Andrejevová na China Open prepísala históriu, Alcaraz stále bez straty setu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Andrejevová na China Open prepísala históriu, Alcaraz stále bez straty setu
Aktualizované
Z Mirry Andrejevovej rastie skvelá hráčka.
Z Mirry Andrejevovej rastie skvelá hráčka.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 2. októbra?

19:48 - Lukáš Pokorný sa neprebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 100 v španielskom Alicante. Zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca nestačil vo finále kvalifikácie na druhého nasadeného Moeza Echarguiho z Tuniska a podľahol mu 2:6, 3:6 za necelú hodinu. Dvadsaťjedenročný hráč Národného tenisového centra pokračuje na turnaji ešte vo štvorhre po boku Rusa Svjatoslava Gulina.

18:07Jannik Sinner v Pekingu porazil po dva a pol hodine boja 6:4, 3:6, 6:2 Bulhara Grigora Dimitrova a skompletizoval semifinálové kvarteto. O finále si šiesty nasadený Talian zahrá so Španielom Carlosom Alcarazom.

16:19 - Adrian Mannarino si tretíkrát v sezóne a druhý raz v Astane zahrá o titul. Pokúsi sa vylepšiť svoju mizernú bilanciu 3:10 vo finálových súbojoch. Francúzsky veterán zdolal 6:4, 6:2 Sebastiana Ofnera a o reparát za prehrané finále z roku 2020 v tomto dejisku sa bude usilovať proti Sebastianovi Kordovi.

15:43 - Carlos Alcaraz zvládol aj svoj tretí zápas v Pekingu bez straty setu. Vo štvrťfinále s Casperom Ruudom prehrával 0:3, ale vo zvyšku stretnutia stratil už len tri gemy a nórsku jednotku zdolal 6:4, 6:2. Meno semifinálového súpera sa dozvie po skončení duelu medzi Jannikom Sinnerom a Grigorom Dimitrovom.

Zostrij zápasu Alcaraz - Ruud
Flashscore

14:51 - Jelena Rybakinová pred týždňom na poslednú chvíľu odstúpila z turnaja WTA 500 v Tokiu, ale do prestížnej "tisícky" v Pekingu vstúpila suverénne. Nasadená päťka v úvodnom kole za 62 minút deklasovala 6:1, 6:2 domácu Qinwen Zheng, ktorá v piatok oslavovala triumf na ázijských hrách. Vo svojom debute na China Open bude pokračovať súbojom s Tatjanou Mariaovou.

14:31 - Sebastian Korda zdolal v súboji mladých talentov v hale v Astane po tajbrejkovej bitke Hamada Medjedoviča, ktorý na turnaji ani raz nestratil servis. Američan druhýkrát v sezóne a celkovo šiestykrát postúpil do finále. O druhý titul (Parma 2021) sa pobije s Adrianom Mannarinom alebo Sebastianom Ofnerom.

Zostrih zápasu Korda – Medjedovič.
Flashscore

14:00 - Petra Kvitová sa pri piatich z predchádzajúcich desiatich štartov na turnaji WTA 1000 v Pekingu dostala aspoň do štvrťfinále, tento rok však skončila už v druhom kole. Finalistka z roku 2014 podľahla Ľudmile Samsonovovej 4:6, 5:7.

Zostrih zápasu Kvitová - Samsonovová.
Flashscore

13:12 - Coco Gauffová odohrala v Pekingu svoj premiérový zápas v pozícii grandslamovej šampiónky a zdolala svetovú dvadsiatku Jekaterinu Alexandrovovú 7:5, 6:3. Úradujúca šampiónka US Open sa o postup do osemfinále stretne s Petrou Martičovou.

Zostrih stretnutia Alexandrovová - Gauffová.
Flashscore

11:55 - Alexander Zverev odohral v prebiehajúcej sezóne ázijských betov sedem zápasov a stále je neporazený, hoci v šiestich z nich musel ísť do rozhodujúceho setu. V Pekingu sa nevyhol tretiemu setu ani v treťom zápase, keď vo štvrťfinále zdolal Nicolása Jarryho 6:1, 6:7, 6:3. 

11:02 - Turnaj Masters v čínskom Šanghaji sa po štyroch rokoch vrátil do tenisového kalendára. Všetkých 32 nasadených hráčov v 128-člennom poli má v prvom kole voľný žreb, hrať sa bude od stredy do budúcej nedele. Najvyššie nasadenými hráčmi sú Carlos Alcaraz a Daniil Medvedev, z prvej dvadsiatky chýba len svetová jednotka Novak Djokovič.

10:30 - Ons Džabúrová získala v sobotu na menšom podujatí v Ningbe svoj prvý titul na najvyššom okruhu na betóne a zatiaľ pokračuje vo víťaznej sérii aj na prestížnej "tisícke" v Pekingu. Siedma nasadená hráčka začala v hlavnom meste hladkým víťazstvom 6:3, 6:4 nad kvalifikantkou Ashlyn Kruegerovou a zvládla šiesty zápas v rade. O svoje prvé osemfinále v tomto dejisku si zahrá s Martou Kosťukovou.

09:08 - Daniil Medvedev až v treťom vzájomnom stretnutí našiel recept na Uga Humberta. V Pekingu tretí hráč sveta zvíťazil nad francúzskym sokom 6:4, 3:6, 6:1 a už na všetkých aktuálnych turnajoch ATP 500 a ATP Masters 1000 na tvrdom povrchu postúpil minimálne do semifinále. O 8. tohtoročné finále si zahrá s víťazom duelu medzi Alexanderom Zverevom a Nicolasom Jarrym.

08:49 - Ukrajinka Anhelina Kalininová v Pekingu porazila 6:2, 7:6 Austrálčanku Darju Savilleovú, nadviazala na skalp Markéty Vondroušovej a prvýkrát od májovej jazdy do finále antukovej 'tisícovky' v Ríme a následnej série 13 nevydarených turnajov vyhrala dva duely po sebe.

08:22 - Poľská favoritka Iga Swiateková pri premiére na turnaji WTA 1000 v Pekingu nezaváhala, so Španielkou Sarou Sorribesovou si poradila po setoch 6:4, 6:3. V druhom kole sa svetová dvojka stretne s Francúzkou Varvarou Gračevovou.

Zostrih zápasu Sorribesová - Swiateková.
Flashscore

07:47 - Do druhého kola turnaja WTA 1000 v Pekingu v nedeľu postúpili tri české tenistky a jedna z nich svoj ďalší boj vopred vzdala. Osemnásťročná Linda Nosková pred pondelkovým súbojom s Jelenou Ostapenkovou zo súťaže pre chorobu odstúpila, čo urobila na hlavnom okruhu prvýkrát v kariére. Lotyšku tak bez boja pustila do osemfinále.

06:15 - Mirra Andrejevová sa vo veku 16 rokov a 155 dní stala najmladšou víťazkou zápasu na China Open, čím prekonala Tamiru Paszekovú, ktorá v roku 2007 zdolala Jill Craybasovú (16 rokov a 287 dní). Mladá Ruska navyše v zápase proti Češke Barbore Krejčíkovej stratila len štyri gemy, čo je najlepší výkon hráčky do 18 rokov na turnaji WTA 1000 pri zdolaní tenistky z elitnej dvadsiatky. Andrejevová zlomila rekord Cori Gauffovej, ktorá v zápase proti Paule Badosovej (Dauha, 2022) stratila päť gemov.