Swiateková na úvod nezaváhala. Wimbledon odštartovala hladkým víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková na úvod nezaváhala. Wimbledon odštartovala hladkým víťazstvom

Iga Swiateková bez problémov prešla cez prvé kolo.
Iga Swiateková bez problémov prešla cez prvé kolo.Profimedia
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) otvorila svoje wimbledonské účinkovanie hladkým víťazstvom 6:1, 6:3 nad Číňankou Lin Ču (29). Poľka na identickom mieste prišla vlani o svoju historickú sériu 37 zápasov bez prehry a doposiaľ bola najďalej v osemfinále. Bývalá miestna juniorská šampiónka bude v útoku na piatu grandslamovú trofej pokračovať proti Martine Trevisanovej alebo Sare Sorribesovej.

Swiateková - Lin Ču 6:1, 6:3

Iga Swiateková vlani dominovala ženskému tenisovému okruhu, keď okrem ďalších ôsmich titulov pridala do svojej zbierky aj dva grandslamové.

Tento rok už taká dominantná nie je, no na nedávnom French Open sa tešila zo svojho štvrtého grandslamového vavrínu a tretieho triumfu na parížskej antuke, čo jej pomohlo udržať si náskok pred prenasledovateľkou Arynou Sabalenkovou na čele rebríčka.

Pred začiatkom najslávnejšieho turnaja absolvovala generálku v Bad Homburgu. Na nemeckej tráve odohrala svoje prvé štvrťfinále a aj semifinále, ale pre horúčku a žalúdočné problémy do finále nenastúpila.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Zdravotné problémy však rýchlo vyriešila a v pondelok ju môže tešiť úspešný vstup do Wimbledonu. V roku 2018 ovládla v londýnskom svätostánku súťaž junioriek, no medzi profesionálkami sa dostala najďalej do osemfinále.

Zaznamenala tu jediný neúspech v rámci súbojoch 1. kola (teraz má bilanciu 17-1) a minulý rok prišla v All England Clube o svoju historickú 37-zápasovú neporaziteľnosť.

Nasadená jednotka otvorila svoju tenisovú púť tretím tohtoročným grandslamom hladkým víťazstvom nad Lin Ču a nenechala sa rozhodiť niekoľkominútovou prestávkou spôsobenou dažďom. Poľka síce predviedla jediné zaváhanie pri svojom podaní, ale okamžite ho napravila a druhý set pod zatiahnutou strechou ukončila ďalším brejkom.

"Odviedla som dobrú prácu," povedala Swiateková v rozhovore na kurte. "Som spokojná so svojou hrou, bol to dobrý výkon. Mala som tu už skôr skúsenosť s prerušeným zápasom, ale po 15 minútach sme mohli pokračovať. Som rada, že organizátori zatiahli strechu a duel som dohrala bez väčších problémov," dodala na tlačovej konferencii.

V stredu sa bude biť o tretiu účasť medzi najlepšími tridsaťdvojkou za sebou a zároveň pokračovať v útoku na skompletizovanie postupu do štvrťfinále všetkých štyroch grandslamov. Najväčšia favoritka sa stretne s víťazkou súboja antukových špecialistiek medzi Martinou Trevisanovou a Sarou Sorribesovou.

Ďalšie tenisové výsledky