Tennis Tracker: Hrunčáková končí, uspel Rubľov. Sabalenková i Tsitsipas víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Hrunčáková končí, uspel Rubľov. Sabalenková i Tsitsipas víťazne

Aktualizované
Stefanos Tsitsipas vyradil Jiřího Veselého po viac ako trojhodinovom boji.
Stefanos Tsitsipas vyradil Jiřího Veselého po viac ako trojhodinovom boji.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 28. mája?

22:01 - Jessica Pegulová na úvod French Open zvládla americké derby s Danielle Collinsovou, s ktorou si poradila 6:4, 6:2 a vedenie vo vzájomnej bilancii navýšila na 5-0. V druhom kole sa svetová trojka stretne s Taliankou Giorgiovou.

21:32 - Bývalý 10. hráč sveta Lucas Pouille na domácom Roland Garros uspel po setoch 6:2, 6:4, 6:3 s Rakúšanom Jurijom Rodionovom. Prerušil tak sériu šiestich prehier na grandslamových turnajoch a prvýkrát od US Open 2019 postúpil do 2. kola. V ňom sa 36-ročný Francúz stretne s krajanom Pairem alebo Britom Norriem.

20:35 - Sara Erraniová sa po troch rokoch predstavila v hlavnej súťaži French Open a pripísala si prvú tohtoročnú výhru na okruhu WTA. Talianska finalistka z roku 2012 v Paríži odštartovala víťazstvom 3:6, 6:4, 6:2 so Švajčiarkou Jil Teichmannovou.

20:16 - Siedmy hráč sveta Andrej Rubľov s menšími problémami zvládol vstup do French Open. Minuloročný štvrťfinalista si poradil 6:1, 3:6, 6:3, 6:4 so Srbom Laslom Djerem, s ktorým vyhral štvrtý z piatich vzájomných duelov.

17:25 - Karolína Muchová opäť po roku na Roland Garros vyradila Mariu Sakkariovú. Svetovú osmičku stopla v prvom kole po viac než dvoch hodinách 7:6, 7:6 a vyhrala tretí vzájomný duel po sebe. O vyrovnanie parížskeho maxima zabojuje s Argentínčankou Podoroskou.

16:00 – Jiří Veselý bojoval v prvom kole cez tri hodiny so Stefanosom Tsitsipasom, ktorému zobral jeden set. Na postup do ďalšieho kola to nestačilo. Piatemu nasadenému favorizovanému Grékovi podľahol 5:7, 3:6, 6:4, 6:7.

14:55Karen Chačanov odštartoval French Open vydretým víťazstvom. Domáceho Constantina Lestienneho zdolal 11. hráč sveta 1:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:1.

14:30 - Renáta Jamrichová dosiahla ďalší skvelý výsledok na juniorskom okruhu ITF. Stále iba pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa prebojovala do finále vysoko hodnoteného turnaja kategórie J500 v Miláne, v ktorom ju však zastavila choroba. S horúčkou hrajúca zverenka Jána Matúša vzdala finálový súboj proti ôsmej nasadenej Američanke Kaitlin Quevedovej po prvom sete, ktorý prehrala 5:7. S informáciou prišiel Slovenský tenisový zväz.

14:00 - Rebecca Šramková získala singlový titul na turnaji ITF WTT W40 v slovinskom meste Otočec (40 000 USD, antuka vonku). V pozícii dvojky pavúka si vo finále poradila s Austrálčankou Seone Mendezovou, ktorú zdolala 6:3, 7:6 (2) za 106 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza získala už svoj dvanásty singlový titul na ženskom okruhu ITF. Dvadsaťšesťročná hráčka Národného tenisového centra stratila na turnaji iba jeden set, pripomína Slovenský tenisový zväz.

Šramková si vybojovala druhý titul v roku 2023.
Šramková si vybojovala druhý titul v roku 2023.Instagram: rebbsramkova

13:30 - Nina Vargová s Belgičankou Tilwith Di Girolamiovou sa prebojovali do finále štvorhry na turnaji ITF WTT W15 v srbskom meste Kuršumlijska Banja. Štvrtý nasadený pár nestačil v súboji o titul na grécko-švajčiarske dvojky pavúka Eleni Christofiová, Sebastianna Scilipotiová a vo vyrovnanom finále im podľahol 7:5, 4:6, 6-10 za 105 minút. Sedemnásťročná hráčka Národného tenisového centra sa najbližšie predstaví na juniorke grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži, informuje Slovenský tenisový zväz.

Nina Vargová (vľavo) s trofejou.
Nina Vargová (vľavo) s trofejou.Slovenský tenisový zväz

12:40 - "Emočne náročný zápas. Som veľmi šťastná, že som vyhrala," uviedla v reakcii na svoj postup Sabalenková.

12:20 - Aryna Sabalenková vstúpila do French Open víťazstvom 6:3, 6:2 nad Ukrajinkou Martou Kosťukovou. O vyrovnanie svojho parížskeho maxima sa 25-ročná rodáčka z Minsu, ktorá má šancu stať sa svetovou jednotkou, stretke s krajankou Šimanovičovou alebo Maďarkou Udvardyovou.

11:57 - V Paríži odštartovalo French Open a prvou postupujúcou sa stala Magdalena Frechová. Poľská tenistka zmietla z kurtu Číňanku Shuai Zhang za 48 minút dvakrát 6:1. O prekonanie svojho maxima a vyrovnanie najlepšieho grandslamového výsledku sa pobije so Sárou Bejlekovou alebo Kamillou Rachimovou.

06:00 - Hneď úvodný deň Roland Garros prinesie niekoľko atraktívnych mien. Medzi mužmi bude v akcii Stefanos Tsitsipas, ktorý vyzve českého tenistu Jiřího Veselého. Svoje zápasy však odohrajú aj hráči ako Rubľov, Hurkacz, Korda či Musetti.

Medzi ženami diváci uvidia svetovú dvojku Arynu Sabalenkovú, ktorá nastúpi proti Ukrajinke Kosťukovej. Fanúšikovia zbystria pozornosť aj pri menách ako Pegulová, Kasatkinová a Linetteová. Zastúpenie bude mať aj Slovensko v podaní Viktórie Hrunčákovej, ktorá v pozícii lucky loserky vyzve 28. nasadenú Elise Mertensovú z Belgicka.