Alcaraz sa na Masters vyrovnal Djokovičovi, Swiateková vo finále dominantná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz sa na Masters vyrovnal Djokovičovi, Swiateková vo finále dominantná
Aktualizované
Alcaraz by rád dosiahol ďalší rekord.
Alcaraz by rád dosiahol ďalší rekord.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 8. októbra?

20:30 - Miloš Karol nakoniec prekvapenie nepripravil a Francúza Mattea Martineaua neporazi. Za hodinu a devätnásť minút mu podľahol v dvoch setoch dvakrát 4:6.

16:41 - Slováci Peter Naď a Michal Krajčí nezvládli zápasy kvalifikácie o postup do hlavnej fázy Slovak Open v Bratislave. O prekvapenie sa pokúsi ešte Miloš Karol.

15:20 - Talian Jannik Sinner zdolal na turnaji Masters v Šanghaji Argentínčana Sebastiána Báeza 3:6, 6:3, 6:2 a v Číne vyhral svoj siedmy zápas v tomto roku. 

Zostrih súboja Sinner - Báez
Flashscore

14:49 - Svetová dvojka Iga Swiateková oslavuje v Pekingu svoj prvý triumf na turnaji WTA 1000 v tejto sezóne. Dvadsaťdvaročná Poľka získala svoj piaty tohtoročný a celkovo 16. titul bez straty setu, keď vo finále proti Ľudmile Samsonovovej neurobila žiadnu nevynútenú chybu a zvíťazila 6:2, 6:2.

Zostrih zápasu Swiateková - Samsonovová.
Flashscore

11:57 - Češka Karolína Muchová od US Open stále neodohrala ani jeden turnaj a na budúcotýždňovom turnaji päťstovky v Čeng-čou sa nepredstaví. Ospravedlnenie poslali aj Coco Gauffová a Jelena Rybakinová.

10:39 - Jiří Lehečka zbiera v posledných týždňoch jedno sklamanie za druhým. Najlepší Čech v rebríčku ATP zaznamenal ďalšie pri svojom debute na Masters v Šanghaji, kde skončil hneď na úvod po prehre 4:6, 6:3, 2:6 s trápiacim sa Diegom Schwartzmanom. Argentínčan momentálne nefiguruje ani v prvej stovke rebríčka a len tretíkrát v tejto sezóne zdolal dvoch súperov v rade. O osemfinále si zahrá s Taylorom Fritzom (H2H 2:1).

10:31 - Andrej Rubľov neuspel na posledných dvoch Masters v Toronte a Cincinnati proti prvému súperovi, ale v Šanghaji rovnaký scenár neprijal. Piaty nasadený hráč prevŕšil Quentina Halysa 6:4, 7:5.

09:42 - Daniil Medvedev vypadol na treťom podujatí Masters v rade už pred semifinále, hoci do Šanghaja pricestoval po finálových účastiach na US Open a v Pekingu. Šampión z posledného ročníka, ktorý sa konal ešte v 2019, vypadol pred osemfinálovou fázou, keď v treťom kole prehral 6:7, 2:6 po nevyužitých setbaloch so Sebastianom Kordom, ktorému nestačil na januárovom Australian Open. Američan s českými koreňmi bude usilovať o svoje len druhé štvrťfinále na Masters.

Zostrih súboja Medvedev - Korda.
Flashscore

09:05 - V pondelok sa začína bratislavský challenger Slovak Open, no ešte v nedeľu je od 11:00 na programe kvalifikácia. Zasiahne do nej aj trojica Slovákov - Peter Naď, Miloš Karol a Michal Krajčí

Čitajte viac o žrebovaní prvého kola z pohľadu slovenských zástupcov.

08:20 - Bez straty setu je v Šanghaji aj Casper Ruud z Nórska. Američana Christophera Eubanksa zdolal 6:4, 6:2, čím vyradil viac ako jedného súpera len na druhom z desiatich tohtoročných turnajov na tvrdom povrchu a stal sa prvým osemfinalistom. Ďalším súperom svetovej deviatky bude víťaz duelu medzi Dušanom Lajovičom a Fábiánom Marozsánom.

08:05 - Talentovaný Arthur Fils nestratil na Masters v Šanghaji set ani so svojím druhým súperom. Španiela Alejandra Fokina Davidovicha zdolal 6:2, 7:5 a odplatil mu dve grandslamové prehry z Roland Garros a Wimbledonu. O osemfinále si 19-ročný Francúz zahrá s Američanom Tommym Paulom (h2h 0:0).

07:57 - Svetová trinástka Frances Tiafoe nezvládol v Šanghaji tretí set proti Lorenzovi Sonegovi. Americký tenista prehral s talianskym súperom 6:2, 2:6, 3:6 a nevyhral už tretí zápas za sebou. 

07:52 - Jeffrey Wolf zvíťazil v súboji tretieho kola na turnaji Masters 1000 v Šanghaji rozdeleného do dvoch dní s Cameronom Norriem. Dvadsaťštyriročný Američan zdolal britského favorita 6:3, 5:7, 7:6 napriek tomu, že v treťom sete prehrával 3:5, a zaznamenal svoj štvrtý skalp hráča TOP 20.

07:40 - Carlos Alcaraz si tento rok pripísal už 24. víťazstvo na turnajoch ATP Masters 1000. Španiel sa vyrovnal Novakovi Djokovičovi (2007) a v počte víťazstiev hráča mladšieho ako 21 rokov na "tisícke" v jednom kalendárnom roku zaostáva už len za Rafaelom Nadalom (28, 2005).