Odzvonilo úspechu na grandslamoch? Možno sa s tým musím zmieriť, hlási Murray

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odzvonilo úspechu na grandslamoch? Možno sa s tým musím zmieriť, hlási Murray

Andy Murray bojoval, čo mu sily stačili, ale na premožiteľa Alexa Molčana jednoducho nemal.
Andy Murray bojoval, čo mu sily stačili, ale na premožiteľa Alexa Molčana jednoducho nemal.Reuters
Andy Murray vie, že čas už nie je na jeho strane. Tridsaťšesťročný tenista po štvrtkovom vypadnutí z US Open pripustil, že ďalší veľký výsledok na grandslamoch už nikdy nemusí prísť.

Murray - Dimitrov 3:6, 4:6, 1:6

Šampión z roku 2012 tvrdo bojoval proti 19. nasadenému Grigorovi Dimitrovovi, ale postupne strácal energiu a zdalo sa, po záverečnej dvojchybe, ktorou ukončil duel, mu veľa síl už nezostalo.

"Je to, samozrejme, sklamanie, keď nehráte tak, ako by ste chceli. Možno sa musím zmieriť s tým, že keď som sa na týchto turnajoch dostával ďaleko a všetko to, čo som cítil, že som schopný urobiť, už v mojich silách nemusí byť," povedal Brit novinárom.

Trojnásobný grandslamový víťaz v roku 2019 takmer ukončil kariéru pre problémy s bedrom, ale v tejto sezóne predvádzal azda svoju najlepšiu hru za posledné roky.

Dostal sa do finále v Dauhe a po svojom úvodnom víťazstve vo Flushing Meadows hrdo poznamenal, že v rebríčku najvyššie - na 37. mieste - odkedy hrá s kovovým implantátom bedrového kĺbu. Na Australian Open sa však dostal len do tretieho kola, Wimbledon opustil v druhom.

"Stále si užívam všetko, čo patrí k hre na vysokej úrovni. Práca, tréning, snaha zlepšovať sa a snaha byť lepší, to ma naďalej baví. To je to, čo ma drží pri živote," skonštatoval Murray po stopke na US Open, ktorú mu vystavil premožiteľ Slováka Alexa Molčana.