Rybakinová vyžaruje na French Open antukové sebavedomie, stáva sa postrachom Češiek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová vyžaruje na French Open antukové sebavedomie, stáva sa postrachom Češiek

Rybakinová má na konte skalp dvoch súperiek z Česka.
Rybakinová má na konte skalp dvoch súperiek z Česka.Profimedia
Ruská tenistka reprezentujúca Kazachstan Jelena Rybakinová (23) patrí na práve prebiehajúcom French Open medzi favoritky. Po víťazstvách nad Češkami Brendou Fruhvirtovou (16) a Lindou Noskovou (18) si pohodlným spôsobom zaistila účasť v 3. kole prestížneho grandslamu.

Wimbledonská šampiónka, ktorá sa tento rok dostala do finále Australian Open, sa na antuke cítila dobre aj napriek tomu, že jej hra - obrovský servis a silné údery - je vhodnejšia pre rýchlejší povrch.

"V prvom rade, moje prvé víťazstvo na turnaji WTA (v roku 2019) bolo na antuke, takže od toho momentu som si myslela, že tam skutočne viem hrať," povedala Rybakinová na tlačovej konferencii po víťazstve nad Noskovou.

"Myslím si, že záleží na tom, kde sa hrá, aké sú podmienky, počasie či loptičky. Aj tu je to úplne iné ako v Ríme, kde som práve vyhrala turnaj. Ale nazdávam sa, že viem hrať dobre. Na antuke sa môžem vďaka skúsenostiam a odohraným zápasom iba zlepšovať."

"Kazaške" netrvalo dlho odpútať sa v treťom geme brejkom, keď Nosková, 50. v rebríčku, vypálila bekhend do siete.

Osemnásťročná tenistka, ktorej parížska antuka nie je cudzia, keďže pred dvomi rokmi získala juniorský titul na French Open, sa však odmietla vzdať bez boja a doplatila na riskantnú taktiku a dvojchybu pri svojom podaní za stavu 40:40 a 5:3.

Rybakinová, členka novej "veľkej trojky" spolu s ďalšími uchádzačkami o titul - svetovou jednotkou Igou Swiatekovou a druhou nasadenou Arynou Sabalenkovou, mala problémy s Noskovej silným podaním a razantným forhendom.

"Hrala naozaj dobre, najmä na servise, ale z mojej strany som nebola až taká spokojná s percentuálnym podaním," povedala Rybakinová. "Bolo tam veľa chýb."