Tennis Tracker: Djokovič bez straty setu vyradil Wawrinku, Slovenky úspešné vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Djokovič bez straty setu vyradil Wawrinku, Slovenky úspešné vo štvorhre
Aktualizované
Hráči na Wimbledone potrebujú po dvoch daždivých dňoch naďalej dobiehať predpísaný program.
Hráči na Wimbledone potrebujú po dvoch daždivých dňoch naďalej dobiehať predpísaný program.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 7. júla?

23:55 -  Novak Djokovič stihol ukončiť zápas 3. kola štvrťhodinu pred povinným prerušením hry pre pravidlo o rušení nočného pokoja. Nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom, s ktorým prehral dve grandslamové finále, zvíťazil 6:3, 6:1, 7:6 a upravil vzájomnú bilanciu na 21-6. Štvornásobný obhajca titulu v rade, ktorý na tráve v All England Clube neprehral už 31 zápasov za sebou, sa v osemfinále stretne s Poliakom Hurkaczom (5-0 h2h).

23:15 - Marie Bouzková (24) si vo Wimbledone po roku opäť poradila s Caroline Garciovou a vyhrala tretí vzájomný zápas, opäť na tráve. Vo večernom dueli, ktorý bol po druhom sete pre zhoršenú viditeľnosť netradične presunutý na kurt č. 1 so zaťahovacou strechou a umelým osvetlením, zvíťazila 7:6, 4:6, 7:5 a prvýkrát v tejto sezóne vyhrala tri súboje v rade. O obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále a vyrovnanie svojho grandslamového maxima bude hrať s krajankou Vondroušovou (h2h 1-2).

22:00 - Marie Bouzková v treťom kole Wimbledonu trápi svetovú päťku Caroline Garciovú. Česká tenistka si síce za hodinu a pol nevypracovala ani jeden brejkbal, no napriek tomu hrá s favoritkou 1:1. Za stavu 7:6 a 4:6 zápas prerušili pre zhoršujúcu sa viditeľnosť a veľmi netradične ho presunuli z kurtu č. 2 na kurt č. 1, kde je zaťahovacia strecha a osvetlenie.

21:20 - Svetová jednotka Iga Swiateková porazila aj svoju tretiu súperku vo Wimbledone v dvoch setoch. Napriek tomu, že v druhej sade stratila dvakrát podanie a za stavu 5:3 nevyužila mečbal, zdolala skúsenú Chorvátku Petru Martičovú 6:2, 7:5 a už len postupom do osemfinále vyrovnala svoje maximum z roku 2021 na tráve All England Clubu. Dvadsaťdvaročná Poľka si teraz zahrá so Švajčiarkou Benčičovou (h2h 2-1).

21:10 - Daniel Galán po viac ako štvorhodinovej bitke zdolal premožiteľa Alexa Molčana - Švéda Mikaela Ymera 6:2, 6:7, 7:6, 3:6, 6:1 a prvýkrát na grandslamovom turnaji postúpil medzi 16 najlepších. Dvadsaťsedemročný Kolumbijčan sa v ďalšom kole stretne s Talianom Sinnerom (h2h 0-1).

20:55 - Semifinalistka z roku 2019 Elina Svitolinová zdolala vo Američanku Sofiu Keninovú 7:6 6:1 a postúpila do štvrtého kola. O štvrťfinále i na svojom druhom grandslamovom turnaji po materskej prestávke si 28-ročná Ukrajinka zahrá s ďalšou bývalou víťazkou Australian Open Viktoriou Azarenkovou (h2h 0-5).

20:50 - Andrej Rubľov po US Open 2017 a Australian Open 2020 zdolal aj na Wimbledone 2023 Davida Goffina. Belgičana na londýnskej tráve zdolal 6:3, 6:7, 7:6, 6:2 a postupom do osemfinále vyrovnal svoje maximum v All England Clube. V ňom sa stretne s Kazachom Bublikom (h2h 3-2), s ktorým pred dvoma týždňami prehral vo finále v Halle.

20:15 - Vlaňajšia finalistka Wimbledonu Ons Džabúrová zabúda na nevydarenú prípravu na tráve a po demolácii Číňanky Čao-suan Bai 6:1, 6:1 postúpila do 3. kola. V ňom sa Tunisanka stretne s Kanaďankou Andreescuovou (h2h 1-0).

20:00 - Belinda Benčičová zmietla Poľku Magdu Linetteovú 6:3, 6:1 a postupom do osemfinále vyrovnala svoj najlepší wimbledonský výsledok z rokov 2015 a 2018. Švajčiarka so slovenským pôvodom si o svoje prvé londýnske štvrťfinále zahrá buď so Swiatekovou alebo Martičovou.

19:45 - Stefanos Tsitsipas vyhral druhé kolo wimbledonskej dvojhry mužov rozdelené do dvoch dní. Grécky tenista si poradil s dvojnásobným domácim šampiónom Andym Murraym, s ktorým prehrával 1:2 na sety. Ale v dodatočnom čase nečelil ani jednému brejkbalu a napokon zvíťazil vo svojom premiérovom vystúpení na centrálnom dvorci po celkovo 4 hodinách a 40 minútach boja 7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:35 - Svetová štvorka Jessica Pegulová na londýnskej tráve zmietla Talianku Elisabettu Cocciarettovú 6:4, 6:0 a prvýkrát vo Wimbledone postúpila medzi do osemfinále. O štvrťfinále si 29-ročná Američanka zahrá proti Ukrajinke Curenkovej (h2h 0-1).

19:30 - Slovenské tenistky Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou postúpili do 2. kola štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolali rumunsko-argentínsky pár Monica Niculescuová, Nadia Podoroská 1:6, 7:6 (6), 6:1. 

18:00 - Alexander Bublik po svojom najcennejšom triumfe na turnaji ATP 500 v Halle predáva svoju životnú formu na tráve vo Wimbledone. Dvadsaťšesťročný Kazach zdolal Nemca Maximiliana Marterera 6:4, 6:1, 7:6 (4), vyhral ôsmy zápas v rade a prvýkrát postúpil do osemfinále grandslamového turnaja.

17:40 - Svetová osmička Jannik Sinner po dvoch úvodných víťazstvách prvýkrát vo Wimbledone stratil set. V treťom kole musel otáčať duel s Quentinom Halysom, Francúza napokon zdolal 3:6, 6:2, 6:3, 6:4.

17:25 - Viktoria Azarenková zdolala v Londýne svetovú desiatku Dariu Kasatkinovú 6:2, 6:4. Porazila ju už štvrtýkrát, prvýkrát od Australian Open vyhrala tri zápasy v rade a prvýkrát po šiestich rokoch postúpila do osemfinále Wimbledonu. Semifinalistka z rokov 2011 a 2012 si o svoje prvé štvrťfinále v All England Clube po materskej prestávke zahrá so Svitolinovou alebo Keninovou.

17:20 - Alexander Zverev zdolal vo Wimbledone japonského lucky losera Josukeho Watanukiho 6:4, 5:7, 6:2, 6:2 a postúpil do tretieho kola. O vyrovnanie svojho doterajšieho maxima na tráve si Nemec zahrá s vlaňajším finalistom Talianom Berrettim.

17:15 - Najvyššie nasadený Španiel Carlos Alcaraz postúpil do 3. kola po víťazstve 6:4, 7:6 (2), 6:3 nad Francúzom Alexandrom Müllerom. Počas celého zápasu ťažil z kvalitného podania, vo výmenách účinne využíval dropšoty.

"Teší ma, že som si mohol vychutnať víťaznú atmosféru na centri. Diváci mi dodali veľa pozitívnej energie. Každým zápasom na tráve sa zlepšujem, čo je pozitívny signál," uviedol v pozápasovom interview Alcaraz, ktorý koncom júna vyhral turnaj ATP v londýnskom Queen's Clube.

16:40 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová so Švédkou Rebeccou Petersonovou neuspeli v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ukrajinsko-rumunskej dvojici Marta Kosťuková, Gabriela Ruseová podľahli 5:7, 3:6.

16:05 - Aryna Sabalenková je naďalej jednou z najväčších favoritiek tohtoročného Wimbledonu. Minuloročná semifinalistka a šampiónka januárového Australian Open to však v piatok nemala ľahké, proti Varvare Gračovovej bola jeden gem od prehry. Rodáčku z Ruska, čerstvo reprezentujúcu Francúzsko, zdolala po veľkom boji 2:6, 7:5, 6:2. O postup do osemfinále si zahrá s Annou Blinkovovou. Viac informácií nájdete v článku.

15:55 - Hubert Hurkacz nestratil v úvodných troch kolách Wimbledonu ani set a po víťazstve 7:6, 6:4, 6:4 nad Lorenzom Musettim sa stal prvým účastníkom druhého týždňa tohtoročného najslávnejšieho turnaja. Semifinalista z roku 2021 sa v osemfinále stretne buď s Novakom Djokovičom, alebo Stanom Wawrinkom.

15:45 - Bývalá svetová dvojka Španielka Paula Badosová pre únavovú zlomeninu stavca vzdala zápas 2. kola Wimbledonu proti Ukrajinke Marte Kosťukovej. Rovnaké zranenie ju stálo aj tohtoročné Roland Garros. V All England Clube preto nebude hrať v miešanej štvorhre, v ktorej sa mala po boku svojho gréckeho priateľa Stefanosa Tsitsipasa prvýkrát predstaviť.

15:25 - Matteo Berrettini je vo Wimbledone na koni a naďalej zbiera prvé víťazstvá od apríla. Minuloročný finalista, ktorý sa tento rok borí so zdravotnými problémami, po úspešnej odvete proti krajanovi Lorenzovi Sonegovi zmietol z kurtu finalistu Queensu Alexa de Minaura 6:3, 6:4 a 6:4. V treťom kole sa stretne s Alexandrom Zverevom alebo Josukom Watanukim.

15:00 - Holger Rune vlani debutoval na Wimbledone a vypadol v prvom kole, ale tento rok vyhral oba svoje prvé zápasy bez straty setu. Dánsky mladík si v piatok ako šiesty nasadený poradil s antukovým špecialistom Robertom Carballésom 6:3, 7:6, 6:4 a na svojom treťom grandslamovom turnaji roka bude chcieť postúpiť do osemfinále cez Alejandra Davidoviča alebo Botica van de Zandschulpa.

14:30 - Rus Daniil Medvedev postúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole v pozícii nasadenej trojky zvíťazil nad Francúzom Adrianom Mannarinom 6:3, 6:3, 7:6 (5). Zápas vo štvrtok za stavu 4:4 v treťom sete prerušili pre tmu.

13:30 - Češka Petra Kvitová a Američanka Madison Keysová postúpili do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Dvojnásobná šampiónka Kvitová v pozícii nasadenej deviatky zdolala v 2. kole Bielorusku Alexandru Sasnovičovú hladko 6:2, 6:2. Keysová ako nasadená dvadsaťpätka zvíťazila nad švajčiarskou kvalifikantkou Viktorijou Golubicovou 7:5, 6:3.

06:45 - Schmiedlová však na Wimbledone pokračuje, hoci "len" vo štvorhre. Rodáčku z Košíc čaká so Švédkou Rebeccou Petersonovou duel proti 15. nasadenému páru Kosťuková - Ruseová. Väčšia šanca na postup do druhého kola sa dáva čisto slovenskému páru Viktória Hrunčáková a Tereza Mihalíková. V bitke dvoch nenasadených dvojíc sa postavia proti Niculescuovej a Podoroskej.

06:15 - Po vypadnutí Anny Karolíny Schmiedlovej pokračuje Wimbledon piatym dňom už bez slovenských zástupcov v singlových pavúkoch. Na pláne sú záverečné dohrávky 2. kola, medzičasom sa začne bojovať aj o osemfinále.

Šláger dňa obstarajú večer víťaz posledných štyroch ročníkov a sedemnásobný šampión Novak Djokovič so Stanom Wawrinkom. Na ženskej strane nebude chýbať súboj jednotky Igy Swiatekovej a Petry Martičovej