Tennis Tracker: Benčičová po štyroch rokoch víťazne. Prvý deň sa nedohral pre tmu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Benčičová po štyroch rokoch víťazne. Prvý deň sa nedohral pre tmu
Aktualizované
Benčičová s prvou výhrou vo Wimbledone od roku 2019.
Benčičová s prvou výhrou vo Wimbledone od roku 2019.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 3. júla?

22:15 - Program prvého dňa Wimbledonu sa aj vinou dažďa nedohrá. Vzhľadom na zhoršenú viditeľnosť sú zápasy prerušené a odohrajú sa v utorok, rovnako ako niektoré duely, ktoré sa vôbec nezačali.

22:03 - Krátko po životnom triumfe na tráve v nemeckom Halle sa Alexander Bublik tretí rok po sebe prebojoval do druhého kola Wimbledonu. Mackenzieho McDonalda zdolal 6:7, 6:4, 6:4, 6:4 a pripísal si šieste víťazstvo v rade. O vyrovnanie svojho grandslamového maxima si 26-ročný Kazach zahrá s ďalším Američanom Wolfom (h2h 0-3).

21:40 - Marie Bouzková úspešne započala svoju wimbledonskú štvrťfinálovú obhajobu. Dvadsaťštyriročná Češka zdolala Švajčiarku Simonu Waltertovú 6:1, 6:4 a napriek veľkým problémom s ukončením zápasu prerušila sériu štyroch prehier. V druhom kole sa stretne buď s lúčiacou sa Estónkou Kontaveitovou alebo s ďalšou kvalifikantkou, Taliankou Stefaniovou.

21:30 - Svetová sedmička Coco Gauffová sa pri svojej štvrtej účasti na Wimbledone prvýkrát nedostane do tretieho kola. Tento rok 19-ročná Američanka vypadla z turnaja po svojom úvodnom vystúpení, v ktorom prehrala 4:6, 6:4, 2:6 s krajankou Sofiou Keninovou.

21:15 - Kateřina Siniaková si z Bad Homburgu, kde pred dvoma dňami slávila svoj prvý triumf na tráve, priniesla do Londýna formu. Do Wimbledonu vstúpila víťazstvom 6:3, 7:5 nad najvyššie nasadenou Číňankou Qinwen Zheng, ktorá tento rok na tráve prehrala všetkých šesť setov. Češka, ktorá neprehrala už šesť zápasov, nastúpi proti Ukrajinke Curenkovej (h2h 1-2) s cieľom vyrovnať svoj najlepší výsledok v All England Clube.

21:00 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková (25), rovnako ako jej krajan Alex Molčan, neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom Wimbledone. V pozícii kvalifikantky prehrala s nasadenou dvadsaťosmičkou Belgičankou Elise Mertensovou 6:7 (2), 2:6. Viac informácií v článku.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

20:35 - Félix Auger-Aliassime nevyhral svoj úvodný zápas na štvrtom z posledných piatich turnajov vrátane French Open. Na Wimbledone kanadský štvrťfinalista z roku 2021 skončil rovnako ako vlani v prvom kole. Tentoraz po štvorhodinovej prehre 6:7, 7:6, 6:7, 4:6 s americkým lucky loserom Michaelom Mmohom.

20:20 - Elina Svitolinová vyhrala prvé kolo wimbledonskej dvojhry žien. Ukrajinská semifinalistka z roku 2019 zdolala 6:4, 6:3 päťnásobnú šampiónku Venus Williamsovú, ktorá si v úvodnom sete podvrtla pravé koleno. Vo svojom štvrtom dueli so 43-ročnou Američankou za sebou nestratila ani set.

20:15 - Svetová štrnástka Belinda Benčičová zdolala na tráve v All England Clube domácu Katie Swanovú 7:5, 6:2 a oslávila svoje prvé wimbledonské víťazstvo od roku 2019. Švajčiarska tenistka sa v ďalšom kole stretne s Collinsovou alebo Grabherovou.

19:45 - Slovenský tenista Alex Molčan (25) neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Švédovi Mikaelovi Ymerovi (24) podľahol 3:6, 3:6, 4:6. Na trávnatých dvorcoch All England Clubu tak nenadviazal na úspešné vystúpenie z vlaňajška, keď v premiére v hlavnej súťaži postúpil až do 3. kola. Viac informácií v článku.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:10 - Ešte len druhé víťazstvo vo Wimbledone oslavuje Casper Ruud. Na úvod tohtoročného ročníka štvrtý hráč sveta zdolal Francúza Laurenta Lokoliho 6:1, 5:7, 6:4, 6:3, čím vyrovnal svoje minuloročné maximum a postúpil do druhého kola. O prekonanie tejto bilancie bude hrať s domácim Brodym.

19:00 - Markéta Vondroušová zdolala v Londýne Američanku Peyton Stearnsovú 6:2, 7:5 a oslavuje len druhé víťazstvo na wimbledonskej tráve. Dvadsaťštyriročná rodáčka zo Sokolova bude hrať s dvanástou nasadenou Veronikou Kudermetovovou (h2h 1-1) o možnosť prekonať maximum v All England Clubu.

18:20 - Novak Djokovič vo Wimbledone aj osemnásty raz v kariére zvládol úvodný zápas. Tento rok začal štvornásobný obhajca titulu víťazstvom 6:3, 6:3, 7:6 nad argentínskym antukárom Pedrom Cachínom a úspešne vykročil za svojou 24. grandslamovou trofejou a ôsmym triumfom na tráve v All England Clube. Viac informácií v článku.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

17:15 - Jordan Thompson tretíkrát v kariére a prvýkrát vo Wimbledone otočil zápas z 0:2 na sety, keď na úvodn v All England Clube v Londýne zdolal Američana Brandona Nakashimu 2:6, 2:6, 6:4, 7:6, 6:3. V druhom kole 29-ročný Austrálčan pravdepodobne vyzve štvornásobného obhajcu titulu Djokoviča, ktorý hrá s Cachinom.

16:00 - Svetová jednotka Iga Swiateková otvorila svoje wimbledonské účinkovanie hladkým víťazstvom 6:1, 6:3 nad Lin Ču. Poľka na identickom mieste prišla vlani o svoju historickú sériu 37 zápasov bez prehry a doposiaľ bola najďalej v osemfinále. Bývalá miestna juniorská šampiónka bude v útoku na piatu grandslamovú trofej pokračovať proti Martine Trevisanovej alebo Sare Sorribesovej. Viac informácií v článku.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

15:05 - Linda Fruhvirtová skompletizovala štart v hlavnej súťaži všetkých grandslamov, ale vo Wimbledone, rovnako ako na nedávnom French Open, skončila v prvom kole. Osemfinalistka januárového Australian Open sa zranila pri nepríjemnom páde v koncovke druhého setu a trojnásobnej osemfinalistke Petre Martičovej za stavu 5:7, 7:6 a 1:4 súboj skrečovala. Ďalšou súperkou najvyššie nasadenej Chorvátky bude buď domáca Harriet Dartová alebo Diane Parryová.

14:55 - Tereza Martincová skončila aj na treťom grandslamovom turnaji roka v úvodnom kole. Bývalá 40. hráčka svetového rebríčka, momentálne 115., nepotvrdila úlohu favoritky proti Nadi Podoroskej, hoci bola pár loptičiek od svojej tretej účasti v druhom kole v sezóne. Prehrala s Argentínčankou 6:3, 6:7, 4:6. Podoroská, ktorá Češke odplatila dva roky starú prehru z tohto dejiska, sa v ďalšom kole stretne s Jüe Jüan alebo bývalou svetovou jednotkou Viktoriou Azarenkovou.

14:40 - Jessica Pegulová v druhom sete v derby s Lauren Davisovou nevyužila tri mečbaly a v rozhodujúcom dejstve prišla o podanie hneď na začiatku. Svetová štvorka však napokon svoju krajanku zdolala 6:2, 6:7, 6:3 a stále sa usiluje o svoju prvú wimbledonskú osemfinálovú účasť. Jej ďalšou súperkou bude Cristina Bucsová alebo Kamilla Rachimovová.

14:20 - Lorenzo Musetti zbiera v tejto sezóne prvé víťazstvá na trávnatých dvorcoch a na tretí pokus sa mu podarilo prejsť cez prvé kolo slávneho Wimbledonu. Najvyššie nasadený Talian začal hladkým víťazstvom 6:3, 6:1, 7:5 nad antukovým špecialistom Juanom Pablom Varillasom. O opätovné zlepšenie svojho maxima na tomto kurte bude hrať s Johnom Isnerom alebo Jaumem Munarom.

14:10 - Andrej Rubľov zdolal v úvodnom kole Wimbledonu Maxa Purcella za hodinu a 35 minút 6:3, 7:5, 6:4 a na treťom tohtoročnom grandslame sa prebojoval cez prvé kolo. Siedmy nasadený hráč bude pokračovať v útoku na skompletizovanie štvrťfinále na všetkých majors proti krajanovi Aslanovi Karacevovi alebo Lucovi Van Asschemu.

13:50 - Barbora Strýcová otvorila tohtoročný Wimbledon víťazstvom 6:1, 7:5 nad Marynou Zanevskou a pripísala si tretie víťazstvo počas rozlúčkového turné. Belgičanku zdolala v krátkom čase po druhý raz. O prvú víťaznú sériu po štyroch rokoch, keď sa na tomto mieste dostala až do semifinále, bude hrať s Magdou Linetteovou alebo Jil Teichmannovou.

06:30 - V akcii budú prvý deň aj mená ako Novak Djokovič, Casper RuudAndrej Rubľov, Iga Swiateková či 43-ročná Venus Williamsová

06:20 - Tretí grandslamový turnaj sezóny sa definitívne začína. Slovensko má v hlavnom pavúku Wimbledonu troch zástupcov. Za mužov to bude iba Alex Molčan, ktorý v pondelok vyzve Švéda Mikaela Ymera (v pôvodnom programe od 15:30). V rovnakom čase by mala na kurt vyjsť aj Slovenka Viktória Hrunčáková proti 28. nasadenej Belgičanke Elise Mertensovej. Anna Karolína Schmiedlová sa predstaví na wimbledonskej tráve v utorok.