Tennis Tracker: Postup pre Schmiedlovú, ďalej aj Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Postup pre Schmiedlovú, ďalej aj Alcaraz
Aktualizované
Alcarazov súper skrečoval.
Alcarazov súper skrečoval.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 30. augusta?

23:30 - Viktoria Azarenková prekvapujúco skončila na tohtoročnom US Open v druhom kole a stále čaká na svoju prvú štvrťfinálovú účasť od januárového Australian Open. Trojnásobná finalistka a bývalá svetová jednotka podľahla Lin Ču 3:6, 3:6. O svoje druhé grandslamové semifinále si zahrá s Belindou Bencicovou.

22:12 - Novak Djokovič hrá na US Open po dvoch rokoch a stále nestratil ani set. Trojnásobný šampión, ktorý sa usiluje vyrovnať rekord Margaret Courtovej a na tohtoročných grandslamoch prehral len wimbledonské finále, v druhom kole nezaváhal a Bernabeho Zapatu pokoril 6:4, 6:1, 6:1. O postup do osemfinále sa stretne s Laslom Djerom.

22:02 - Iga Swiateková pokračuje v obhajobe vlaňajšieho triumfu na US Open a zároveň v boji o udržanie sa na poste svetovej jednotky. Najväčšia favoritka v úvodnom kole deklasovala Rebeccu Petersonovú, ale s bývalou svetovou dvadsiatkou Dariou Savilleovou trikrát stratila podanie a vyše hodinu a pol musela bojovať. Naturalizovanú Austrálčanku prekonala 6:3, 6:4 a o osemfinále si zahrá s kvalifikantkou Kajou Juvanovou.

21:55 - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas vypadol v 2. kole grandslamového US Open. Siedmy nasadený hráč podľahol v stredajšom zápase Švajčiarovi Dominicovi Strickerovi v piatich setoch 5:7, 7:6 (2), 7:6 (5), 6:7 (6) a 3:6. Viac v článku.

21:50 - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková spolu s Číňankou I-fan Sü vypadli v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. V stredu prehrali s českou dvojicou Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová v dvoch setoch 4:6, 1:6.

21:40 - Coco Gauffová už na svojom druhom grandslamovom turnaji roka vystavila stopku o tri roky mladšej Mire Andrejevovej. Po obrate na French Open našla recept na Rusku aj na US Open, kde ju v druhom kole hladko porazil 6:3, 6:2. Devätnásťročná Američanka, ktorá patrí medzi najväčšie favoritky, sa v druhom týždni stretne buď s Elise Mertensovou, alebo krajankou Danielle Collinsovou.

21:20 - Karolína Muchová pokračuje na tohtoročnom US Open bez straty setu a štvrtýkrát postúpila do tretieho kola záverečného grandslamu sezóny. Finalistka nedávneho French Open, ktorá v New Yorku patrí k čiernym koňom, zdolala Magdalenu Frechovú hladko 6:3, 6:3. O vyrovnanie svojho maxima vo Flushing Meadows, osemfinále z roku 2020, si zahrá s domácou Taylor Townsendovou.

21:00 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V druhom kole zdolala Španielku so slovenskými koreňmi Rebeku Masárovú 7:6 (0), 6:2. Viac sa dozviete v článku.

19:40 - Americká tenistka Taylor Townsendová postúpila do 3. kola dvojhry na grandslamovom US Open po triumfe nad Beatriz Haddadovou Maiovou z Brazílie. Devätnástku turnaja zdolala v stredu v dvoch setoch 7:6 (1), 7:5. V ďalšej fáze sa stretne s víťazkou duelu medzi Češkou Karolínou Muchovou a Magdalenou Frechovou z Poľska.

19:10 - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová postúpila do 3. kola dvojhry na grandslamovom US Open po hladkom triumfe nad Britkou Yuriko Miyazakiovou. Pätnástka turnaja zdolala súperku za 92 minút dvakrát 6:3. V ďalšej fáze narazí na víťazku duelu medzi Victoriou Azarenkovou z Bieloruska a Číňankou Lin Ču.

11:25 – Brit Andy Murray v utorok na US Open zaznamenal jubilejnú 200. výhru na grandslamoch, čo dokázal ako iba deviaty tenista v open ére. Len o tri výhry viac má na konte Američan Pete Sampras. Viac v článku.

09:48 - Utorkové víťazstvo Stana Wawrinku nad Jošihitom Nišiokom urobilo z 38-ročného Švajčiara najstaršieho víťaza zápasu dvojhry na US Open od roku 1992, kedy uspel ešte o dva roky starší Jimmy Connors. Wawrinka v New Yorku získal v roku 2016 posledný zo svojich troch grandslamových titulov a je nadšený, že stále môže hrať na najvyššej úrovni.

"Nikdy som nezabudol, prečo som začal s tenisom a o čom som sníval, keď som bol mladý. Hrať US Open, Grand Slamy, veľké turnaje, hrať na ATP Tour, jednoducho byť tu. Som rád, že na tejto úrovni stále hrám," povedal .

06:45 - Anna Karolína Schmiedlová sa predstaví v druhom kole amerického Grand Slamu. Jej súperkou počas tretieho hracieho dňa bude Rebeka Masarova.

05:11 - Svetová dvojka Aryna Sabalenková po nie príliš vydarenom výkone začala US Open víťazstvom 6:3, 6:2 nad Belgičankou ukrajinského pôvodu Marynou Zanevskou, ktorá odohrala posledný duel v kariére práve na Arthur Ashe Stadium.

05:07 - Carlos Alcaraz sa na úvod obhajoby titulu nezapotil. V prvom kole US Open si jeho súper Dominik Köpfer v šiestom geme podvrtol ľavý členok a napriek hodinovému boju za stavu 2:6 a 2:3 vzdal. V ďalšom zápase sa španielsky favorit stretne s Juhoafričanom Lloydom Harrisom.

05:05 - Barbora Krejčíková po wimbledonskom zranení členka nezískala počas US Open Series v troch zápasoch ani set. Na newyorskom Grand Slame skončila v úvodnom kole po prehre 4:6, 6:7 s Taliankou Luciou Bronzettiovou, hoci v záverečnom sete zmazala manko 0:4 a nedovolila súperke ukončiť zápas pri svojom podaní.

05:02 - Svetová šestka Jannik Sinner vykročila za obhajobou štvrťfinále US Open hladkým víťazstvom 6:3, 6:1, 6:1 nad Nemcom Yannickom Hanfmannom. V druhom kole sa 22-ročný Talian stretne s krajanom Lorenzom Sonegom, s ktorým si zahrá už po tretí raz v tomto roku.

04:58 - Venus Williamsová tretíkrát za sebou skončila na US Open v prvom kole, čo sa jej v rokoch 1997 až 2019 ešte nikdy nestalo. Americká veteránka podľahla belgickej kvalifikantke Greetje Minnenovej jasne 1:6, 1:6.

04:54 - Barbora Strýcová odohrala svoj posledný zápas vo dvojhre v kariére v 1. kole US Open. Na záver svojho rozlúčkového turné prehrala 37-ročná Češka s Estónkou Kaiou Kanepiovou 4:6, 4:6 a teraz sa môže sústrediť na štvorhru s Markétou Vondroušovou.

04:49 - Stan Wawrinka postúpil do druhého kola US Open prvýkrát od roku 2019. Švajčiarsky šampión z roku 2016 vstúpil do tohtoročného podujatia víťazstvom 7:6, 6:2, 6:4 nad Japoncom Jošihitom Nišiokom a vrátane challengeru zvládol svoj úvodný zápas na 9. turnaji za sebou. V ďalšom súboji si 38-ročný veterán podobne ako minulý mesiac vo Wimbledone zmeria sily s najvyššie nasadeným argentínskym antukárom Tomásom Martínom Etcheverrym.

04:43 - Hubert Hurkacz zdolal na US Open Švajčiara Marca-Andreu Hüslera 4:6, 5:7, 7:6, 6:3, 6:1, hoci jeho súper podával na víťazstvo. Poliak len druhýkrát v kariére vyhral, keď prehrával o dva sety. Dvadsaťšesťročný tenista si o 3. kolo záverečného grandslamového turnaja sezóny zahrá s britským mladíkom Jackom Draperom.

04:37 - Sebastián Báez po štyroch dňoch opäť zdolal Chorváta Bornu Čoriča. Argentínčan, ktorý začal US Open na výbornú, zvíťazil 7:5, 7:5, 6:1, čím skompletizoval víťazstvá na všetkých grandslamoch a natiahol svoju neporaziteľnosť na 11 zápasov. Dvadsaťdvaročný Juhoameričan si o svoje premiérové 3. kolo na Major turnajoch zahrá s brazílskym kvalifikantom Felipe Meligenim.

00:07 - Karolína Plíšková si na US Open v ôsmom štarte v rade pripísal zvládnute prvé kolo. Finalistka z roku 2016 si poradila s kvalifikantkou Jelenou-Gabrielou Ruseovou aj s pomocou 11 es 6:1, 6:4 a zaknihovala len tretie víťazstvo od začiatku mája. V ďalše časti si zahrá s Klárou Burelovou.