Jazda na US Open pokračuje, Schmiedlová v 3. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jazda na US Open pokračuje, Schmiedlová v 3. kole

Aktualizované
Slovenská tenistka podala ďalší sústredený výkon.
Slovenská tenistka podala ďalší sústredený výkon.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V druhom kole zdolala Španielku so slovenskými koreňmi Rebeku Masárovú (24) 7:6 (0), 6:2. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti Číňanke Sin-jü Weng (21), nad ktorou začiatkom augusta zvíťazila po trojsetovej bitke na turnaji WTA v Prahe.

Schmiedlová i Masárová do stavu 2:2 suverénne vyhrávali svoje podania. V piatom geme Španielka po víťaznom forhendovom returne prelomila Slovenkin servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2. Schmiedlová však v ďalších minútach vyrovnala na 4:4 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 6:5 síce nepremenila dva setbaly, no v tajbrejku nedovolila súperke uhrať ani jeden bod.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Schmiedlová robila v dôležitých momentoch oveľa menej nevynútených chýb ako Masárová, ktorá vo výmenách nebola dostatočne trpezlivá. V druhom dejstve si slovenská jednotka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:1 a šancu na postup medzi elitnú 32-ku už z rúk nepustila. Masárovej odplatila vlaňajšiu prehru z antukového turnaja WTA vo švédskom Bastade a na US Open vyrovnala svoje maximum z roku 2015.

Anna Karolína Schmiedlová - Rebeka Masárová