Sabalenková na úvod French Open nezaváhala a hladko porazila Kosťukovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sabalenková na úvod French Open nezaváhala a hladko porazila Kosťukovú
Sabalenková nepripustila žiadne prekvapenie.
Sabalenková nepripustila žiadne prekvapenie.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) vstúpila do French Open bez problémov a zamerala svoju pozornosť na post svetovej jednotky. Ukrajinku Martu Kosťukovú (20) zdolala v dvoch setoch a od vyrovnania svojho parížskeho maxima ju delí jediná výhra. O postup do tretieho kola sa stretne s krajankou Irynou Šymanovičovou (25).

Sabalenková - Kosťuková 6:3,6:2

Aryna Sabalenková získala začiatkom roka na Australian Open svoj prvý grandslamový titul a predznamenala tak začiatok úspešnej sezóny. V nedeľu na French Open vyradila Martu Kosťukovú a pripísala si 30. tohtoročné víťazstvo, čím sa vyrovnala najúspešnejšej Jelene Rybakinovej.

Rodáčka z Minska pred dvoma týždňami v generálke na francúzsku antuku v Ríme prehrala úvodný duel so Sofiou Keninovou a nenadviazala na svoj predchádzajúci triumf v Madride.

S Ukrajinkou Martou Kosťukovou, s ktorou nemá dobré vzťahy pre ruskú inváziu v Ukrajine, prehrávala po strate podania 2:3, ale odpor súperky zlomila okamžitým rebrejkom a šiestimi loptičkami v rade. Ďalšie podanie už nestratila a vďaka aktívnej hre vyhrala po takmer hodine a štvrť 6:3, 6:2.

Kosťuková jej po zápase odmietla podať ruku, ako to tradične robia Ukrajinci proti ruským či bieloruským tenistom a publikum bučalo. Sabalenková rozčúlene gestikulovala, ale po chvíli pochopila, že publikum s gestom jej súperky nesúhlasí.

"Je mi to veľmi ľúto, najprv som si myslela, že bučanie je namierené proti mne. Nepochopila som to a ďakujem za podporu," povedala v pozápasovom rozhovore Sabalenková, ktorá na French Open štartuje šiesty raz v kariére a nikdy sa nedostala do druhého týždňa. Jej maximom je tretie kolo v posledných troch edíciách.

"Bolo pre mňa veľmi dôležité vyhrať prvý grandslam. Veľmi mi to pomohlo a teraz verím, že tu môžem dosiahnuť dobrý výsledok," verí Sabalenková, ktorá si začiatkom mája pripísala aj skalp Igy Swiatekovej a má šancu zosadiť ju z postu svetovej jednotky.

"Samozrejme, aj tento súboj mi dodal veľa sebavedomia. Dodal mi vieru v moje schopnosti a verím, že to dokážem všetko ukázať aj tu na French Open," dodala Bieloruska.

O vyrovnanie svojho parížskeho maxima bude hrať s krajankou Irynou Šymanovičovou, ktorá v troch setoch vyradila Maďarku Pannu Udvardovú a získala svoje prvé grandslamové víťazstvo.