Tennis Tracker: Swiateková zvládla prvý duel na antuke, ďalej ide aj Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Swiateková zvládla prvý duel na antuke, ďalej ide aj Alcaraz
Aktualizované
Iga Swiateková zvládla prekážku v podobe Qinwen Zhengovej.
Iga Swiateková zvládla prekážku v podobe Qinwen Zhengovej.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 20. apríla?

19:15 - "Bolo to ťažké predovšetkým preto, že som nehrala od podujatia v Indian Wells, takže som sa musela naozaj stopercentne sústrediť od začiatku až do konca a myslieť na správnu techniku či taktiku," uviedla Swiateková po zápase.

Pozápasový rozhovor so Swiatekovou
Flashscore

19:10 – Poľka Iga Swiateková bez problémov zvládla svoj prvý tohtosezónny duel na antuke. V Stuttgarte svetová jednotka, ktorá predchádzajúci turnaj v Miami vynechala pre zranené rebrá, vyradila po setoch 6:1, 6:4 Číňanku Qinwen Zhengovú a vykročila za obhajobou titulu.

Zostrih zápasu Swiateková - Zhengová
Flashscore

18:40 - "Dnes to bolo naozaj ťažké. Musel som prispôsobiť svoju hru vetru, ktorý bol počas súboja. Roberto je skvelý hráč, takže som sa musel neustále sústrediť a snažiť sa využiť svoje šance," prehlásil v pozápasovom rozhovore Alcaraz.

Pozápasový rozhovor Alcaraza
Flashscore

18:20 – Svetová dvojka Carlos Alcaraz podľa očakávania nemal problémy s Robertom Bautistom-Agutom, ktorého porazil 6:3, 7:5 a v Barcelone si zahrá štvrťfinále.

Zostrih zápasu Alcaraz - Bautista-Agut
Flashscore

17:50Andrej Rubľov triumfoval premiérovo v nedeľu v Monte Carle a dnes suverénne vstúpil do turnaja ATP 250 v Banja Luke. Šesť duelov neporazený Rus, ktorý obhajuje minuloročné prvenstvo z Belehradu, zmietol dvakrát 6:2 Juana Pabla Varillasa. Vo štvrťfinále si zmeria sily s domácou divokou kartou Damirom Džumhurom.

17:45 - "Cítim sa tu dobre. Vždy, keď máte možnosť hrať na takomto kurte pred úžasnými fanúšikmi, je to skvelá vec. Samozrejme, teším sa na ďalšie zápasy," povedal Lehečka po postupe.

Pozápasový rozhovor s Lehečkom
Flashscore

17:35 Jiří Lehečka predviedol na turnaji v Banja Luke skvelý výkon, keď Radu Albota porazil jednoznačne 6:0, 6:2 a môže oslavovať postup do štvrťfinále. V ňom sa český tenista stretne s turnajovou štvorkou Miomirom Kecmanovičom.

Zostrih zápasu Lehečka - Albot
Flashscore

15:40Alexander Zverev sa vracia po polročnej pauze zavinenej zranením a operácii členka. Stále nemôže nájsť stabilnú formu. Po osemfinálovej účasti pred týždňom na Masters v Monte Carle, stroskotal na domácom turnaji v Mníchove, kde v rokoch 2017-18 triumfoval. Vyradil ho hneď prvý súper. Favorit nestačil 6:7(2), 4:6 na Christophera O'Connella.

15:15 - Stefanos Tsitsipas suverénne zvládol osemfinále v Barcelone, kde si v minulosti zahral dvakrát finále. Piaty hráč sveta si bez straty servisu poradil 6:3, 6:2 s trápiacim sa Denisom Šapovalovom a naďalej útočí na svoj prvý kariérny triumf z podujatí ATP 500. Vo štvrťfinále ho čaká Alex de Minaur, ktorý postúpil bez boja pre chorobu Grigora Dimitrova.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Šapovalov
Flashscore

14:45 - "Dva tajbrejky. Iba som dúfala, že oba neprehrám. Každopádne si myslím, že prvý set som odohrala slušne, ale bolo to tým, že Donna dosť chybovala. Samozrejme, následne zintenzívnila hru a moje podanie nebolo v druhom sete najlepšie. Som šťastná, že to je za mnou," prehlásila Plíšková v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Plíškovou
Flashscore

14:35 - Karolína Plíšková zvládla v druhom kole v Stuttgarte viac ako dvojhodinovú bitku s Donnou Vekičovou. Chorvátke vrátila po setoch 6:2, 6:7(5), 7:6(5) októbrovú prehru zo San Diega a vzájomnú bilanciu upravila na 7-2. O prvé semifinále od augusta a ešte len tretie od začiatku minulého roka sa bývalá svetová jednotka pokúsi proti obhajkyni titulu Igou Swiatekovou alebo Qinwen Zheng.

Zostrih zápasu Plíšková - Vekičová
Flashscore

13:35Jannik Sinner nedotiahol v Barcelone náskok setu a brejku, ale aj tak si ale na svojom siedmom tohtoročnom turnaji ATP zahrá štvrťfinále. Taliansky mladík nakoniec vyradil Jošihita Nišioku 6:1, 4:6, 6:3. O šieste semifinále v rade zabojuje proti Cameronovi Norriemu alebo krajanovi Lorenzovi Musettimu.

13:20Holger Rune odštartoval v Mníchove obhajobu svojho prvého triumfu na okruhu ATP. Devätnásťročný Dán si v úvodnom meraní síl poradil s domácim Yannickom Hanfmannom po setoch 6:3, 6:4. Vo štvrťfinále narazí na Cristiana Garína alebo Lorenza Sonega.

13:15 – Najväščí favorit a svetová jednotka Novak Djokovič bude vo štvrťfinále "domáceho" turnaja v Banja Luke čeliť krajanovi Dušanovi Lajovičovi, ktorý dnes v zápase druhého kola deklasoval 6:3, 6:0 Grégoireho Barréreho.

13:00 - Rafael Nadal si stále nedoliečil zranené bedro, ktoré ho trápi od januárového Australian Open. Opäť tak odkladá návrat na kurty. Skomplikovala sa mu aj príprava na blížiaci sa French Open, kde má útočiť už na svoj pätnásty triumf v kariére a celkovo 23. grandslamový. Tridsaťšesťročný Španiel sa nepredstaví na Masters v Madride. V domácej metropole sa radoval z piatich triumfov. Viac informácií v článku.

09:20 – Jedenásta tenistka svetového rebríčka Belinda Benčičová si pre problémy s bedrovým kĺbom v najbližších týždňoch od tenisu oddýchne, aby sa stihla dať do poriadku pred štartom French Open. Úradujúca olympijská šampiónka oznámila, že vynechá nadchádzajúce antukové turnaje v Madride a Ríme, ktoré oba patria do elitnej kategórie WTA 1000. Následne zostane do druhého grandslamu v roku iba týždeň.

07:00 - Tereza Mihalíková spolu s Američankou Alyciou Parksovou nepostúpili do semifinále štvorhry na turnaji WTA 500 v Stuttgarte (antuka, hala). V druhom kole nestačili na druhý nasadený americko-holandský pár Desirae Krawczyková, Demi Schuursová a podľahli mu 4:6, 6:7 (4) za rovných 100 minút.

06:00 Jessica Pegulová vládne tohtosezónnej štatistike výmen s aspoň desiatimi údermi. Počas prebiehajúcej sezóny ich na turnajoch kategórie WTA 1000 absolvovala 124. Druhá Jelena Rybakinová odohrala "len" 104 takých. 

01:30 – Svetová štvorka Ons Džabúrová zdolala na antuke v Stuttgarte 1:6, 7:5, 6:3 bývalú víťazku French Open Jelen Ostapenkovú z Lotyšska. Podarilo sa jej zvrátiť nepriaznivý priebeh z 1:6 a 3:5. Po triumfe v Charlestone si pripísala šiestu výhru v rade.