Tennis Tracker: Djokovič a Alcaraz do 2. kola Roland Garros, Schmiedlová víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič a Alcaraz do 2. kola Roland Garros, Schmiedlová víťazne

Aktualizované
Djokovič má za sebou triumf v 1. kole.
Djokovič má za sebou triumf v 1. kole.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 29. mája?

22:39 - V úvodnom kole nezaváhal ani ôsmy nasadený Talian Jannik Sinner, ktorý si poradil s Alexandrem Müllerom z Francúzska hladko 6:1, 6:4, 6:1. Medzi ženami uspela aj sedemnástka "pavúka" Lotyška Jelena Ostapenková, ktorá zdolala Češku Terezu Martincovú 6:3, 7:5.

21:58 - O ďalšie prekvapenie sa postarala Talianka Elisabetta Cocciarettová, ktorá pokorila desiatu nasadenú Češku Petru Kvitovú 6:3, 6:4. 

21:30 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole vyradila na parížskej antuke jedenástu nasadenú Rusku Veroniku Kudermetovovú (26) hladko 6:3, 6:1. Viac sa dozviete v samostatnom súhrne.

20:40 - Ďalej ide aj Francúzska Caroline Garciová, ktorá si poradila s Číňankou Wang Si-jüovou 7:6 (4), 4:6, 6:4.

19:52 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil suverénne do 2. kola dvojhry. V úvodnom kole zdolal na parížskej antuke v pozícii nasadenej jednotky talianskeho kvalifikanta Flavia Cobolliho 6:0, 6:2, 7:5. Jeho ďalším súperom bude Japonec Taro Daniel.

"Bol to môj prvý zápas na kurte Suzanne Lenglenovej a naozaj som si ho užíval plnými dúškami. Fanúšikovia mi dávali veľa pozitívnej energie. V každom dueli sa snažím hrať s úsmevom na tvári. Môj tréner Juan Carlos Ferrero ma vždy nabáda, aby som na dvorci pôsobil uvoľnene a myslím si, že sa mi to darí," povedal Alcaraz v rozhovore s legendárnym Švédom Matsom Wilanderom.

17:28 - O prekvapenie hneď pri štarte druhého grandslamového podujatia sezóny sa postarala Elina Avanesyanová. Dvadsaťročná Ruska vyradila svetovú dvanástsku Belindu Benčičovú, keď vyhrala pomerom 6:3, 2:6 a 6:4.

17:20 - Slovenka Kristína Kučová sa do ďalšej časti Grand Slamu vo Francúzsku nepozrie. Na úvod podľahla španielskej oponentke Alione Bolsovovej Zadoinovovej po setoch 2:6 a 1:6.

16:25 - Novak Djokovič postúpil suverénne do druhého kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V pozícii nasadenej trojky zvíťazil nad Američanom so srbskými koreňmi Aleksandarom Kovačevičom 6:3, 6:2, 7:6 (1). "Nole" môže na parížskej antuke získať rekordný 23. grandslamový titul a odpútať sa na čele historických tabuliek od Rafaela Nadala. Španiel nemôže vo francúzskej metropole obhajovať trofej pre zranenie bedrového kĺbu, ktoré utrpel v januári na Australian Open.

15:32 - Češka Markéta Vondroušová zdolala Alyciu Parksovú a zahrá si ďalšie kolo French Open. Američanku zdolala za 71 minút 6:4 a 6:0.

15:20 - Nepríjemne zaskočený ostal v úvode antukového Grand Slamu Félix Auger-Aliassime. Mladý Kanaďan podľahol skúsenému Fabiovi Fogninimu v troch setoch. Talian sa po postupe stretne s Austrálčanom Jasonom Kublerom.

15:15 - Neľahký prienik do druhého kola French Open zaznamenal Denis Shapovalov. Kanadský tenista zviedol s Američanom Brandonom Nakashimom vyrovnaný boj, ktorý trval takmer štyri hodiny. Hráč z 32. pozície rebríčka ATP postúpil po výhre 6:4, 7:5, 4:6, 3:6, 6:3.

14:45 - Britský tenista Cameron Norrie musel otáčať nepriaznivý stav setov 1:2, aby postúpil do ďalšieho kola Roland Garros. Veľké problémy mu narobil skúsený Francúz Benoit Paire, ktorý svetovú trinástku zdržal na kurte tri hodiny a 36 minút.

14:28 - Svetová devätnástka Alex De Minaur si na začiatku grandslamového French Open poradila s bieloruským oponentom Iľjom Ivaškom, ktorého po takmer trojhodinovom súboji pokorila 6:1, 5:7, 6:1 a 6:3. V ďalšej fáze čaká Austrálčana Tomás Martín Etcheverry, Argentínčanovi pomohol skreč Jacka Drapera.

13:30 - S francúzskou antukou Roland Garros sa hneď v úvode turnaja lúči Karolína Plíšková. Nad jej sily bola Američanka Sloane Stephensová, ktorá vyhrala po setoch 6:0 a 6:4. Češka sa tak musela zmieriť aj s nepopulárnym "kanárom".

12:42 - Účasť v druhom kole French Open si vybojovala americká hráčka Madison Keysová. Po hodine a 43 minútach pokorila súperku Kaiu Kanepiovú 6:1, 3:6 a 6:1.

12:30 - Ruská tenistka Anastasia Pavľučenkovová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Finalistka z roku 2021 v úvodnom kole na parížskej antuke zdolala talentovanú Češku Lindu Fruhvirtovú 6:2, 6:2.

6:57 - Druhý grandslamový turnaj tenisovej sezóny má na programe 24 zápasov v mužskej i ženskej časti. Do hry sa dostanú aj slovenské tenistky Kristína Kučová a Anna Karolína Schmiedlová. Prvá menovaná vyzve španielsku protivníčku Alionu Bolsovú Zadoinovú, mladšia Slovenka sa predstaví v súboji s Ruskou Veronikou Kudermetevovou. Medzi mužmi svoju púť odštartuje i Novak Djokovič, ktorý si zmeria sily s Američanom Aleksandarom Kovacevicom.