Koniec cesty. Rybakinová pre zdravotné problémy odstúpila z French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec cesty. Rybakinová pre zdravotné problémy odstúpila z French Open
Favoritka na celkový triumf skončila na turnaji predčasne.
Favoritka na celkový triumf skončila na turnaji predčasne.Profimedia
Grandslamový turnaj Roland Garros prišiel o jednu z favoritiek na celkové víťazstvo. Kazašská tenistka Jelena Rybakinová (23) nenastúpila na svoj sobotný duel so Španielkou Sarou Sorribesovou Tormovou (26) a jej cesta sa tak končí.

Rybakinová mala bojovať o postup do 4. kola prestížneho turnaja, tesne pred zápasom s Tormovou sa však objavili správy, že končí. Dôvodom je infekcia horných dýchacích ciest.

"Dve noci som nespala. Počas sobotňajšieho rozohrávania sa mi ťažko dýchalo. Konzultovala som môj zdravotný stav s lekárom, ktorý mi povedal, že v Paríži šarapatí vírus. Necítila som sa na to, aby som odohrala súťažný zápas, preto som sa rozhodla odstúpiť z turnaja," vyhlásila na tlačovej konferencii svetová štvorka a minuloročná štvrťfinalistka.

Ochorenie prišlo v najnevhodnejšiu dobu, keďže ruská hráčka reprezentujúca Kazachstan sa v prvých dvoch kolách predviedla vo vynikajúcom svetle. V tom prvom zdolala Češku Brendu Fruhvirtovú 6:4 6:2, zatiaľ čo v druhom pokorila jej krajanku Lindu Noskovú 6:3 6:3.

Rybakinová zaznamenáva tento rok vynikajúce výsledky - vyhrala dva turnaje rebríčka WTA 1000 a bola najlepšia v Indian Wells a Ríme. Okrem toho si zahrala finále grandslamového Australian Open, kde prehrala v troch setoch s Arinou Sabalenkovou, a turnaja WTA 1000 v Miami, kde musela uznať prevahu Petry Kvitovej.