Tennis Tracker: Medvedev a Djokovič s postupom, Schmiedlová dohrá vo štvrtok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Medvedev a Djokovič s postupom, Schmiedlová dohrá vo štvrtok
Aktualizované
V Londýne sa očakáva zlepšenie počasia.
V Londýne sa očakáva zlepšenie počasia.@Wimbledon
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 5. júla?

22:31 - Medzi elitnú 32-ku sa dostal aj ôsmy nasadený Talian Jannik Sinner vďaka triumfu 7:5, 6:1, 6:2 nad Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom.

22:12 - Anna-Karolína Schmiedlová dohrá svoj duel proti Švajčiarke Viktoriji Golubicovej vo štvrtok. Zápas bol predčasne ukončený pre tmu. Slovenská tenistka prehrala v prvom sete 3:6.

21:35 - Stefanos Tsitsipas zvíťazil v úvodnom kole wimbledonskej dvojhry mužov, ktorá sa kvôli počasiu natiahla na tri dni. Grécky tenista zdolal bývalého víťaza US Open Dominica Thiema z Rakúska po celkovo štyroch hodinách hry 3:6, 7:6, 6:2, 6:7, 7:6. V druhom kole vyzve ďalšieho grandslamového šampióna, domáceho majstra z rokov 2013 a 2016 Andyho Murrayho.

20:55 - Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Obhajca titulu zdolal v 2. kole v pozícii nasadenej dvojky Austrálčana Jordana Thompsona 6:3, 7:6 (4), 7:5. Srb má na tráve All England Clubu šancu získať 24. singlovú trofej z podujatí veľkej štvorky a upevniť si post lídra historických tabuliek.

20:01 - Paula Badosaová, ktorá pre únavovú zlomeninu stavca posledné týždne oddychovala v spoločnosti priateľa Stefanosa Tsitsipasa, zvládla svoj prvý zápas od polovice mája. Španielska tenistka si poradila s Američankou Alison Riskeovou-Amritrajovou 6:3, 6:3 a vykročila k obhajobe osemfinále z posledných dvoch ročníkov.

19:36 - Karolína Plíšková prvýkrát od svojho debutu v roku 2012 nezvládla vstup do Wimbledonu. Vlaňajšia finalistka prehrala v prvom kole s 225. hráčkou sveta Nataliou Stevanovičovou zo Srbska 2:6, 3:6 a utrpela šiestu prehru z posledných siedmich zápasov.

19:28 - Dán Holger Rune si pred dvoma týždňami pripísal prvý triumf na tráve a teraz oslavuje svoje prvé wimbledonské víťazstvo. Svetová šestka zvládla duel s domácim outsiderom a držiteľom divokej karty Georgom Loffhagenom a zvíťazila 7:6, 6:3, 6:2.

19:15 - Svetová jedenástka Barbora Krejčíková aj tretíkrát zvládla vstup do Wimbledonu, ktorý tento rok začala víťazstvom 6:2 7:5 nad Britkou Heather Watsonovou. Dvadsaťsedemročná Češka sa v ďalšom kole stretne s ruskou kométou Mirrou Andrejevovou alebo Číňankou Siou Wang.

18:15 - Po dvoch dňoch dokázal deviaty hráč sveta Taylor Fritz ukončiť piaty set prvého kola Wimbledonu proti Nemcovi Yannickovi Hanfmannovi, ktorého napokon zdolal 6:4, 2:6, 4:6, 7:5, 6:3 a svoju bilanciu v päťsetových dueloch vylepšil na 8:9. V druhom kole sa minuloročný štvrťfinalista stretne so Švédom Mikaelom Ymerom.

17:45 - Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila s prehľadom do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Svetová i nasadená jednotka zvíťazila v 2. kole nad Španielkou Sarou Sorribesovou Tormovou hladko 6:2, 6:0.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore/Profimedia

17:28 - O prekvapenie sa postarala Marta Kosťuková, ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú 0:6, 7:5, 6:2. Ukrajinka bude vo štvorhre súperkou slovenskej tenistky Anny Karolíny Schmiedlovej.

17:12 - Daniil Medvedev smeruje do 2. kola dvojhry vo Wimbledone. Na úvod pokoril v pozícii nasadenej trojky domáceho Brita Arthura Feryho 7:5, 6:4, 6:3. Suverénne ide ďalej Bulhar Grigor Dimitrov nasadený ako číslo 21 po triumfe 6:1, 6:2, 6:1 nad Japoncom Šoom Šimabukurom.

16:48 - Do 2. kola podvečer postúpili Američanky Danielle Collinsová a Sloane Stephensová. Collinsová, vlaňajšia finalistka Australian Open, zdolala Rakúšanku Juliu Grabherovú 6:4, 6:4. Stephensová, šampiónka US Open z roku 2017, si poradila so Švédkou Rebbecou Petersonovou 6:2, 6:3.

15:59 - Daria Kasatkinová postúpila suverénne do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii nasadenej jedenástky deklasovala domácu Britku Jodie Burrageovú 6:0, 6:2. Stredajší program na trávnatých dvorcoch All England Clubu opäť výrazne narušil dážď. Odložené zápasy 1. kola na vonkajších kurtoch viackrát prerušili. Bez prestávok sa hralo iba na centrálnom dvorci a kurte číslo 1, ktoré disponujú zatváracou strechou.

06:00 - Usporiadatelia najslávnejšieho tenisového turnaja dúfajú, že sa počasie v Londýne zlepší a bude šanca dokončiť utorkové prerušené zápasy. Počas stredajšieho dňa by malo byť na programe 21 odložených súbojov.

02:00 - Po Australian Open a Roland Garros sa Tomás Martín Etcheverry teší z premiérového víťazstva na tohtoročnom Wimbledone. Pod zatiahnutou strechou na kurte č. 1 zvládol zápas úvodného kola proti Bernabemu Zapatovi. Stretnutie pokračovalo za stavu 1:2 na sety a dnes po premiérovom obrate z 0:2 zvíťazil 6:7. 5:7, 6:3, 6:4, 7:5. V druhom kole 23-ročný Argentínčan vyzve trojnásobného grandslamového šampióna Stana Wawrinku.

00:00 - Organizátori Wimbledonu napokon upustili od utorkového vrátenia zápasov na menšie dvorce. Večerný program pokračoval len na dvoch najväčších so zaťahovacími strechami, kam sa presunuli aj dva duely Daniel EvansQuentin Halys a Tomas Martín Etcheverry - Bernabé Zapata Miralles.