Tennis Tracker: Prvé štvrťfinále pre Muchovú, Djokovič s postupom za dve hodiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Prvé štvrťfinále pre Muchovú, Djokovič s postupom za dve hodiny
Aktualizované
Muchová pokračuje v parížskom ťažení, v osemfinále zdolala Avanesjanovovú.
Muchová pokračuje v parížskom ťažení, v osemfinále zdolala Avanesjanovovú.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 4. júna?

22:49 - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas si zahrá vo štvrťfinále grandslamového turnaja Roland Garros proti najvyššie nasadenému Španielovi Carlosovi Alcarazovi. V nedeľňajšom osemfinále si v pozícii turnajovej päťky poradil s rakúskym kvalifikantom Sebastianom Ofnerom za 1:50 hod 7:5, 6:3, 6:0.

Ofner vzdoroval favorizovanému Grékovi iba v prvom sete. Počas neho sa dostal do vedenia 2:0 aj 3:1, no napokon prehral prvý set 5:7. V druhom si Tsitsipas postrážil svoj servis, súperovi vzal podanie v 6. hre a od stavu 5:3 už nestratil ani gem. Dvadsaťsedemročný Ofner dosiahol na parížskej antuke svoje grandslamové maximum, po ktorom sa posunie v rebríčku ATP na pozíciu okolo 80. miesta.

Pre Tsitsipasa ide o tretie parížske štvrťfinále a piaty vzájomný duel s Alcarazom. Všetky štyri doterajšie vyzneli v prospech Španiela. "Je to súboj, na ktorý sme všetci čakali. Tu ho máme. Taký je šport, ideme na to," povedal Tsitsipas pred duelom, ktorý je na programe v utorok od 11.00.

22:30 - Bieloruská tenistka Arina Sabalenková postúpila do štvrťfinále grandslamového turnaja Roland Garros. V nedeľňajšom osemfinále zdolala Američanku Sloane Stephensovú 7:6 (5), 6:4 a v súboji o postup medzi najlepšiu štvorku sa stretne s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou.

19:38 - Carlos Alcaraz na French Open hladko zdolal Taliana Lorenza Musettiho 6:3, 6:2, 6:2, odplatil mu prehru z vlaňajšieho finále v Hamburgu a obhájil výsledok z minuloročného štvrťfinále.

19:15 - Ukrajinka Jelina Svitolinová sa prebojovala do štvrťfinále grandslamového turnaja Roland Garros. V nedeľňajšom osemfinálovom zápase si poradila s Ruskou Dariou Kasatkinovou za 1:13 hod 6:4, 7:6 (5). 

18:30 - Slovenky Nikola Daubnerová a Nina Vargová sa nedostali do druhého kola juniorského French Open. Zatiaľ čo Daubnerová vypadla za 62 minút so šiestou nasadenou Peruánkou Perezovou Alarconovou, Vargová ako desiatka pavúka nedotiahla obrat proti Francúzke Rakotomangovej Rajaonahovej. Súboj trval dve hodiny a šestnásť minút.

16:50 - Srb Novak Djokovič postúpil na Roland Garros do štvrťfinále. V nedeľu si v pozícii nasadenej trojky poradil na parížskej antuke s Juanom Pablom Varillasom z Peru 6:3, 6:2, 6:2. Djokovič vstúpil do zápasu lepšie, keď dvakrát zobral súperovi servis a aj keď vzápätí stratil svoj, získal set 6:3. Druhý a tretí priniesol rovnaký priebeh, Srb si vytvoril náskok a doviedol duel do víťazného konca bez jednej minúty za dve hodiny. Na turnaji stále nestratil ani set a štrnástykrát v sérii sa predstaví vo štvrťfinále turnaja. Jeho ďalším súperom bude Rus Karen Chačanov.

16:45 - Češka Karolína Muchová sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále na Roland Garros. V dueli dvoch nenasadených hráčok si v nedeľnom osemfinále poradila s Ruskou Elinou Avanesjanovou 6:4, 6:3. V boji o semifinále ju čaká ďalšia Ruska Anastasia Pavľučenkovová.

15:00 - Rus Karen Chačanov sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na French Open. V pozícii nasadenej jedenástky zvíťazil nad Talianom Lorenzom Sonegom 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1. Chačanov sa po druhý raz dostal medzi najlepšiu osmičku, v roku 2019 prehral s Rakúšanom Dominicom Thiemom.

14:30 - Ruska Anastasia Pavľučenkovová sa stala prvou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry na French Open. V nedeľnom osemfinále zdolala nasadenú dvadsaťosmičku podujatia Belgičanku Elise Mertensovú v troch setoch 3:6, 7:6 (3), 6:3. Finalistka spred dvoch sezón v treťom zápase za sebou prehrala prvý set. Rovnako ako proti krajankám Ľudmile Samsonovovej a Anastasii Potapovovej však ďalšie dva vyhrala a tretíkrát sa na parížskej antuke dostala minimálne do štvrťfinále. 

13:42 - Alexander Zverev prežíval po postupe do osemfinále French Open špeciálne chvíle.

13:00 - Rebecca Šramková nezískala titul vo dvojhre na turnaji ITF WTT W40 v slovinskom meste Otočec (40 000 USD, antuka vonku). V pozícii sedmičky pavúka nestačila vo finále na druhú nasadenú hráčku Valentini Grammatikopoulovú z Grécka (189. WTA) a podľahla jej 4:6, 4:6 za 89 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza zvíťazila v Otočci minulý týždeň, teraz tak k titulu pridala finálovú účasť.

07:00 - Favoriti mužskej dvojhry Novak Djokovič a Carlos Alcaraz budú opäť v akcii na French Open. Deň uzavrie osemfinálový súboj medzi svetovou dvojkou Arynou Sabalenkovou a bývalou finalistkou Sloane Stephensovou.