Po fiasku v Ríme si vyčistila hlavu. Sabalenková na predbehnutie Swiatekovej nemyslí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po fiasku v Ríme si vyčistila hlavu. Sabalenková na predbehnutie Swiatekovej nemyslí

Sabalenková sa na Roland Garros teší.
Sabalenková sa na Roland Garros teší.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) bola vyspovedaná novinármi na tlačovej konferencii pred štartom granslamového Roland Garros. Svetová dvojka verí, že na antuke dokáže nadviazať na svoj dobrý vstup do sezóny.

Pocity

"Cítim sa dobre. Som rada, že som späť. Príprava prebieha dobre. Teším sa na svoj prvý zápas."

Ako trávila čas po nečakanom vypadnutí v Ríme

"To, čo sa mi stalo v Ríme (prehra hneď v druhom kole, v prvom mala voľný žreb), bolo pre nás všetkých dobrou lekciou. Bola som vyčerpaná. Dobre som sa zotavila, dokázala som si dobiť baterky. Samozrejme, veľa som pracovala so svojím fyzioterapeutom. Mal som niekoľko dní voľna, aby som navštívila Rím a Paríž. Potom som opäť začala trénovať."

Emócie na Roland Garros

"Cítim sa tu lepšie ako v Ríme, to je isté. Na tomto kurte sa cítim dobre."

Atak na svetovú jednotku

"Nesústredím sa na to. Vždy, keď na to myslím, na rebríček a výsledky, nehrám svoj najlepší tenis. Snažím sa sústrediť na seba, na svoju hru. Snažím sa hrať svoj najlepší tenis a uvidíme, čo sa stane v nasledujúcich týždňoch. Myslím si, že som pripravená, že som sa veľmi zlepšila. Mám všetko, čo potrebujem, aby som sa stala jednotkou, ale nechcem na to myslieť. Chcem sa sústrediť na svoju hru, predviesť na kurte to najlepšie, čo viem, a na konci sezóny uvidíme."

Pozícia v TOP 3

"Už teraz je to fantastické. Je dobré, keď vždy najlepšie hráčky hrajú svoj najlepší tenis, čo môže vytvoriť aj vzájomnú rivalitu. To je môj prípad s Igou. Aj v tejto sezóne na mňa tlačí. Myslím si, že pre divákov je skvelé vidieť, ako sa ich favoritky dostávajú do záverečných kôl turnajov a ako môžu predvádzať tenis na vysokej úrovni.

Duely proti Swiatekovej a Rybakinovej

"Rada hrám proti Ige alebo Jelene. Sú to vždy ťažké, tesné súboje. Je to pre mňa motivácia navyše. Tlačí vás to k tomu, aby ste hrali svoju najlepšiu hru. Žiadny zápas nie je ľahký. Motivuje ma to. Drží ma to v napätí a poháňa ma to ďalej."

Lepšia sezóna na antuke?

"Áno, myslím si, že áno. Na antuke sa cítim inak, lepšie ako vlani alebo pred dvoma rokmi. Mám pocit, že tento rok sa mi na antuke darí lepšie. Vzhľadom na moje predchádzajúce výsledky je to pre mňa motivácia navyše, aby som si počínala lepšie. Fyzicky sa cítim silnejšia, mám lepšiu prácu nôh. Na kurte som pokojnejšia. Je veľa oblastí, v ktorých som sa od minulého roka zlepšila. Robí to zo mňa lepšiu antukovú hráčku. Minulý rok som nepodávala dobré výkony, takže sa budem snažiť, aby som tento rok svoje výsledky zlepšila."

O tlaku

"V Austrálii som si myslela, že to bude ľahšie, ale v skutočnosti to tak nie je. Stále musím hrať svoj najlepší tenis. Keď raz vyhráte grandslam, už to nie je ľahšie. Každý sa ma snaží poraziť. Musím byť v top forme. Psychicky to možno nič nezmení, ale budem si veriť viac ako predtým, pretože viem, že som dokázala veľké veci."

Vojna na Ukrajine a nepodanie si rúk s Martou Kosťukovou

"Je pravda, že keby som mohla ukončiť vojnu, tak to urobím. Čo sa týka nepodania ruky, chápem to. Je ťažké podať si ruku s Bielorusom alebo Rusom. Aký odkaz by priniesli domov? Rozumiem tomu. Nemyslím si, že šport by sa mal politizovať. Sme len športovci. Ak im vyhovuje, že mi nepodajú ruku, nech sa páči."

Nadchádzajúci zápas prvého kola práve proti Kosťukovej 

"Snažím sa nemyslieť na negatívne veci. Nakoniec, nie je to moja záležitosť. Ak ma nenávidí, nech sa páči! Nemôžem s tým nič urobiť. Vždy budú existovať ľudia, ktorí ma budú milovať a nenávidieť. Ak ma nenávidí, ja voči nej necítim nič také."

Roland Garros, 1. kolo: Sabalenková - Kosťuková, 11:00