Tennis Tracker: Djokovič bez straty setu pokračuje, uspel i Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Djokovič bez straty setu pokračuje, uspel i Alcaraz
Aktualizované
Novak Djokovič mal mierne problémy v prvom sete, inak si s Fucsovicsom poradil.
Novak Djokovič mal mierne problémy v prvom sete, inak si s Fucsovicsom poradil.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 31. mája?

23:20 - Novak Djokovič po rozpačitom výkone v prvom sete, ktorý získal na svoju stranu až po hodine a pol, zdolal 7:6, 6:0, 6:3 Maďara Mártona Fucsovicsa a 18. rok po sebe nechýba v treťom kole French Open. O osemfinále si dvojnásobný šampión zahrá so Španielom Davidovichom (h2h 2-1).

21:50 - Andrej Rubľov na French Open stratil set aj vo svojom druhom vystúpení. Domáceho Corentina Mouteta dnes porazil 6:4, 6:2, 3:6, 6:3. V treťom kole sa dvojnásobný štvrťfinalista stretne s Talianom Sonegom (h2h 2-1).

21:35 - Lorenzo Musetti pokračuje na French Open bez straty setu. V druhom kole deklasoval 21-ročný Talian 6:1, 6:1, 6:2 Alexandera Ševčenka. O vyrovnanie svojho maxima z roku 2021 sa pobije s Britom Norriem (h2h 1-0).

20:40 - Trinásty hráč sveta Cameron Norrie zdolal v Paríži hladko 6:1, 6:3, 6:3 domáceho Lucasa Pouillea a postupom do tretieho kola vyrovnal svoje maximum na Roland Garros. O premiérové osemfinále si 27-ročný Brit zahrá s Musettim alebo Ševčenkom.

19:15 - Španiel Carlos Alcaraz v Paríži napriek menším komplikáciám porazil Tarasa Daniela. Japonca prestrieľal 47:11 a po necelých dva a pol hodinách hry zvíťazil 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. O postup do osemfinále si svetová jednotka zahrá so Shapovalovom (h2h 0-0).

19:00 - Tereza Mihalíková s Estónkou Kaiou Kanepiovou nepostúpili do druhého kola štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Na parížskej antuke nestačili v úvodnom zápase na bielorusko-brazílsky pár Victoria Azarenková, Beatriz Haddadová Maiová a podľahli mu hladko 0:6, 1:6 za necelú hodinu. Najlepším grandslamovým výsledkom dvadsaťštyriročnej Mihalíkovej tak zostáva osemfinále z tohtoročného Australian Open. Informáciu priniestol STZ.

18:30 - Denis Shapovalov po trojhodinovej bitke v Paríži zdolal Taliana Mattea Arnaldiho 6:2, 3:6, 6:3, 6:3 a pri svojej piatej účasti na French Open postúpil prvýkrát do tretieho kola. V ňom kanadský tenista vyzve Alcaraza alebo Danieleho.

18:10 - Karolína Muchová bude o svoj prvý postup do osemfinále French Open hrať s Irinou Beguovou (h2h 0-2), s ktorou prehrala pred štyrmi rokmi v Paríži a pred niekoľkými týždňami v Madride. Rumunka si v druhom kole poradila s bývalou finalistkou Sarou Erraniovou z Talianska jednoznačne 6:3, 6:0.

18:00 - Stan Wawrinka nevyhral svoj druhý päťsetový zápas v tomto roku a celkovo svoj rekordný 12. na Roland Garros. V druhom kole švajčiarsky šampión z roku 2015 prehral 6:3, 5:7, 3:6, 7:6, 3:6 s Austrálčanom Thanasim Kokkinakisom.

17:30 - Sloane Stephensová zmietla svoju druhú súperku na French Open v dvoch setoch. Po Karolíne Plíškovej nedala šancu ani Varvare Grachovej, ktorú zdolala bez straty podania 6:2, 6:1. O deviate semifinále na parížskej antuke si americká finalistka z roku 2018 zahrá s Kazaškou Putincevovou.

17:15 - Aryna Sabalenková zdolala na parížskej antuke svoju krajanku Irynu Šimanovičovú, tretiu hráčku svetového rebríčka, 7:5, 6:2 a vyrovnala svoj najlepší výsledok na French Open. O možnosť prekonať túto métu sa stretne buď s Rachimovovou, alebo Frechovou.

17:00 - Anastasia Pavľučenkovová zdolala na French Open svetovú pätnástku Ľudmilu Samsonovú po trojhodinovej bitke 4:6, 7:5, 7:5, hoci v treťom sete prehrávala 2:5 a štyrikrát bola dve loptičky od prehry. O postup do osemfinále sa minuloročná finalistka stretne s ďalšou krajankou Potapovovou.

16:40 - Diego Schwartzman vyhral dva zápasy po sebe prvýkrát od minuloročného US Open a sérii 22 neúspešných akcií. Tridsaťročný Argentínčan prerušil čiernu sériu na French Open, kde zdolal Portugalčana Nuna Borgesa 7:6, 6:4, 6:3 a nadviazal na predchádzajúce päťsetové víťazstvo so Španielom Zapatom. V treťom kole vyzve svetovú päťku Tsitsipasa.

16:10 - Caroline Garciová skončila na domácom French Open tretí rok po sebe v druhom kole. Svetová päťka v tejto fáze rovnako ako pred štyrmi rokmi prehrala s Annou Blinkovovou, tentoraz po setoch 6:4, 3:6, 5:7. V ďalšom kole bude Ruska čeliť repríze štrasburského finále proti Eline Svitolinovej spred niekoľkých dní a tiež útoku na svoje prvé grandslamové osemfinále.

16:00 - Karolína Muchová dokázala nadviazať na skalp Marie Sakkariovej, hoci utrpela nepríjemný kanár. V druhom kole vyradila bývalú semifinalistku Naďu Podoroskú 6:3, 0:6, 6:3 a vyrovnala svoje maximum na Roland Garros, kde tretí rok po sebe postúpila do tretieho kola. O svoje prvé semifinále v tomto dejisku bude hrať so Sarou Erraniovou alebo Irinou Beguovou.

15:30 - Markéta Vondroušová skončila v druhom kole tohtoročného French Open po prehre 3:6, 4:6 so svetovou deviatkou a minuloročnou semifinalistkou Dariou Kasatkinovou. Finalistka z roku 2019 tak po majstrovskom úvodnom zápase prvýkrát v tejto sezóne podľahla svojej nasledujúcej súperke. Ruska sa v druhom týždni stretne s Peyton Stearnsovou.

13:55 – Sebastian Korda sa pred mesiacom vrátil po dlhej zdravotnej prestávke zavinenej zranením zápästia a na French Open zaknihoval prvé víťazstvo od januárového Australian Open. Ďalšie však 22-ročný Američan s českými koreňmi zatiaľ nepridal. V druhom kole prehral 3:5, 6:7, 4:6 so Sebastianom Ofnerom. Rakúšan bude o svoje prvé osemfinále na grandslamoch usilovať proti Fabiovi Fogninimu. 

13:30Stefanos Tsitsipas bol v úvodnom kole French Open iba kúsok od rozhodujúcej piatej sady s Jiřím Veselým, ale v ďalšom už dominoval a s Robertom Carballésom si poradil hladko 6:3, 7:6, 6:2. O osemfinále si predminuloročný finalista zahrá s Diegom Schwartzmanom alebo Nunom Borgesom.

13:00 - Elina Svitolinová pokračuje v skvelej jazde na francúzskych antukových dvorcoch a po triumfe v generálke v Štrasburgu vyhráva aj na French Open. Bývalá svetová trojka, ktorá sa vracia po materskej pauze, zvíťazila nad Storm Hunterovou 2:6, 6:3, 6:1. Natiahla tak svoju neporaziteľnosť na šesť zápasov a v Paríži sa ôsmykrát v rade dostala do tretieho kola. V ňom sa stretne s Caroline Garciovou alebo v repríze štrasburského finále spred niekoľkých dní s Annou Blinkovovou.

12:50 - Peyton Stearnsová naďalej prežíva životné obdobie. Dvadsaťjedenročná Američanka si pred pár dňami pripísala prvé víťazstvo v hlavnej súťaži grandslamového turnaja, keď v stredu zdolala Jelenu Ostapenkovú 6:3, 1:6, 6:2. Od druhého týždňa antukového grandslamového turnaja, ktoré dosiahla na ceste za triumfom v roku 2017, ju delí už len jedna výhra. Na svoj prvý skalp hráčky TOP 20 sa pokúsi nadviazať proti Markéte Vondroušovej alebo Darii Kasatkinovej.

12:40 - Jessica Pegulová pokračuje na tohtoročnom French Open bez straty setu a dnes mala uľahčenú prácu, keď Camila Giorgiová po prehre v úvodnom sete (2:6) skrečovala. Minuloročná štvrťfinalistka sa v druhom týždni stretne buď s Elise Mertensovou, alebo Camilou Osoriovou.

06:30 - Slovák Lukáš Klein sa približne po 17:30 predstaví v nemeckom Troisdorfe v osemfinále turnaja ako nasadená štvorka podujatia pri svojej ceste za obhajobou titulu. Čeliť bude Rusovi Ivanovi Gachovi.

00:30 - Existuje niečo typickejšie francúzske ako Monfilsove kúzla v neskorých nočných hodinách na Roland Garros? Gael Monfils sa vo večernej/nočnej časti dňa vrátil o niekoľko rokov späť a porazil Sebastiana Baeza v päťsetovom stretnutí.

Tridsaťšesťročný Francúz prehral prvý set a potom zabojoval, aby postúpil do 2. kola. Baez vyrovnal vo štvrtom sete, ale Monfils, ktorému teraz patrí 394. miesto vo svetovom rebríčku, ešte raz zabral a vyhral posledný zápas dňa i rozhodujúci set 7:5.