Objavuje radosť zo života. Zverev sa vrátil na miesto, ktoré ho obralo o tenis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Objavuje radosť zo života. Zverev sa vrátil na miesto, ktoré ho obralo o tenis

Zverev hral v tej istej hale, v ktorej si pred rokom zranil väzy v členku.
Zverev hral v tej istej hale, v ktorej si pred rokom zranil väzy v členku.Reuters
Presne rok po zranení, ktoré utrpel na Roland Garros, sa Alexander Zverev (26) prebojoval do osemfinále French Open. V sobotu v napínavom zápase proti svojmu priateľovi Francesovi Tiafoemu (25) znovu objavil svoju radosť zo života.

Nemec spustil obrovský krik po tom, ako pod svetlami na kurte Philippa Chatriera ukončil zápas, pričom obaja hráči počas celého duelu zabávali publikum.

Zverev - Tiafoe 3:6, 7:6 (3), 6:1, 7:6 (5)

Zverev hrajúci v tej istej aréne, kde si pred rokom roztrhol väzy v členku, v sobotu dokázal, že je už opäť v plnej kondícii. Spomínané zranenie ho vyradilo z hry na niekoľko mesiacov, Až vo februári povedal, že konečne hrá bez bolesti.

"Dnes je to rok. Viem, že bol najťažší v mojom živote. Milujem tenis nadovšetko. Zbožňujem ho nie pre peniaze alebo slávu, ale pre hru. Mám ho rád pre to, že ho môžem hrať pred vami," rozcítili sa pred publikom, ktoré zostalo povzbudzovať hráčov, hoci riskovalo, že zmešká posledné metro domov.

"Keď som tenis nemohol hrať, keď mi bol doslova ukradnutý, bol som nešťastný. Teraz to však pre mňa bude zábavný druhý týždeň," dodal.

Zverev sa najbližšie stretne s Bulharom Grigorom Dimitrovom. Nemecký tenista musel štyri hodiny bojovať proti dvanástemu nasadenému Tiafoemu, svojmu "najlepšiemu priateľovi na turné".

"Proti Francesovi je to jednoduché, navzájom poznáme svoju taktiku. Snažím sa mu nepozerať do očí, pretože keď má na tvári úsmev, je to jeden z najlepších hráčov na svete. Je to môj najlepší priateľ na okruhu, ale na kurte na to nemyslím. On to vie, ja to viem, po zápase je zase všetko po starom," nechal sa počuť 22. nasadený hráč na turnaji.