Otrava jedlom je minulosťou. Swiateková chce ovládnuť Wimbledon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Otrava jedlom je minulosťou. Swiateková chce ovládnuť Wimbledon
Svetová jednotka chce potvrdiť svoje kvality aj na tráve.
Svetová jednotka chce potvrdiť svoje kvality aj na tráve.AFP
Iga Swiateková (22), svetová jednotka ženskej tenisovej sféry, bude môcť hrať na prestížnom Wimbledone po tom, čo pre zdravotné problémy musela zrušiť svoju semifinálovú účasť v Bad Hombugu.

Poľská tenistka vynechala duel s Taliankou Luciou Bronzettiovou a tenisová verejnosť sa obávala, či sa do Grand Slamu stihne zotaviť.

"Som v poriadku, mala som veľmi zlú noc a takmer som nespala. Bolelo ma brucho, ale nebola som si istá, či je to dobré alebo zlé. Včera (v piatok), ako deň plynul, som sa cítila lepšie," povedala Swiateková na tlačovej konferencii.

Hoci je nehrozenou kráľovnou tohto športu, na Wimbledone sa ešte nikdy nedostala do záverečných kôl. Logicky tak myslí na úplne iný scenár. "Adaptácia na trávu bola vždy ťažká, pretože ak sa vám darí na Roland Garros, máte menej času pripraviť sa na Wimbledon, ale myslím si, že tento rok sa mi podarilo urobiť viac ako v minulosti," priznala.

Práve skúsenosti z trávnatého Bad Homburgu, kde sa tentokrát dostala ďaleko, by jej mohli v konečnom účtovaní pomôcť. "Prvýkrát som sa mohla sústrediť iba na tréning a veľa sa toho naučiť. Dúfam, že to dokážem zúročiť v zápasoch," vyjadrila sa.