Tennis Tracker: Schmiedlová je v osemfinále, Ruud smeruje medzi 16 najlepších

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Schmiedlová je v osemfinále, Ruud smeruje medzi 16 najlepších
Aktualizované
Slovenka sa prebojovala do osemfinále French Open po prvýkrát v kariére.
Slovenka sa prebojovala do osemfinále French Open po prvýkrát v kariére.STZ
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Livesport News sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa udialo a deje 3. júna?

22:15 - Z postupu sa teší aj Ons Džabúrová z Tuniska, ktorá si v Paríži poradila so Srbkou Olgou Danilovičovou v troch setoch 4:6, 6:4, 6:2.

20:30 - Argentínsky tenista Francisco Cerundolo postúpil do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 3. kole vyradil deviateho nasadeného Taylora Fritza v štyroch setoch 3:6, 6:3, 6:4, 7:5. V dueli o postup do štvrťfinále sa stretne s nasadenou šestkou Holgerom Runem.

18:15 - Argentínčan Tomás Martín Etcheverry narušil papierové predpoklady a v treťom kole French Open porazil svetovú šestnástku Bornu Čoriča. Chorváta zdolal po troch hodinách 6:3, 7:6 (5) a 6:2.

17:50 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji. V 3. kole Roland Garros zdolala americkú kvalifikantku Kaylu Dayovú hladko 6:1, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v pondelok proti šiestej nasadenej vlaňajšej finalistke Američanke Coco Gauffovej.

Viac sa dočítate v samostatnom článku.

16:32 - Šiesta hráčka rebríčka WTA Coco Gauffová prehrala úvodný set proti Mirre Andrejevovej. Následné dve dejstvá ale Američanka ovládla pomerom 6:1 a smeruje do ďalšej fázy turnaja French Open.

16:20 - Ženská svetová jednotka Iga Swiateková uštedrila súperkám na tohtoročnom Roland Garros už štyri "kanáre". Dva z nich si odniesla jej posledná oponentka Číňanka Wangová. Poľka teda opäť postúpila bez straty setu.

15:47 - Ďalej ide aj šiesty nasadený Dán Holger Rune po triumfe 6:4, 6:1, 6:3 nad Argentínčanom Genarom Albertom Olivierim.

14:53 - Poriadnu bitku o postup medzi najlepšiu šestnástku predviedli na parížskej antuke Jošihito Nišioka a Thiago Seyboth Wild. Výnimkou bol iba posledný set. Brazílsky premožiteľ favorizovaného Daniila Medvedeva podľahol japonskému protivníkovi po troch hodinách a 42 minútach 6:3, 6:7 (8), 2:6, 6:4 a 0:6.

13:48 - Nórsky tenista Casper Ruud postúpil do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vlaňajší parížsky finalista si v 3. kole v pozícii nasadenej štvorky poradil s Číňanom Zhangom 4:6, 6:4, 6:1, 6:4.

11:50Na aktuálnom grandslamovom turnaji už svoj ďalší duel nepridá Jelena Rybakinová. Svetová štvorka sa odhlásila pre zdravotné problémy.

6:30 - "Inšpirujú ma iné silné ženy a matky, ktoré sa dokázali vrátiť k športu. Je to veľmi náročné, sú tu aj dvojnásobné mamy ako Tatjana Mariaová. Všetci mi hovoria, že som sa vrátila rýchlo, ale dalo mi to poriadne zabrať. Mám pocit, že som bola preč celú večnosť," nechala sa počuť Elina Svitolinová, ktorá sa vracia po materskej prestávke, po víťazstve nad Annou Blinkovovou.

6:15 - Siedmy hrací deň na Roland Garros prinesie zvyšné zápasy tretieho kola. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa predstaví v stretnutí s Američankou Kaylou Dayovou, ktorej patrí 138. priečka rebríčka WTA. Sara Sorribesová Tormová preverí Jelenu Rybakinovú v snahe prvýkrát v kariére postúpiť do grandslamového osemfinále. Svetová jednotka Iga Swiateková vyzve na centrálnom dvorci Xinyu Wangovú. Obhajca vlaňajšieho finále Casper Ruud bude hrať so Zhizhenom Zhangom. Program uzavrie napínavý duel hráčov Alexander Zverev a Francis Tiafoe.