Tennis Tracker: Slovenky si štvrťfinále štvorhry nezahrajú, Jamrichová ide ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Slovenky si štvrťfinále štvorhry nezahrajú, Jamrichová ide ďalej
Aktualizované
Slovenské tenistky v Londýne skončili.
Slovenské tenistky v Londýne skončili.Slovenský tenisový zväz
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 10. júla?

22:01 - Carlos Alcaraz zdolal vo Wimbledone vlaňajšieho finalistu Mattea Berrettiniho 3:6, 6:3, 6:3 a vylepšil si svoju bilanciu v All England Clube. Vo svojom prvom štvrťfinále na tomto mieste sa aktuálny líder rebríčka a úradujúci šampión US Open stretne v súboji supertalentov s rovesníkom Holgerom Runeom.

21:23 - Holger Rune vlani debutoval na trávnatých dvorcoch a prehral všetky tri zápasy. Tento rok však dánsky mladík vyhral sedem z ôsmich duelov, naposledy zvíťazil v osemfinále Wimbledonu po setoch 3:6, 7:6, 7:6, 6:3 proti bývalému semifinalistovi Grigorovi Dimitrovovi. O svoje prvé grandslamové semifinále sa stretne buď s Carlosom Alcarazom, alebo Matteom Berrettim.

19:20 - Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do osemfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole zdolala v pozícii nasadenej päťky Američanku Arianu Anazagastyovú-Pursoovú po trojsetovom boji 6:7 (6), 6:1, 7:6 (10:8). V rozhodujúcom sete odvrátila dva mečbaly.

18:28 - Petra Kvitová sa po svojom druhom triumfe na slávnom Wimbledone dostala do druhého týždňa najslávnejšieho turnaja len druhýkrát a jej prítomnosť v záverečných bojoch bola veľmi krátka. Česká jednotka podľahla v osemfinále svetovej šestke Ons Džabúrovej 0:6, 3:6. Tunisanka si vo štvrťfinále zahrá reprízu vlaňajšieho finále s obhajkyňou titulu Jelenou Rybakinovou.

17:34 - Aryna Sabalenková pokračuje v jazde. Víťazka januárového Australian Open porazila na tráve v osemfinálovom 2. kole rozbehnutú Jekaterinu Alexandrovovú 6:4, 6:0. Vo štvrťfinále vyzve na najrýchlejšom povrchu tento rok neporazenú Madison Keysovú.

17:32 - Christopher Eubanks zaskočil svetovú päťku a zahrá si vo štvrťfinále anglického Grand Slamu. Američan zdolal Gréka Stefanosa Tsitsipasa v päťsetovej bitke 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4 a 6:4.

17:15 - Aryna Sabalenková sa na Wimbledone pozrie medzi najlepšiu osmičku ženskej dvojhry. Bieloruska si v osemfinále poradila s Jekaterinou Alexandrovovu pomerom 6:4 a 6:0.

17:10 - Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Druhý nasadený obhajca titulu zdolal vo svojom jubilejnom 100. zápase na londýnskej tráve Poliaka Huberta Hurkacza 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Rus Andrej Rubľov.

16:40 - Slovenské tenistky Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Domácemu britskému páru Naiktha Bainsová, Maia Lumsdenová podľahli 3:6, 7:6 (4), 3:6. Slovensko tak na tráve All England Clubu má svoje zastúpenie už iba v juniorskej kategórii.

15:47 - Jiří Lehečka ukončil svoj najlepší Wimbledon v histórii tým najhorším možným spôsobom. Najlepší Čech v rebríčku ATP podľahol 4:6, 2:6 pre zranenie nohy favorizovanej svetovej trojke Daniilovi Medvedevovi a štvrtýkrát nevylepšil svoj rekord v All England Clube. Grandslamový šampión a bývalý líder rebríčka sa vo svojom prvom wimbledonskom štvrťfinále stretne s Christopherom Eubanksom alebo Stefanosom Tsitsipasom.

15:06 - Vo forme hrajúca Jelena Rybakinová ušetrila v osemfinále množstvo cenných síl.  Beatriz Haddadová Maiaová po piatich gemoch za stavu 1:4 pre Kazašku duel skrečovala. Svetová trojka sa v boji o semifinále stretne s víťazkou duelu Kvitová - Džabúrová. 

13:54 - Madison Keysová bola pár loptičiek od straty svojej tohtoročnej neporaziteľnosti na tráve. Bývalá svetová sedmička však na poslednú chvíľu zvládla obrat a zdolala kvalifikantku Mirru Andrejevovú 3:6, 7:6, 6:2. Američanka vyhrala v roku 2023 aj svoj deviaty duel na najrýchlejšom povrchu, pričom prvýkrát stratila set. O prvé semifinále na Wimbledone si zahrá proti Jekaterine Alexandrovovej alebo svetovej dvojke Aryne Sabalenkovej.

11:26 - Kanaďan Denis Shapovalov si po vypadnutí z Wimbledonu bude musieť dať od tenisu pauzu. Má problémy s kolenom a sotva dohrával nedeľňajšie osemfinále proti Romanovi Safiullinovi. Novinárom povedal, že by sa rád vyhol operácii, ale na nejaký čas bude mimo okruhu. Predpokladá, že na dva mesiace.

06:25 - Ženská štvorhra anglického Grand Slamu prinesie britsko-slovenský duel. Slovenky Mihalíková s Hrunčákovou si v osemfinálke zmerajú sily s domácou dvojicou Brainsová - Lumsdenová.

06:07 - Wimbledon ponúkne v pondelok zvyšné osemfinálové duely. V slávnom londýnskom All England Clube bude lákadlom na začiatku druhého júlového týždňa dohrávaný duel Djokoviča s Hurkaczom i bitka Alcaraza s Berrettinim. V ženskej časti sa predstaví česká nádej Petra Kvitová, ktorej súperkou bude Ons Džabúrová. Rozbehnutá Jelena Rybakinová vyzve brazílsku protivníčku Beatriz Haddadovú Maiaovú.