Tennis Tracker: Slováci spoznali mená súperov na úvod Roland Garros, narazí Alcaraz na Djokoviča?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Slováci spoznali mená súperov na úvod Roland Garros, narazí Alcaraz na Djokoviča?
Aktualizované
Slovák v Paríži nastúpi proti domácemu hráčovi.
Slovák v Paríži nastúpi proti domácemu hráčovi.
rolandgarros.com
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 25. mája?

18:02 - V Paríži bude na French Open prvýkrát od roku 2004 chýbať obhajca titulu Španiel Rafael Nadal. Štrnásťnásobný šampión sa totiž ešte stále nezotavil zo zranenia bedrového kĺbu, ktoré utrpel v januári na Australian Open. Najvyššie nasadený Nadalov krajan Carlos Alcaraz začne proti kvalifikantovi. V semifinále sa môže stretnúť s tretím nasadeným Djokovičom, ktorý je v tej istej časti pavúka. "Nole" bude bojovať o rekordný 23. grandslamový titul, ktorým by sa na čele historických tabuliek odpútal práve od Nadala.

16:05 - Cameron Norrie zdolal vo štvrťfinále v Lyone rovnako ako pred rokom Sebastiána Báeza v troch setoch, tentoraz 6:2, 2:6, 6:1. Pokračujet tak v obhajobe vlaňajšieho triumfu a snahe o tretie finále v tomo dejisku za sebou. V semifinále sa stretne s ďalším argentínskym reprezentantom Franciscom Cerundolom, ktorého tu vyradil aj vlani.

Zostrih zápasu Norrie - Báez
Flashscore

15:44 - Anastasia Pavľučenkovová bola v Štrasburgu dvakrát jednu loptičku od svojho prvého semifinále od minuloročného boja o titul na French Open. Bývalá svetová jedenástka však nevyužila dva mečbaly pri svojom podaní a s Lauren Davisovou prehrala 6:1, 6:7, 0:6. Američanka bude usilovať o svoje piate finále na podujatiach WTA a prvé mimo betónového povrchu proti ďalšej ruskej tenistke Anne Blinkovovej.

14:48 - Slovenský tenista Alex Molčan spoznal svoju prvú prekážku na francúzskom Grand Slame. Na parížskej antuke ho vyzve domáci Hugo Gaston, 108. hráč svetového rebríčka ATP. Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v prvom kole dvojhry French Open proti ruskej protivníčke Veronike Kudermetevovej.

14:09 - Taylor Fritz začal svoj ženevský debut obratom proti krajanovi Marcosovi Gironovi, vo štvrťfinále stratil pri vlastnom podaní len päť fiftínov a Iľju Ivašku zničil za 52 minút 6:1, 6:2. O svoje premiérové finále na antuke naprieč všetkými okruhmi bude usilovať proti Christopherovi O'Connellovi alebo Grigorovi Dimitrovovi.

13:41 - Anna Blinkovová zastavila v Štrasburgu Emmu Navarrovú po setoch 6:4, 6:4 a dosiahla svoje prvé štvrťfinále na turnaji WTA mimo tvrdého povrchu. 

Zostrih zápasu Blinkovová - Navarrová
Flashscore

12:39 - Paula Badosová si po januárovom Australian Open nezahrá ani na blížiacom sa Roland Garros. Španielka utrpela na turnaji v Ríme únavovú zlomeninu stavca L4 v bedrovej časti chrbtice, ktorej liečba zvyčajne trvá osem až 12 týždňov. Bývalá svetová dvojka možno vynechá aj slávny Wimbledon, ktorý sa začína začiatkom júla.

6:14 - Vo štvrtok pokračujú kvalifikačné boje na Roland Garros, v ktorých o miestenku do hlavnej súťaže francúzskeho Grand Slamu zabojuje 12 žien a 16 mužov. Medzi mužmi sa o prienik medzi elitu pokúsi aj Molčanov premožiteľ Jesper De Jong.