Alcaraz pred štartom Roland Garros: Ak by tu bol Nadal, nemal by som šancu vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz pred štartom Roland Garros: Ak by tu bol Nadal, nemal by som šancu vyhrať
Carlos Alcaraz patrí k najväčším favoritom na zisk druhého grandslamu v sezóne.
Carlos Alcaraz patrí k najväčším favoritom na zisk druhého grandslamu v sezóne.Profimedia
Jeden z najtalentovanejších tenistov vychádzajúcej generácie a ešte stále len dvadsaťročný Carlos Alcaraz má v blízkej budúcnosti niekoľko snov. Chce vyhrať Roland Garros a v budúcom roku si zahrať na olympijských hrách štvorhru s Rafaelom Nadalom (36).

V Paríži nasadená jednotka

Na druhý grandslamový turnaj v sezóne pricestoval španielsky tenista už v pozícii číslo 1. Po antukovom turnaji v Ríme sa dostal pred Novaka Djokoviča

"Byť prvým je šialené. Fantastické. Pracoval som pre to naozaj tvrdo. Som rád, že tu môžem byť ako nasadená jednotka," neskrýval nadšenie na tlačovej konferencii pred štartom Roland Garros Carlos Alcaraz.

Novinári sa ho následne pýtali niekoľko zaujímavých otázok. Napríklad aj o porovnaní svojej úrovne s minulým rokom. "Som rovnaký hráč ako vlani, ale vyzretejší. Psychicky silnejší. Dokážem lepšie čítať hru, čo je veľmi dôležité. Dá sa povedať, že ide o najväčší rozdiel oproti minulej sezóne," priblížil. 

Aktuálne mužské postavenie
Aktuálne mužské postavenieFlashscore

Rešpekt pred Nadalom

Stále len dvadsaťročný mladík disponuje zdravým sebavedomím, ktoré ho poháňa na ceste za vytúženými titulmi. Strach nemá z nikoho, no pred jedným tenistom by obavu mal. 

"Samozrejme, s Rafom by bol turnaj zložitejší. Nikdy som sa však nikoho nebál. Keby tu bol, nemal by som šancu na výhru. Necítim nejaký veľký tlak, pretože tu Rafa nie je," uviedol s úsmevom na perách. 

"Priznám sa, že som sa cítil zle, keď som sa dozvedel, že nebude štartovať na turnaji. Pravdepodobne nebude do konca roka hrať. Už skôr som zdôraznil, že ako fanúšik tenisu a Rafu mám jeho hru veľmi rád. Vždy chcem sledovať, ako hrajú a súťažia najlepší hráči. Zakaždým sa môžete niečo naučiť. Verím, že ho v budúcej sezóne uvidím na vrchole jeho tenisu," doplnil Alcaraz.

S 22-násobnám grandslamovým víťazom by si rád zahral na budúcoročných olympijských hrách štvorhru. "Pre mňa by to bol splnený sen zahrať si s ním štvorhru na takom podujatí. Uvidíme, ako sa bude cítiť," dodal. Obaja sa proti sebe postavili v troch prípadoch. Dvakrát uspel skúsenejší z dvojice.

Zranenie ho posilnilo

Alcaraz má za sebou rozpačitý úvod sezóny, keď pre zranenie musel vynechať Australian Open. Do Francúzska pricestoval po vypadnutí v šestnásťfinále v Ríme, kde mu stopku vystavil maďarský tenista Maroszan. 

"Vzal som si pár dní voľna. Nerobil som nič, iba relaxoval. Zostal som s rodinou a priateľmi. Potreboval som to. Päť dní som potom trénoval doma v akadémii. Veľmi mi to pomohlo. Hlavou som bol ďaleko od turnajov. Absolvoval som intenzívnejšie a fyzicky náročnejšie tréningy. Bolo to skvelé," reagoval na margo posledných týždňov Carlos Alcaraz.

Sumár ostatných zranení Carlosa Alcaraza
Sumár ostatných zranení Carlosa AlcarazaFlashscore

Priznal, že najťažšie obdobie prežíval na konci minulého ročníka, keď nemohol nastúpiť v Turníne do finálového turnaja ATP. "Veľmi som tam chcel hrať, rovnako ako v Austrálii, kde som po žrebe cítil, že by som mohol ísť ďaleko. Napriek všetkému, vždy sa snažím pozerať na to z pozitívnej stránky. Mal som príležitosť pripraviť sa na ďalšiu časť sezóny. Zostal som pokojný. Pracoval som aj na mentálnej stránke," uzavrel rozhovor s novinármi pred štartom Roland Garros. V prvom kole narazí na 159. hráča sveta Cobolliho z Talianska.