Tennis Tracker: Dážď urobil škrt cez rozpočet. Alcaraz suverénne, Rybakinová otáčala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Dážď urobil škrt cez rozpočet. Alcaraz suverénne, Rybakinová otáčala

Aktualizované
Dážď sa postaral organizátorom o škrt cez rozpočet.
Dážď sa postaral organizátorom o škrt cez rozpočet.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 4. júla?

20:15 - Dnešný výrazne skrátený program Wimbledonu sa zaobišiel bez prekvapení v ženskej dvojhre. Druhá nasadená Aryna Sabalenková potvrdila úlohu favoritky, keď zdolala Maďarku Pannu Udvardyovú 6:3, 6:1 a po ročnej prestávke sa úspešne vrátila do All England Clubu.

19:20 - Organizátori Wimbledonu sa dnes definitívne vzdali možnosti vrátiť zápasy na menšie kurty. Večerný program bude pokračovať len na dvoch najväčších dvorcoch so zaťahovacími strechami, kam boli presunuté dva duely medzi Danielom Evansom a Quentinom Halysom a Tomasom Martínom Etcheverrym a Bernabém Zapatom.

19:05 - Zápas 1. kola ženskej wimbledonskej dvojhry medzi slovenskou tenistkou Annou Karolínou Schmiedlovou a švajčiarskou kvalifikantkou Viktorijou Golubicovou preložili na stredu pre dážď. 

19:00 - Tridsaťšesťročný Andy Murray vzládol vstup do Wimbledonu po pätnásty raz v kariére. Britský šampión z rokov 2013 a 2016 začal drvivým víťazstvom 6:3, 6:0, 6:1 nad krajanom Ryanom Penistonom. V druhom kole sa víťaz dvoch tohtoročných challengerov na tráve stretne s Thiemom alebo Tsitsipasom.

17:55 - Krátko pred šiestou hodinou večer sa hrá jediný duel. Centrálny kurt sleduje bitku medzi domácimi hráčmi. Proti sebe sa postavili Andy Murray a Ryan Peniston.

17:45 - Do 2. kola postúpila aj vlaňajšia finalistka Ons Džabúrová. Šiesta nasadená Tunisanka si na úvod poradila s Poľkou Magdalenou Frechovou 6:3, 6:3.

16:40 - Naďalej prší, naďalej sa hrá len na kurtoch so strechou. Nevyzerá to na utorok, aký si organizátori naplánovali.

16:30 - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová úspešne vykročila za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole dvojhry zvíťazila v pozícii nasadenej trojky nad Američankou Shelby Rogersovou 4:6, 6:1, 6:2. V prvom sete Rybakinová nenašla účinný recept na kvalitné podanie súperky, nevedela sa chytiť na returne. Od začiatku druhého dejstva však dominovala a napokon potvrdila úlohu favoritky.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

16:10 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolal v pozícii nasadenej jednotky Francúza Jeremyho Chardyho 6:0, 6:2, 7:5.

Alcaraz potvrdil dobrú formu, ktorú naznačil na turnaji v londýnskom Queen's Clube, kde v júni získal svoj prvý titul na tráve. Počas celého zápasu s Chardym na wimbledonskom dvorci číslo 1 výborne podával a mal navrch aj vo výmenách. Francúz uhral prvý gem až za stavu 0:2 v druhom sete.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

15:10 - Nič nové, naďalej sa hrá len na dvoch kurtoch, ktoré majú zaťahovacie strechy. Vyzerá to tak, že Anna Karolína Schmiedlová, ktorá sa mala dostať na rad zhruba v polovici utorkového programu, sa na tráve predstaví až v stredu.

14:40 - Pridáva sa druhý súboj, ktorý môžu fanúšikovia sledovať. Obhajkyňa minuloročného triumfu Jelena Rybakinová z Kazachstanu si zmeria sily s Američankou Shelby Rogersovou.

14:10 - O hodinu neskôr začal svoju cestu na Wimbledone Carlos Alcaraz. Svetová jednotka čelí Francúzovi Jeremymu Chardymu. Je to zároveň jediný duel, ktorý sa v tomto okamihu hrá - je to možné vďaka streche na kurte č. 1.

13:10 - Momentálne sa nehrá na žiadnom z kurtov, v Londýne podľa predpovedí prší. Napriek tomu si našli cestu do hľadiska Roger Federer či Catherine, princezná z Walesu.

08:00 - Utorok bude pravdepodobne najdaždivejším dňom tohtoročného Wimbledonu. Meteorológovia pre oblasť Londýna hlásia počas celého popoludnia prehánky. Ak by sa tak stalo, odohralo by sa len minimum zápasov pod zatiahnutou strechou.

06:00 - Pondelkový program sa nedohral podľa plánov pre tmu, pokračovať sa bude v siedmich mužských a v jednom ženskom súboji. K tomu navyše prichádza do hry jednotka pavúka Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Andy Murray, Aryna Sabalenková či  obhajkyňa celkového triumfu z minulého roka Jelena Rybakinová.

06:00 - Slovenskú česť bude v utorok na Wimbledone brániť Anna Karolína Schmiedlová. Rodáčka z Košíc je v rebríčku WTA síce na 77. priečke, ale proti Švajčiarke Viktoriji Golubicovej favoritkou nebude. Obe vzájomné stretnutia prišli ešte v roku 2018 mimo trávy, utorňajšia víťazka si ho upraví vo svoj prospech v pomere 2:1.