Tennis Tracker: Tsitsipas sa na postup vytrápil, Medvedev na úvod úspešný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Tsitsipas sa na postup vytrápil, Medvedev na úvod úspešný
Aktualizované
Tsitsipas síce s problémami, ale v Halle pokračuje ďalej po tom, čo vyradil Barrereho.
Tsitsipas síce s problémami, ale v Halle pokračuje ďalej po tom, čo vyradil Barrereho.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 19. júna?

20:40 - Venus Williamsová zaznamenala svoje druhé tohtoročné víťazstvo dva dni po oslave 43. narodenín. Päťnásobná wimbledonská šampiónka zdolala Talianku Camilu Giorgiovú po 3 hodinách a 15 minútach boja na tráve turnaja WTA 250 v Birminghame 7:6, 4:6, 7:6 a prvýkrát od roku 2019 si pripísala skalp hráčky Top 50.

20:15 - "Bol to ťažký zápas, určite nebol môj najlepší v živote. Stále mi trochu chýbal rytmus, ale všetky ťažké momenty som zachránil na svojom podaní," povedal Medvedev po víťazstve.

Pozápasový rozhovor s Medvedevom
Flashscore

20:00 - Daniil Medvedev si na druhý pokus pripísal prvé tohtoročné víťazstvo na tráve. V nemeckom Halle zvíťazil 6:4, 6:3 nad Američanom Marcosom Gironom a vykročil za obhajobou finále.

Zostrih zápasu Medvedev - Girona
Flashscore

19:25 - Diego Schwartzman, ktorý pre dlhodobo zlú formu vypadol z Top 100, dosiahol v londýnskom Queense nečakané víťazstvo. Argentínčan zdolal amerického kvalifikanta Mackenzieho McDonalda 6:2, 6:4 na tráve, kde vyhral v kariére len dva zápasy v rade.

19:18 -  Sebastian Korda zaznamenal len druhé víťazstvo po aprílovom návrate po zranení zápästia. Američan vo svojom prvom tohtoročnom zápase na tráve v Queen's Clube zdolal Daniela Evansa 6:4, 7:5.

19:10 -  Francúzka Caroline Garciová začala trávnatú sezónu v Berlíne očakávaným víťazstvom. Svetová štvorka zdolala domácu bývalú wimbledonskú finalistku Sabinu Lisickú 7:6, 6:3 a neprehrala s ňou už osem setov v rade.

18:45 - "Trávnatý kurt je vzrušujúci. Minulý týždeň som to síce nepotvrdil a dnes to nebolo taktiež ľahké, , ako som predpokladal. Keď hrám s nižšie postavenými súpermi, nemyslím si o sebe príliš. Greg ukázal, že dokáže dosť tlačiť a je schopný hrať na veľmi vysokej úrovni. Musel som bojovať, trápiť sa a dostať zo seba maximum pre toto škaredé víťazstvo," kriticky hodnotil na kurte Stefanos Tsitsipas.

Pozápasový rozhovor s Tsitsipasom
Flashscore

18:28 - Trinásty hráč rebríčka Cameron Norrie úspešne začal prípravu na Wimbledon. Britský finalista z roku 2021 zdolal na domácom podujatí na tráve Queen's Clubu Srba Miomira Kecmanoviča 6:4, 7:6 a a vzájomnú bilanciu vylepšil na 3-0. V boji o štvrťfinále sa stretne s Raonicom alebo Thompsonom.

18:15 - Svetová päťka Stefanos Tsitsipas pokračuje v Halle, ale Gregoire Barrere mu postup neuľahčil. Grék zvíťazil 6:7, 6:4, 7:6 za dve hodiny a 25 minút.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Barrere
Flashscore

17:00 -  "Nebola som favirtkou, pretože Elina hrá posledné dva mesiace neuveriteľne. Takže som veľmi rada, že to tak dobre dopadlo a teším sa na ďalší zápas," povedala po zápase Fruhvirtová.

Pozápasový rozhovor s Fruhvirtovou
Flashscore

16:55 - Linda Fruhvirtová v 1. kole turnaja WTA 250 zmietla Ukrajinku Elinu Svitolinovú za 53 minút 6:2 a 6:0. Prerušila sériu štyroch prehier a prvýkrát od konca apríla postúpila do druhého kola. Svitolinovej, ktorá sa k tenisu vracia po materskej dovolenke, sa na tráve vôbec nedarilo a urobila množstvo nevynútených chýb. 

Zostrih zápasu Fruhvirtová - Svitolinová
Flashscore

16:50 - Marie Bouzková ukončila antukovú jar prehrou v prvom kole French Open a rovnakým výsledkom začala aj na trávnatých dvorcoch. Wimbledonská štvrťfinalistka sa nedostala ani k jednému brejkbalu a Bernarde Perovej podľahla 4:6, 6:7. O svoje prvé štvrťfinále na tráve si Američanka zahrá s 18-ročnou Lindou Fruhvirtovou.

Zostrih zápasu Perová - Bouzková
Flashscore

16:45 - "Som šťastná, že môžem opäť hrať na tráve. Hrala som tu počas pandémie a teraz sa teším, že som opäť prišla do Berlína," nechala sa počuť Petra Kvitová po zápase na kurte.

Pozápasový rozhovor s Kvitovou
Flashscore

16:30 - Petra Kvitová otvorila svoj debut na tráve v Berlíne a vstup do tohtoročnej trávnatej sezóny víťazstvom 6:3, 6:4 nad krajankou Karolínou Plíškovou, ktorej tak odplatila jednu z posledných dvoch prehier. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka si pripísala prvé víťazstvo od začiatku apríla, keď triumfovala na turnaji WTA 1000 v Miami. O štvrťfinále sa stretne buď s Naďou Podoroskou, alebo Rebeccou Masárovou.

Zostrih zápasu Kvitová - Plíšková
Flashscore

15:15 - Donna Vekičová v 1. kole turnaja na tráve v Berlíne zdolala Rusku Varvaru Garčevovovú hladko 6:3, 6:2. Chorvátska tenistka sa vo štvrťfinále stretne s víťazkou duelu Polina Kudermetovová/Jelena Rybakinová.

Zostrih zápasu Vekičová - Gračevovová
Flashscore

12:30 - Nick Kyrgios po dlhej zdravotnej pauze stále nie je fit. Austrálčan začal sezónu len pred týždňom v Stuttgarte, kde prehral s Yibingom Wu a teraz sa pre problémy s operovaným kolenom odhlásil z prebiehajúceho turnaja v Halle. Lorenzo Sonega bude hrať s lucky loserom Aslanom Karacevom.

11:00 - Aké zmeny nastali v tenisových rebríčkoch po vydarených ťaženiach Viktórie Hrunčákovej a Alexa Molčana? Čítajte viac v článku.

9:30 - Matteo Berrettini nebude v Queen's Clube obhajovať svoje tituly z posledných dvoch ročníkov. Dvadsaťsedemročný Talian na poslednú chvíľu odstúpil z londýnskej trávy pre pretrvávajúce problémy s brušným svalom.

06:30 - Kei Nišikori absolvoval na challengri v Portoriku svoj prvý turnaj od októbra 2021, na kurty sa tak vrátil triumfom. Bývalý štvrtý hráč sveta sa počas celého týždňa nestretol s nikým z TOP 250 a vo finále zdolal Michaela Zhenga 6:2, 7:5, ktorý v rebríčku figuruje v druhej tisícke. Pre Nišikoriho je to prvý titul od januára 2019, keď panoval v Brisbane.