Tennis Tracker: Alcaraz vyradil Tsitsipasa a v semifinále vyzve Djokoviča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Alcaraz vyradil Tsitsipasa a v semifinále vyzve Djokoviča
Aktualizované
Novak Djokovič zabojuje o finále Roland Garros proti svetovej jednotke Španielovi Alcarazovi.
Novak Djokovič zabojuje o finále Roland Garros proti svetovej jednotke Španielovi Alcarazovi.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 6. júna?

23:00 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz bude v piatok súperom Srba Novaka Djokoviča v semifinále  Roland Garros. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej jednotky päťku "pavúka" Gréka Stefanosa Tsitsipasa 6:2, 6:1, 7:6 (5). Prípravil mu vôbec prvú prehru v tejto fáze niektorého z podujatí veľkej štvorky.

19:00 - Novak Djokovič v rekordnom 17. štvrťfinále na French Open zdolal Karena Chačanovova 4:6, 7:6, 6:2, 6:4. Vyhral proti nemu deviaty z desiatich duelov a po dvanásty raz sa na parížskej antuke prebojoval do semifinále. V ňom si môže zahrať s Carlosom Alcarazom, ktorého večer čaká ešte Stefanos Tsitsipas.

15:45 - Viktória Hrunčáková nepostúpila do druhého kola dvojhry na trávnatom turnaji ITF WTT W100 v britskom Surbitone. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka nestačila v úvodnom zápase na domácu hráčku Sonay Kartalovú a podľahla jej 3:6, 2:6 za 68 minút. S Kartalovou sa Hrunčáková stretla druhý raz v priebehu dvoch týždňov, v kvalifikácii na Roland Garros ju zdolala v troch setoch.

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka pokračuje na turnaji vo štvorhre. Spolu s Terezou Mihalíkovou zvíťazili v pozícii druhého nasadeného páru nad britskou dvojicou Freya Christieová, Ali Collinsová a zdolali ju 4:6, 6:3, 10-4 za 78 minút.

15:30 - Norbert Gombos sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na antukovom challengeri 125 v nemeckom Heilbronne. V úvodnom kole nestačil na piateho nasadeného Mattea Arnaboldiho z Talianska a podľahol mu 5:7, 3:6 za 84 minút. Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza sa na budúci týždeň predstaví na domácom challengeri Bratislava Open.

15:15 - Svoj štvrťfinálový súboj odštartoval Novak Djokovič, ktorý má proti sebe Chačanova.

15:00 - Karolína Muchová bude o svoje prvé grandslamové finále bojovať s Arynou Sabalenkovou (h2h 0-1), ktorá si v Paríži tiež trikrát vylepšila svoje maximum. Víťazka januárového Australian Open ešte nestratila ani set. Vo štvrťfinále si poradila s Elinou Svitolinovou dvakrát 6:4 a svoju fenomenálnu tohtoročnú bilanciu vylepšila na 34-5.

13:00 - Česká tenistka Karolína Muchová sa po prvý raz v kariére predstaví v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťfinále zvíťazila na parížskej antuke v pozícii nenasadenej hráčky nad Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 7:5, 6:2. Viac si prečítate v článku.

12:30 - Renáta Jamrichová svoju nemeckú súperku zdolala 6:3, 6:3 za 71 minút a je v osemfinále juniorského French Open. Tam ju bude čakať víťazka duelu Koikeová - Gurevavová

06:35 - Druhé kolo juniorského Roland Garros čaká 15-ročnú Slovenku Renátu Jamrichovú. Siedma nasadená hráčka sa od 11:00 stretne s Nemkou Sonjou Zhiyenbayevovou.

06:30 - Na French Open začína ísť do tuhého. V utorok sú na programe dva zápasy mužského i ženského štvrťfinále. Pozornosť si pýta najmä večerný stret Carlosa Alcaraza so Stefanosom Tsitsipasom, poobedňajší súboj Novaka Djokoviča s Karenom Chačanovom, zatiaľ čo v ženskej časti to bude bitka medzi Elinou Svitolinovou a Arynou Sabalenkovou.