Tennis Tracker: Molčan s hladkým postupom na French Open, suverénna Swiateková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Molčan s hladkým postupom na French Open, suverénna Swiateková
Aktualizované
Slovák sa pozrie do 2. kola.
Slovák sa pozrie do 2. kola.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 30. mája?

22:29 - Kanaďanka Bianca Andreescuová si v 1. kole parížskeho grandslamu poradila s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 2:6, 6:3, 6:4.

21:15 - Iba päť hier stratil Taylor Fritz. Deviaty nasadený Američan si poradil so svojim krajanom Michaelom Mmohom 6:2, 6:1, 6:1.

20:00 - Úradujúca šampiónka Iga Swiateková zvládla úvodný duel na French Open. Španielku Cristinu Bucsovú vyradila v dvoch setoch 6:4, 6:0.

Swiateková v generálke na antukový vrchol sezóny skrečovala štvrťfinálový súboj v Ríme proti Kazaške Jelene Rybakinovej a v súboji s rodáčkou z Moldavska v úvodnom sete nepôsobila presvedčivo. Ako prvá prišla o servis, no dokázala set napokon dotiahnuť do víťazného konca. V druhom dejstve už ukázala svoje kvality a súperke nenechala jedinú hru.

"Fúkal silný vietor, nepamätám sa, kedy som tu naposledy hrala v takých náročných podmienkach. Prvé kolá bývajú zradné, som šťastná, že som to zvládla. Snažím sa nepremýšľať o úspechoch, ktoré som tu dosiahla, minulý rok je už dávno. Pokúšam sa hrať svoju hru a neustále sa zlepšovať," zhodnotila svoje prvé vystúpenie Swiateková priamo na kurte.

19:38 - Šiesty nasadený Dán Holger Rune stratil jeden set, no je v 2. kole. Christophera Eubanksa z USA vyradil po výsledku 6:4, 3:6, 7:6 (2), 1:6.

18:00 - Ruský tenista Daniil Medvedev skončil na grandslamovom turnaji Roland Garros už v 1. kole. Nad sily svetovej i turnajovej dvojky bol brazílsky kvalifikant Thiago Seyboth Wild, ktorý zvíťazil 7:6 (5), 6:7 (8), 2:6, 6:3, 6:4. Duel trval 4:15 h. 

17:10 - Do druhého kola French Open smeruje Jelena Rybakinová. Reprezentantka Kazachstanu si poradil s Češkou Brendou Fruhvirtovou 6:4 a 6:2.

15:57 - Američanka Coco Gauffová potvrdila papierové prognózy a zdolala Rebeku Masarovú. Svetová šestka pokorila španielsku protivníčku za hodinu a 48 minút 3:6, 6:1, 6:2.

15:02 - Slovenský tenista Alex Molčan na grandslamovom Roland Garros zvládol sovju prvú prekážku v podobe Huga Gastona. Francúzskeho oponenta porazil za dve hodiny a 25 minút po setoch 6:1, 7:6 (4) a 6:4. V ďalšom kole ho čaká Alexander Zverev. Viac sa dočítate v samostatnom článku.

13:25 - Štvrtý najlepší hráč rebríčka ATP Casper Ruud si vo Francúzsku podľa predpokladov poradil s Eliasom Ylmerom. Švédskeho protivníka pokoril za niečo vyše dvoch hodín 3:0 na sety.

13:15 - Američanovi Tommymu Paulovi stačili na výhru iba tri sety. Švajčiara Dominica Strickera porazil za necelé dve hodiny po dejstvách 6:3, 6:2, 6:4.

13:10 - Svetová sedmička Ons Džabúrová zvládla prvé kolo French Open. Po 71 minútach oslavovala víťazstvo nad Talianskou Luciou Bronzettiovou, ktoré si zabezpečila pomerom setov 6:4 a 6:1.

12:52 - Česká tenistka Marie Bouzková nepotvrdila rolu papierovej favoritky a v prvom kole antukového Grand Slamu prehrala proti Číňanke Wangovej 4:6 a 6:7 (5).

12:47 - Šestnásťročná ruská tenistka Mirra Andrejevová sa suverénne prebojovala do 2. kola grandslamového turnaja Roland Garros, keď zdolala 32-ročnú Američanku Alison Riskeovú-Amritrajovú v dvoch setoch 6:2, 6:1.

12:40 - Nepríjemné prekvapenie čakalo na Roland Garros Anhelina Kalininová. V rebríčku WTA 26. hráčka podľahla Diane Parryovej, ktorá je o 53 priečok nižšie. Francúzska zvíťazila po setoch 6:2 a 6:3.

6:23 - French Open má pred sebou tretí hrací deň a predstaví sa počas neho aj slovenský tenista Alex Molčan, ktorý si zmeria sily s Hugom Gastonom. K videniu bude aj miláčik domácich fanúšikov Gael Monfils. Bývalá svetová šestka odohrala v dejisku Roland Garros viacero pamätných zápasov a vždy sa tešila búrlivej podpore publika. Práve na tomto mieste sa v roku 2008 dostal do svojho prvého grandslamového semifinále. Parížske podujatie je jeho najúspešnejším major turnajom, na ktorom sa štyrikrát dostal aspoň do štvrťfinále. V utorok sa stretne so Sebastiánom Báezom.