Tennis Tracker: Hrunčáková s Mihalíkovou v osemfinále štvorhry, Rybakinová nezaváhala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Hrunčáková s Mihalíkovou v osemfinále štvorhry, Rybakinová nezaváhala
Aktualizované
Tereza Mihalíková s Viktóriou Hrunčákovou pokračujú vo wimbledonskom debli.
Tereza Mihalíková s Viktóriou Hrunčákovou pokračujú vo wimbledonskom debli.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 8. júla?

23:05 - Jelena Rybakinová v treťom kole domácu nádej Katie Boulterovú vôbec nešetrila. Kazašská obhajkyňa titulu zvíťazila na centrálnom dvorci po skvelom výkone za necelú hodinu hry dvakrát 6:1. V osemfinále nastúpi ako favoritka proti Brazílčanke Haddadovej Maiovej (h2h 0-2).

22:55 - Matteo Berrettini zdolal Nemca Alexandra Zvereva 6:3, 7:6, 7:6 a zaznamenal 23. víťazstvo z posledných 25 zápasov na tráve. Taliansky finalista z roku 2021 vyzve v osemfinále svetovú jednotku Alcaraza (h2h 1-2).

21:40 - Petra Kvitová si zahrá s minuloročnou finalistkou Ons Džabúrovou (h2h 4-1) o svoje prvé štvrťfinále Wimbledonu od triumfu v roku 2014. Tuniská tenistka v 3. kole zdolala Kanaďanku Biancu Andreescuovú 3:6, 6:3, 6:4.

20:30 - Organizátorov Wimbledonu zaskočil ďalší rýchly, ale silný dážď. Prerušil všetky zápasy, keďže ani strecha nad dvoma najväčšími kurtmi nie je zatiahnutá.

20:15 - Holger Rune pokračuje v získavaní svojich prvých wimbledonských víťazstiev. V treťom kole zdolal po odvrátení dvoch mečbalov Španiela Alejandra Davidoviča 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6 (10:8). Bol to štvorhodinový boj. V osemfinále sa 20-ročný Dán stretne s víťazom duelu Tiafoe-Dimitrov.

20:10 - Madison Keysová v All England Clube hladko zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:4, 6:1 a predĺžila svoju sériu neporaziteľnosti na osem zápasov a 16 setov. Dvadsaťosemročná Američanka sa v boji o štvrťfinále, ktorým by vyrovnala svoj najlepší výkon na Wimbledone z roku 2015, stretne buď s Potapovovou alebo Andrejevovou.

19:20 - Svetová dvojka Aryna Sabalenková zdolala Annu Blinkovovú 6:2, 6:3 a zvýšila vedenie vo vzájomných súbojoch na 3-0. V osemfinále sa stretne s Jekaterinou Alexandrovovou (h2h 2-3), s ktorou pred rokom na tráve v Hertogenboschi prehrala finále.

19:10 - Stefanos Tsitsipas predviedol vo Wimbledone po dvoch päťsetových bitkách oveľa rýchlejší výkon. Srba Lasla Djereho zdolal 6:4, 7:6, 6:4 a postupom do osemfinále vyrovnal svoj najlepší výsledok v All England Clube z roku 2019. O svoje premiérové štvrťfinále si grécky tenista zahrá s Američanom Eubanksom.

19:05 - Christopher Eubanks hral minulý týždeň na tráve na Malorke svoje prvé semifinále na okruhu ATP, napokon dokráčal k celkovému triumfu a teraz pri svojej wimbledonskej premiére pokračuje vo víťaznej sérii. Dvadsaťsedemročný Američan pri svojom grandslamovom debute v treťom kole zdolal Austrálčana Christophera O'Connella v troch tajbrejkoch a postúpil do osemfinále.

18:55 - Slovenská juniorská tenistka Nina Vargová nesplnila rolu favoritky a proti Hephzibah Oluwadareovej, napriek vedeniu 1:0 na sety, prehrala 6:2, 4:6, 5:7. V druhej sade mala náskok 4:1. Britka je držiteľkou voľnej karty.

18:45 - Svetová jednotka Carlos Alcaraz sa v treťom kole Wimbledonu nečakane nadrel pri vyradení Nicolasa Jarryho, ktorý je v životnej forme. Čilana zdolal po štvorhodinovej bitke 6:3, 6:7, 6:3, 7:5. Dvadsaťročný Španiel si o svoje prvé štvrťfinále na tráve All England Clubu zahrá s Berrettinim alebo Zverevom.

18:30 - Jiří Lehečka (21) porazil už tretieho súpera vo Wimbledone. Hoci s pätnástym hráčom sveta Tommym Paulom (26) po dvojhodinovej prestávke spôsobenej dažďom stratil servis i set a vo štvrtom sete nevyužil mečbal, Američana zdolal po vyčerpávajúcom boji 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 6:2 a postúpil do osemfinále. O vyrovnanie svojho grandslamového maxima z tohtoročného Australian Open bude hrať so svetovou trojkou Daniilom Medvedevom.

18:20 - Slovenské tenistky Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou postúpili už do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole zdolali domáci pár Harriet Dartová, Heather Watsonová v troch setoch 1:6, 6:2 a 6:4. V boji o štvrťfinále nastúpia proti víťazkám súboja medzi britskou dvojicou Naiktha Bainsová, Maia Lumsdenová a poľsko-americkým párom Magda Linetteová, Bernarda Perová. 

17:15 - Daniil Medvedev zdolal na Wimbledone Maďara Mártona Fucsovicsa 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 a postupom do osemfinále vyrovnal svoje maximum z roku 2021. O jeho prekonanie sa pobije s Lehečkom alebo Paulom.

16:20 - Petra Kvitová (33) zvládla v Londýne dažďom prerušovaný zápas 3. kola proti Natalii Stevanovičovej (28). Po dvojhodinovej prestávke vyhrala tri gemy v rade a srbskú kvalifikantku zdolala 6:3, 7:5. Vyhrala aj ôsmy tohtoročný duel na tráve a len druhýkrát od svojho druhého triumfu v roku 2014 postúpila do osemfinále Wimbledonu. O svoje prvé štvrťfinále v All England Clube po deviatich rokoch bude hrať s vlaňajšou finalistkou Ons Džabúrovou (28) z Tuniska alebo Kanaďankou Biancou Andreescuovou (23).

14:00 - Aj sobotný program Wimbledonu komplikuje dažďová prehánka. Prerušené sú zápasy českých zástupcov Petry Kvitovej proti Stevanovičovej či Lehečku s Paulom. 

13:50 - Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová stihla, pár desiatok sekúnd pred dažďovou prehánkou, premeniť mečbal svojho prvého vystúpenia v treťom kole Wimbledonu. Rumunku Soranu Cirsteovú porazila hladko dvakrát 6:2.

13:15 - Jekaterina Alexandrovová pri svojom wimbledonskom debute zmietla v treťom kole Maďarku Dalmu Galfiovú 6:0, 6:4 a zlepšila svoju tohtoročnú bilanciu na tráve na 10 víťazstiev a jednu prehru. V osemfinále vyzve Sabalenkovú alebo Blinkovovú.

07:00 - V sobotu budú pozornosť pútať najväčšie mená ako Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Helger Rune, Petra Kvitová, Aryna Sabalenková či Jelena Rybakinová. Pri bitkách o osemfinále sa rozhodne je na čo tešiť.

06:45 - Rozbiehajú sa aj hlavné pavúky juniorských častí Wimbledonu. V ich prvý deň sa na kurte ocitne Slovenka Nina Vargová, ktorá je dvanásta nasadená a je favoritkou proti držiteľke voľnej karty Britke Hephzibah Oluwadareovej.

06:30 - Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou sa predstavia v sobotu po 13:30 (pôvodný plán zápasov) v druhom kole štvorhry na Wimbledone. Slovenský pár čaká čisto britská dvojica Harriet Dartová a Heather Watsonová.