Tennis Tracker: Murray padol s De Minaurom. Rune už vie, ako chutí víťazstvo na tráve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Murray padol s De Minaurom. Rune už vie, ako chutí víťazstvo na tráve
Aktualizované
Na štvrtý pokus dokázal vyhrať zápas na tráve 20-ročný Rune.
Na štvrtý pokus dokázal vyhrať zápas na tráve 20-ročný Rune.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 20. júna?

22:00 - Anna Karolína Schmiedlová sa po úspešnom ťažení na antuke presunula na trávnatú časť prípravy pred grandslamovým turnajom vo Wimbledone. Na úvodnom podujatí ITF WTT W100 v britskom Ilkley nestačila v prvom kole na Ukrajinku Dariu Snigurovú a v pozícii druhej nasadenej hráčky jej podľahla 3:6, 1:6 za necelú hodinu.

19:48 - Andy Murray po sérii 10 víťazstiev v rade a dvoch triumfov na domácej tráve neuspel na obľúbenom podujatí ATP 500 v londýnskom Queen's Clube. Unavený päťnásobný britský šampión podľahol 3:6, 1:6 neobľúbenému súperovi Alexovi De Minaurovi z Austrálie, ktorý vyhral aj štvrtý vzájomný zápas.

Zostrih zápasu De Minaur - Murray
Flashscore

19:33 - Jekaterina Alexandrovová 48 hodín po obhajobe triumfu v Hertogenboschi zaznamenala šiestu výhru v rade. Na úvod ďalšieho turnaja na tráve v Berlíne zdolala svoju rebríčkovo lepšie postavenú krajanku Ľudmilu Samsonovovú 6:3, 6:4.

Zostrih zápasu Alexandrovová - Samsonovová
Flashscore

19:00 - "Bol to naozaj ťažký zápas. Myslím, že má za sebou nejaké štyri alebo päť súbojov na tráve. Toto bol môj prvý. Na začiatku bolo zložité adaptovať moju hru na trávnatý povrch," uviedol po úspešnom dueli na kurte Alcaraz.

Pozápasový rozhovor s Alcarazom
Flashscore

18:45 - Lukáš Klein nezvládol prvé kolo na challengri v anglickom Ilkley a prehral s Talianom Mattiom Belluccim 6:4, 4:6 a 4:6. Zápas trval dve hodiny a päť minút, Kleinovi nepomohlo k triumfu ani 12 es. 

18:10 - O svoje prvé štvrťfinále na trávnatom turnaji ATP 500 v londýnskom Queen's Clube sa Čech Jiří Lehečka stretne s Carlosom Alcarazom. Španielsky mladík vstúpil do prípravy na Wimbledon náročným víťazstvom nad francúzskym lucky loserom Arthurom Rinderknechtom, ktorého zdolal 4:6, 7:5, 7:6 (3).

Zostrih súboja Alcaraz - Rinderknecht.
Flashscore

18:00 - Tallon Griekspoor krátko po nedeľňajšom triumfe na domácom podujatí v Hertogenboschi pridáva šieste víťazstvo v rade. V nemeckom Halle sa holandský tenista rozbehol víťazstvom 6:2, 7:5 nad španielskym antukárom Robertom Carballesom.

17:40 - Svetová sedmička Andrej Rubľov úspešne odštartoval trávnatú časť sezóny, keď v nemeckom Halle zdolal Číňana Yibinga Wu 6:4, 6:7 (5), 6:2. O postup do štvrťfinále sa minuloročný finalista stretne s Hanfmannom, s ktorým prehral pred mesiacom v Ríme.

17:30 - Frances Tiafoe dva dni po triumfe v Stuttgarte zvládol štart aj do svojho druhého tohtoročného turnaja na tráve v londýnskom Queen's Clube. Americký tenista vo svojom premiérovom zápase v pozícii hráča TOP 10 zdolal Holanďana Botica van de Zandschulpa 6:2, 6:4 a pripísal si piate víťazstvo v rade. V druhom kole sa stretne so svojím krajanom Kordom.

17:25 - Daria Kasatkinová vstúpila do prípravy na Wimbledon prehrou. Na tráve v Berlíne prehrala svetová jedenástka s krajankou a náhradníčkou Elinou Avanesianovou 2:6, 6:3, 6:7 (7), hoci v treťom sete viedla 5:2 a v rozhodujúcom tajbrejku mala dva mečbaly.

17:20 - Aryna Sabalenková odštartovala rok na tráve hladkým víťazstvom 6:3, 6:2 nad kvalifikantkou Verou Zvonarevovou v Berlíne. V zápase nečelila ani jednému brejkbalu a pri vlastnom podaní stratila len osem bodov. V druhom kole sa najvyššie nasadená hráčka stretne s Veronikou Kudermetovovou alebo Qinwen Zheng.

16:35 - "Je tu skvelá atmosféra. Vďaka, že ste prišli. Zostala mi skvelá spomienka po minuloročnom triumfe v debli. Konečne som sa akoby vrátila k tomu svojmu, jednému z najobľúbenejších povrchov. Nebolo to vôbec jednoduché kolo," uviedla na kurte po výhre Ostapenková.

Pozápasový rozhovor s Ostapenkovou
Flashscore

16:20 - Linda Nosková má za sebou nevydarený debut na tráve. V 1. kole turnaja v Birminghame prehrala s nasadenou dvojkou a bývalou semifinalistkou Wimbledonu Jelenou Ostapenkovou 2:6, 7:5, 1:6. Lotyška sa vo štvrťfinále stretne s päťnásobnou víťazkou najslávnejšieho turnaja Venus Williamsovou. 

Zostrih zápasu Ostapenková - Nosková
Flashscore

16:00 - Jelena Rybakinová úspešne načala prípravu za obhajobou wimbledonského titulu. Svetová trojka, ktorá pre chorobu nedohrala zápas 3. kola na French Open, zdolala v Berlíne Polinu Kudermetovovú 6:4, 6:2 a pripísala si deviate víťazstvo za sebou. V druhom kole sa stretne s Donnou Vekičovou.

15:55 - Jiří Lehečka rovnako ako pred týždňom v Stuttgarte úspešne vstúpil do podujatia ATP 500 v londýnskom Queen's Clube a pripísal si druhé víťazstvo na trávnatom povrchu. Najvyššie nasadený Čech zdolal bývalého wimbledonského juniorského šampióna a minuloročného štvrťfinalistu Alejandra Davidoviča 7:6, 6:3. O premiérové štvrťfinále na najrýchlejšom povrchu si zahrá proti nasadenej jednotke Carlosovi Alcarazovi alebo Arthurovi Rinderknechtovi. 

15:45 - "Som veľmi spokojný. Prvé víťazstvo na akomkoľvek povrchu je vždy výnimočné. Cítim sa veľmi dobre," uviedol na kurte po postupe Rune.

Pozápasový rozhovor s Runem
Flashscore

15:30 - Holger Rune dosiahol na štvrtý pokus svoje prvé víťazstvo na trávnatých dvorcoch. Dvadsaťročný Dán začal prípravu na Wimbledon víťazstvom dvomi tajbrejkmi nad servismanom Maximom Cressym a postúpil do druhého kola v londýnskom Queen's Clube.

Zostrih zápasu Rune - Cressy
Flashscore

15:00 - Jannik Sinner začal svoju premiéru v hlavnej súťaži turnaja ATP 500 v Halle víťazstvom 6:3, 5:7, 6:2 nad nebezpečným veteránom Richardom Gasquetom a postúpil do štvrťfinále tretieho turnaja na tráve v rade. Ďalším súperom svetovej deviatky bude krajan Lorenzo Sonego.

13:40 - Anett Kontaveitová oznámila, že vo veku 27 rokov ukončí kariéru, najmä pre zranenie chrbta, ktoré ju trápi už niekoľko rokov. Estónska tenistka, ktorá bola aj svetovou dvojkou, sa s kariérou rozlúči na Wimbledone. Viac informácií nájdete v článku.

06:20 - Francisco Cerúndolo zaznamenal svoje štvrté víťazstvo a len druhé v hlavnej súťaži trávnatého turnaja ATP. Svoj doteraz najcennejší skalp si pripísal v londýnskom Queense, kde zdolal svetovú pätnástku Tommyho Paula 7:6 (2), 4:6, 6:4 a odplatil mu minuloročnú prehru z Eastbourne.

06:00 - Dva dni po oslave 43. narodenín zaznamenala Venus Williamsová len druhé víťazstvo za posledné dva roky. Na úvod trávnatého turnaja WTA 250 v Birminghame päťnásobná wimbledonská šampiónka zdolala Talianku Camilu Giorgiovú po 3 hodinách a 15 minútach boja 7:6 (5), 4:6, 7:6 (6), hoci bojovala s boľavým pravým kolenom. Prvýkrát od roku 2019 a série 12 neúspechov si pripísala skalp hráčky TOP 50. O štvrťfinále si zahrá s Noskovou alebo Ostapenkovou.