slovenského tenistu Lukáša Kleina 7:6, 6:1. Hoci v prvom sete prehrával 2:5 a čelil setbalom. Vyhral tak tretí vzájomný zápas. O finále si 20-ročný Čech zahrá s Nemcom Henrim Squirem.

17:15 - Šampión z roku 2019 Albert Ramos vyhral na antuke v Gstaade tretí trojsetový zápas a prvýkrát v tejto sezóne vyhral tri zápasy v rade. Obhájil vlaňajší výsledok, keď sa dostal do semifinále. Porazil Peruánca Pabla Varillasa 6:7, 6:1, 6:4. Pomstil sa mu za nedávnu prehru z Lyonu a zvýšil vedenie vo vzájomnej bilancii na 4-1. O prvé finále od februára minulého roka si 35-ročný Španiel zahrá so Srbom Kecmanovičom.

17:00 - "Som šťastný, že sa mi podarilo prebojovať sa do druhého semifinále druhý rok po sebe. Predviedol som naozaj dobrý tenis a som šťastný zo svojho výkonu i výhry v dvoch setoch," uviedol na kurte Rubľov.

Pozápasový rozhovor s Rubľovom
Flashscore

16:45 - Andrej Rubľov vyhral druhý vzájomný zápas v tomto roku proti Alexandrovi Zverevovi. Na antuke v Bastade zvíťazil 6:2, 6:3. Znížil tak bilanciu na 2-5 a postupom do semifinále obhájil vlaňajší výsledok. O jeho prekonanie bude hrať s obhajcom titulu Cerúndolom alebo ďalším Argentínčanom Coriom.

Zostrih zápasu Zverev - Rubľov
Flashscore

16:00 - "Som veľmi šťastný. Ďalší veterný výkon, ale aj ďalší dobrý výkon z mojej strany. Som šťastný, že som zvládol zápas v dvoch setoch," uviedol na kurte spokojný Ruud.

Pozápasový rozhovor s Ruudom
Flashscore

15:15 - Minuloročný šampión Casper Ruud (24) zdolal na antuke v Bastade Rakúšana Sebastiana Ofnera 6:3, 6:4 a len štvrtýkrát v tejto sezóne vyhral aspoň dva zápasy v rade. O finále si svetová štvorka zahrá s Talianom Lorenzim Musettim (h2h 1-1).

Zostrih zápasu Ruud - Ofner
Flashscore

13:50 - Maria Timofejevová (19), 193. hráčka sveta, pokračuje vo svojom úspešnom debute na turnaji WTA na antuke v Budapešti, kde síce v kvalifikácii prehrala s Annou Siskovou, ale pokračuje ako "lucky loser". Po víťazstve 3:6, 6:3, 6:2 nad Slovinkou Kajou Juvanovou postúpila už do semifinále, v ktorom sa stretne buď s krajankou Avanesianovou alebo Argentínčankou Podoroskou.

13:30 - Lorenzo Musetti zdolal na antuke v Bastade Rakúšana Filipa Mišoliča 4:6, 6:1, 6:2 a druhýkrát v tejto sezóne postúpil do semifinále. O svoje prvé finále od vlaňajšieho triumfu v Neapole si tretí nasadený Talian zahrá s Ruudom alebo Ofnerom.

10:45 - Tenisový pár Denis Shapovalov a Mirjam Bjorklundová posunuli svoj vzťah na ďalšiu úroveň. Dvadsaťštyriročný Kanaďan požiadal o necelý rok staršiu švédsku partnerku o ruku a svojich fanúšikov o tom informoval sériou fotografií na Twitteri.

6:50 - Bývalý piaty hráč sveta Kevin Anderson (37) sa dostal do štvrťfinále svojho prvého turnaja po obnovení kariéry. Predminuloročný šampión prehral na tráve v Newporte s Francúzom Ugom Humbertom 2:6, 4:6.

06:15 - Lukáša Kleina čaká slovensko-český súboj. Trojka challengeru vo fínskom Tampere si zmeria sily s Daliborom Svrčinom. Slovenský tenista je vo štvrťfinále zároveň už najvyššie nasadeným hráčom.

06:00 - Anna Karolína Schmiedlová sa v piatok pobije o postup do semifinále turnaja WTA v Budapešti. Ako ôsma nasadená hráčka podujatia sa postaví proti nenasadenej Američanke Claire Liuovej. V doposiaľ jedinom vzájomnom súboji Košičanka prehrala so súperkou v Indian Wells v marci 2023 0:2 na sety.